Suruç anmalarına polis engeli

GÜNDEM 20.07.2021 - 23:47, Güncelleme: 20.07.2021 - 23:48
 

Suruç anmalarına polis engeli

İstanbul, Ankara ve İzmir’de gençlik örgütlerinin Suruç Katliamını anma eylemine polis izin vermedi, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

haberimizvar.net IŞİD’in 20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 33 genci anmak için Ankara. İstanbul ve İzmir’de yapılacak eylemleri polis engelledi. Gençlik örgütlerinin Ankara Güvenpark’ta yapmak istediği anmaya izin verilmedi. Konur Sokak’tan Güvenpark’a gitmek isteyenlere polislerce engellendi. Çok sayıda kişiyi gözaltına alındı. Polis, eylemcileri yerdeyken tekmeledi ve darp etti.   İZMİR’DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI   İzmir’de, Suruç Katliamında ölenleri anmak isteyen gençlik örgütleri, Karşıyaka İzban Durağı önünde toplandı. “Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı pankart ile ölenlerin fotoğrafları taşıyarak, sık sık “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atan gençler, Karşıyaka Çarşı içerisinde yürüyüş yapmak istedi. Anmaya, HDP’li vekiller Murat Çepni ve Serpil Kemalbay da katıldı. Yürüyüşe izin vermeyen polisler, biber gazı kullandı ve çok sayıda kişiyi darp edilerek gözaltına aldı.   GAZETECİLER DE DARP EDİLDİ   İstanbul’da ise katliamın yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen basın açıklamasından sonra yürüyüş yapmak isteyenlere izin verilmedi. Plastik mermi ve biber gazı kullanan polisler, eylemcileri ve gazetecileri darp etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı eylemcilerin, yüzlerinden yaralandığı görüldü. Bazı eylemciler rahat nefes almak için binaların içlerine girerken, polisler binaların içine biber gazı sıktı. Yaşananları kaydeden basın çalışanları da polisler tarafından darp edildi. Darp edilen gazetecilerden Dokuz8 muhabiri Fatoş Erdoğan, elinden sakatlık geçirdi.
İstanbul, Ankara ve İzmir’de gençlik örgütlerinin Suruç Katliamını anma eylemine polis izin vermedi, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

haberimizvar.net

IŞİD’in 20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 33 genci anmak için Ankara. İstanbul ve İzmir’de yapılacak eylemleri polis engelledi. Gençlik örgütlerinin Ankara Güvenpark’ta yapmak istediği anmaya izin verilmedi. Konur Sokak’tan Güvenpark’a gitmek isteyenlere polislerce engellendi. Çok sayıda kişiyi gözaltına alındı. Polis, eylemcileri yerdeyken tekmeledi ve darp etti.

 

İZMİR’DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

 

İzmir’de, Suruç Katliamında ölenleri anmak isteyen gençlik örgütleri, Karşıyaka İzban Durağı önünde toplandı. “ Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı pankart ile ölenlerin fotoğrafları taşıyarak, sık sık “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atan gençler, Karşıyaka Çarşı içerisinde yürüyüş yapmak istedi. Anmaya, HDP’li vekiller Murat Çepni ve Serpil Kemalbay da katıldı. Yürüyüşe izin vermeyen polisler, biber gazı kullandı ve çok sayıda kişiyi darp edilerek gözaltına aldı.

 

GAZETECİLER DE DARP EDİLDİ

 

İstanbul’da ise katliamın yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen basın açıklamasından sonra yürüyüş yapmak isteyenlere izin verilmedi. Plastik mermi ve biber gazı kullanan polisler, eylemcileri ve gazetecileri darp etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı eylemcilerin, yüzlerinden yaralandığı görüldü. Bazı eylemciler rahat nefes almak için binaların içlerine girerken, polisler binaların içine biber gazı sıktı. Yaşananları kaydeden basın çalışanları da polisler tarafından darp edildi. Darp edilen gazetecilerden Dokuz8 muhabiri Fatoş Erdoğan, elinden sakatlık geçirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.