Suryapı mağdurları evlerini istiyor

YEREL 25.06.2021 - 17:31, Güncelleme: 25.06.2021 - 17:31
 

Suryapı mağdurları evlerini istiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı AKP’li Menderes Türel zamanında başlatılan ve ‘Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü’ olarak lanse edilen Kepezaltı Santral Mahallesi’nde sular durulmuyor. Yüklenici firma Suryapı’nın yıllar geçmesine rağmen tapulu dairelerini teslim etmediği hak sahipleri Büyükşehir önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi

haberimizvar.net- AKP’li Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2016 yılında kentsel dönüşüm için Suryapı’ya verilen Kepez ve Santral Mahallesi’nde aradan geçen 5 yıla rağmen ne sözler tutuldu, ne de hak sahiplerine evleri teslim edildi. Toplamda 1 milyon 300 bin metre karelik alanda ‘Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz’ sloganı ile yola çıkan Suryapı, çeşitli gerekçelerle inşaat süresini uzattı. Evleri yıkılan ve yeni daireleri teslim edilene kadar kira yardımı sözü verilen hak sahipleri ise zaman içinde mağdur oldu. Bölük pörçük verilen kira yardımı, teslim süresinin sürekli ertelenmesi ve kendilerine verilecek dairelerin büyüklüğü hak sahipleri arasında rahatsızlığa neden oldu.    BAKANLIKTAN ÇÖZÜM ÇIKMADI  CHP Antalya milletvekilleri bölgeyi sık sık ziyaret ederek konuyu gündemde tuttu. 2019’da göreve gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, mağduriyetin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştü. Fakat Suryapı’nın mağduriyeti bir türlü giderilemedi. Evleri yıkılan ve yeni dairelerinin teslimini bekleyen hak sahipleri duruma çözüm bulunması için Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi.    MAĞDURLAR: MERKEZİ HÜKÜMET DESTEK VERMEDİ Suryapı’nın hak sahiplerinden sadece yüzde 20’sine ev teslimi yaptığını belirten mağdurlardan Ramazan Çiçek, “Yıllarca bir ev sahibi olabilmek için bekledik 2016 yılında dönemin Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından iki mahalle kentsel dönüşüme alındı. 3 yıl içinde bitirileceği taahhüt edildi. Yıl 2019 inşaatlar yerinde saydı. 2019 yılında yerel seçimlerde belediye başkanı değişti. Seçim zamanında bizim tereddütlerimiz vardı. Çünkü merkezi hükümette AKP vardı. Belediye başkanlığının muhalefete geçmesi halinde engellerle karşılaşabileceğimiz düşüncesine kapıldık. O zaman sayın belediye başkanımız Muhittin Böcek bizlere söz verdi. Tereddütlerimizin yersiz olduğunu ve inşaatların zamanında bitirileceğini vaat etti. Biz de devlette devamlılık esastır bilinciyle desteklerimizi esirgemedik. Bizler, inşaatların 2020 yılında biteceği umudundaydık” dedi.  1500 HAK SAHİBİ MAĞDUR, 7AYDIR KİRA DESTEĞİ YOK  Fakat söylenen zamanda yine evlerin teslim edilmediğini, sonrasında ise pandeminin başladığını belirten Çiçek, “Son olarak bize 2021 yılında evlerin teslim edileceği söylendi. Şimdi ise 2022-2023 yılları telaffuz ediliyor. Biz artık Suryapı’ya güvenmiyoruz. 1500 hak sahibi mağdur durumda. Bize şuan verilen süreyle ilk teslim alanlar arasında 2-3 yıllık bir fark oluşuyor. Bu haksızlık adaletsizlik değil mi? 260 dönüm yeşil alan 110 dönüme düşürüldü. Bu kadar ranta rağmen Suryapı tarafından inşaatların bitirilmemesi sizce düşündürücü değil mi?” diye konuştu. Çiçek, Suryapı tarafından verilen kira yardımının da 7 aydır ödenmediğini sözlerine ekledi.             
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı AKP’li Menderes Türel zamanında başlatılan ve ‘Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü’ olarak lanse edilen Kepezaltı Santral Mahallesi’nde sular durulmuyor. Yüklenici firma Suryapı’nın yıllar geçmesine rağmen tapulu dairelerini teslim etmediği hak sahipleri Büyükşehir önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi

