Suryapı mağdurundan utanç dilekçesi

GÜNDEM 16.12.2022 - 12:28, Güncelleme: 16.12.2022 - 12:28
 

Suryapı mağdurundan utanç dilekçesi

Yaklaşık 7 yıldır konutlarının teslim edilmesini bekleyen Sur Yapı mağdurları, artan enflasyon karşısında kiralarını karşılayamaz duruma geldi. Mağdurlar şimdi de Kepez Belediyesi’ne dilekçe vererek sosyal yardım talebinde bulundu.

haberimizvar.net- Kepez Santral Mahallesi'nde, 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü' sloganı ile konut projesi yapan Sur Yapı’dan konutlarını teslim alamayan arsa sahiplerinin mağduriyeti sürüyor.  7 yıldır konutları teslim edilmediği için sık sık eylem yapan hak sahipleri adeta görmezden geliniyor. Yüksek enflasyon ve göç nedeniyle konut kiraların hızlı yükselmesi kira yardımlarını da yetersiz hale getirdi. Sur Yapı’dan evlerini bir an önce teslim etmesini isteyen bölge halkı, 1.100 liralık kira yardımının yetersizliğinden şikâyetçi. YARDIMA MUHTACIM Sur Yapı mağdurları, bu kez Kepez Belediyesi'ne dilekçe ile başvurarak yardım talebinde bulundu. Dilekçede, "2016 yılından beri Kepez Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sur Yapı mağduruyum. Kirada oturuyorum. Bana verilen 1100 TL ve zamanında ödenmeyen kira yardımı ile ev kiramı karşılayamıyorum. Emekli maaşı ile geçiniyorum, yaşlıyım. Her türlü gıda ve sosyal yardıma muhtacım. Bunun için öncelikle evlerimizin bitirilmesini ve tarafıma gereken sosyal yardımların belediyenizce yapılmasını istiyorum." ifadeleri yer aldı.   SÖZLER NEDEN TUTULMADI Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; dilekçe veren mağdurlardan Gülsüm Öztop, "Vaatler tutulmadı. Evimizi vermedikleri gibi kiramızı da ödemiyorlar. Bu kadar insanın ahını alıyorlar. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Bu ne utamazlık, insanlık dışı bir durumla karşı karşıyayız" dedi. Bir başka mağdur Zehra Korkmaz ise "Nerede bize verilen sözler. Hakan Tütüncü de en az Menderes Türel kadar suçlu.  Bir dahaki toplantıyı Kepez Belediyesi önünde yapmalıyız." diye konuştu.  
Yaklaşık 7 yıldır konutlarının teslim edilmesini bekleyen Sur Yapı mağdurları, artan enflasyon karşısında kiralarını karşılayamaz duruma geldi. Mağdurlar şimdi de Kepez Belediyesi’ne dilekçe vererek sosyal yardım talebinde bulundu.

haberimizvar.net- Kepez Santral Mahallesi'nde, 'Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü' sloganı ile konut projesi yapan Sur Yapı’dan konutlarını teslim alamayan arsa sahiplerinin mağduriyeti sürüyor.  7 yıldır konutları teslim edilmediği için sık sık eylem yapan hak sahipleri adeta görmezden geliniyor. Yüksek enflasyon ve göç nedeniyle konut kiraların hızlı yükselmesi kira yardımlarını da yetersiz hale getirdi. Sur Yapı’dan evlerini bir an önce teslim etmesini isteyen bölge halkı, 1.100 liralık kira yardımının yetersizliğinden şikâyetçi.

YARDIMA MUHTACIM

Sur Yapı mağdurları, bu kez Kepez Belediyesi'ne dilekçe ile başvurarak yardım talebinde bulundu. Dilekçede, "2016 yılından beri Kepez Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sur Yapı mağduruyum. Kirada oturuyorum. Bana verilen 1100 TL ve zamanında ödenmeyen kira yardımı ile ev kiramı karşılayamıyorum. Emekli maaşı ile geçiniyorum, yaşlıyım. Her türlü gıda ve sosyal yardıma muhtacım. Bunun için öncelikle evlerimizin bitirilmesini ve tarafıma gereken sosyal yardımların belediyenizce yapılmasını istiyorum." ifadeleri yer aldı.  

SÖZLER NEDEN TUTULMADI

Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; dilekçe veren mağdurlardan Gülsüm Öztop, "Vaatler tutulmadı. Evimizi vermedikleri gibi kiramızı da ödemiyorlar. Bu kadar insanın ahını alıyorlar. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Bu ne utamazlık, insanlık dışı bir durumla karşı karşıyayız" dedi. Bir başka mağdur Zehra Korkmaz ise "Nerede bize verilen sözler. Hakan Tütüncü de en az Menderes Türel kadar suçlu.  Bir dahaki toplantıyı Kepez Belediyesi önünde yapmalıyız." diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.