Sürücü sınav sistemi değişmeli

GÜNDEM 21.11.2021 - 17:03, Güncelleme: 21.11.2021 - 17:03
 

Sürücü sınav sistemi değişmeli

Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Eğitim sempozyumu 18-21 Kasım tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Yurtdışından örnekler verenKonfederasyon Başkanı Dursun Önal, “Yurtdışında 8 ile 12 arasında basit hata yaparsanız sınavı geçiyorsunuz. Türkiye’de tek hatada kalıyorsunuz. Sistem düzeltilmeli” dedi

haberimizvar.net- Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Eğitim sempozyumu 18-21 Kasım tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 4 gün süren eğitim sempozyumunda Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve Avusturya’daki sürücü eğitim sınavları, trafik kazaları ve travma sonrası hukuki haklar, trafikteki yeni gelişmeler, AB ülkelerinde sürücü kurslarına verilen teşvikler konularında eğitim verildi.  PROFESYONEL SINAV YAPICI OLMALI  Sürücü kurslarının yaşadığı sorunlar ve sektörde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, sürücü kurs eğitimini bağımsız kuruluşların vermesi gerektiğini söyledi. Şuan sürücü sınavlarına genellikle öğretmenlerin girdiğini hatırlatan Önal, “Dünyanın farklı noktalarını gezdim. Oralardaki gelişmeleri inceledim. Gelişmiş ülkelerde sürücü sınavlarına bağımsız kuruluşlarda eğitim almış kişiler katılıyor. Türkiye’de ise genellikle öğretmenler sınavlara giriyor. Türkiye’de acilen profesyonel sınav yapıcı teknik eleman yetiştirilmesi lazım. Bu da ancak bağımsız kuruluşlarla mümkün olur” dedi. YURTDIŞI İLE KARŞILAŞTIRMA  Diğer ülkelerdeki sürücü sınavları ve Türkiye’deki sürücü sınavlarını karşılaştıran Önal, “Birçok ülkede 8 ile 12 arasındaki basit hata sürücünün sınavda kalmasına engel değil. Fakat Türkiye’de aracı çalıştırırken stop ettirme, yanlış park gibi basit hatalar sınavdan kalma nedeni olarak görülüyor. Tek hatada eleniyorsunuz. Geçmişte bununla ilgili, ‘Sürücü eğitimi sınavları devlete rant kapısı oldu’ demiştim. Hala aynı fikirdeyim. Çünkü tek hatadan kalan sürücü adayı tekrar sınava girmek için harç ve benzeri ödemeleri yapmak zorunda. Bu durum düzeltilmeli” diye konuştu. 4 GÜNLÜK EĞİTİMİN ARDINDAN ŞU SONUÇ BİLGİRGESİ AÇIKLANDI:
Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Eğitim sempozyumu 18-21 Kasım tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Yurtdışından örnekler verenKonfederasyon Başkanı Dursun Önal, “Yurtdışında 8 ile 12 arasında basit hata yaparsanız sınavı geçiyorsunuz. Türkiye’de tek hatada kalıyorsunuz. Sistem düzeltilmeli” dedi

haberimizvar.net- Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Eğitim sempozyumu 18-21 Kasım tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 4 gün süren eğitim sempozyumunda Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve Avusturya’daki sürücü eğitim sınavları, trafik kazaları ve travma sonrası hukuki haklar, trafikteki yeni gelişmeler, AB ülkelerinde sürücü kurslarına verilen teşvikler konularında eğitim verildi. 
PROFESYONEL SINAV YAPICI OLMALI 
Sürücü kurslarının yaşadığı sorunlar ve sektörde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, sürücü kurs eğitimini bağımsız kuruluşların vermesi gerektiğini söyledi. Şuan sürücü sınavlarına genellikle öğretmenlerin girdiğini hatırlatan Önal, “Dünyanın farklı noktalarını gezdim. Oralardaki gelişmeleri inceledim. Gelişmiş ülkelerde sürücü sınavlarına bağımsız kuruluşlarda eğitim almış kişiler katılıyor. Türkiye’de ise genellikle öğretmenler sınavlara giriyor. Türkiye’de acilen profesyonel sınav yapıcı teknik eleman yetiştirilmesi lazım. Bu da ancak bağımsız kuruluşlarla mümkün olur” dedi.
YURTDIŞI İLE KARŞILAŞTIRMA 
Diğer ülkelerdeki sürücü sınavları ve Türkiye’deki sürücü sınavlarını karşılaştıran Önal, “Birçok ülkede 8 ile 12 arasındaki basit hata sürücünün sınavda kalmasına engel değil. Fakat Türkiye’de aracı çalıştırırken stop ettirme, yanlış park gibi basit hatalar sınavdan kalma nedeni olarak görülüyor. Tek hatada eleniyorsunuz. Geçmişte bununla ilgili, ‘Sürücü eğitimi sınavları devlete rant kapısı oldu’ demiştim. Hala aynı fikirdeyim. Çünkü tek hatadan kalan sürücü adayı tekrar sınava girmek için harç ve benzeri ödemeleri yapmak zorunda. Bu durum düzeltilmeli” diye konuştu.

4 GÜNLÜK EĞİTİMİN ARDINDAN ŞU SONUÇ BİLGİRGESİ AÇIKLANDI:



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.