haberimizvar.net- AKP’li Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2016 yılında kentsel dönüşüm için Suryapı’ya verilen Kepez ve Santral Mahallesi’nde aradan geçen 5 yıla rağmen ne sözler tutuldu, ne de hak sahiplerine evleri teslim edildi. Toplamda 1 milyon 300 bin metre karelik alanda ‘Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz’ sloganı ile yola çıkan Suryapı, çeşitli gerekçelerle inşaat süresini uzattı. Evleri yıkılan ve yeni daireleri teslim edilene kadar kira yardımı sözü verilen hak sahipleri ise zaman içinde mağdur oldu. Bölük pörçük verilen kira yardımı, teslim süresinin sürekli ertelenmesi ve kendilerine verilecek dairelerin büyüklüğü hak sahipleri arasında rahatsızlığa neden oldu. 

 

BAKANLIKTAN ÇÖZÜM ÇIKMADI 

CHP Antalya milletvekilleri bölgeyi sık sık ziyaret ederek konuyu gündemde tuttu. 2019’da göreve gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, mağduriyetin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştü. Fakat Suryapı’nın mağduriyeti bir türlü giderilemedi. Evleri yıkılan ve yeni dairelerinin teslimini bekleyen hak sahipleri duruma çözüm bulunması için Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. 

 

MAĞDURLAR: MERKEZİ HÜKÜMET DESTEK VERMEDİ

Suryapı’nın hak sahiplerinden sadece yüzde 20’sine ev teslimi yaptığını belirten mağdurlardan Ramazan Çiçek, “Yıllarca bir ev sahibi olabilmek için bekledik 2016 yılında dönemin Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından iki mahalle kentsel dönüşüme alındı. 3 yıl içinde bitirileceği taahhüt edildi. Yıl 2019 inşaatlar yerinde saydı. 2019 yılında yerel seçimlerde belediye başkanı değişti. Seçim zamanında bizim tereddütlerimiz vardı. Çünkü merkezi hükümette AKP vardı. Belediye başkanlığının muhalefete geçmesi halinde engellerle karşılaşabileceğimiz düşüncesine kapıldık. O zaman sayın belediye başkanımız Muhittin Böcek bizlere söz verdi. Tereddütlerimizin yersiz olduğunu ve inşaatların zamanında bitirileceğini vaat etti. Biz de devlette devamlılık esastır bilinciyle desteklerimizi esirgemedik. Bizler, inşaatların 2020 yılında biteceği umudundaydık” dedi. 

1500 HAK SAHİBİ MAĞDUR, 7AYDIR KİRA DESTEĞİ YOK 

Fakat söylenen zamanda yine evlerin teslim edilmediğini, sonrasında ise pandeminin başladığını belirten Çiçek, “Son olarak bize 2021 yılında evlerin teslim edileceği söylendi. Şimdi ise 2022-2023 yılları telaffuz ediliyor. Biz artık Suryapı’ya güvenmiyoruz. 1500 hak sahibi mağdur durumda. Bize şuan verilen süreyle ilk teslim alanlar arasında 2-3 yıllık bir fark oluşuyor. Bu haksızlık adaletsizlik değil mi? 260 dönüm yeşil alan 110 dönüme düşürüldü. Bu kadar ranta rağmen Suryapı tarafından inşaatların bitirilmemesi sizce düşündürücü değil mi?” diye konuştu. Çiçek, Suryapı tarafından verilen kira yardımının da 7 aydır ödenmediğini sözlerine ekledi. 





 

 

 

 

 

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.