Talan sırası Kaş’ta mı?

TURİZM 31.10.2019 - 12:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Talan sırası Kaş’ta mı?

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Antalya Kaş İlçesi, Çukurbağ Yarımadası Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı ile Limanağzı Bölgesi 3’üncü Derece Doğal Sit Alanlarını kapsayan 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulmasını soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı

haberimizvar.net CHP’li Zeybek, geçtiğimiz yıllarda AKP’li Büyükşehir Belediyesi döneminde yapılmak istenen nazım imar planının yöre halkının ve sivil toplum kuruluşlarının muhalefeti ile mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlattı.  Aynı planın bu sefer bakanlık tarafından uygulanmak istenmesi bölgenin coğrafyası, doğası ve tarihi göz önüne alındığında yapılaşmanın yaratacağı tahribatın geri dönüşü olmayan hasarlara yol açacağını vurgulayan CHP’li Zeybek, “AKP Antalya’nın doğası ve tarihini talan etmek istedikçe, Antalyalılar şehirleriniranta ve talana teslim etmemek için daha çok mücadele verecektir, Kaş’ta yapılmak istenen betonlaşma çabalarına karşı mücadele veren yöre halkının, sivil toplum kuruluşlarının ve hukukçularımıza destek vermeye devam edeceğiz.” dedi. KAŞ’TA İSTENEN RANT KİMİN İÇİN? CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek verdiği soru önergesinde “Geçmişte aynı nazım imar planı mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı planda neden ısrar etmektedir? Söz konusu alanda bulunan taşınmazlar kim, kimler veya hangi kurumlara aittir? Bahse konu alanın Özel Çevre Koruma Alanı, Doğal Sit Alanı ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı statüleri ile koruma statülerine sahip, karasal ve denizsel özel bir ekosisteme sahip olması nedeniyle bölgede gelecekte yaşanacak ekosistem, doğal çevre ve arkeolojik tahribata yönelik uzman görüşü alınmış mıdır?” sorunlarının yanıtlanmasını istedi.  Antalya’nın doğal ve tarihi coğrafyasını gerek mermer, taş ocakları, gerek HES’ler, gerekse yapılaşma ile rant kapısı haline getirilmesine karşı mücadele edeceklerini belirten CHP’li Zeybek, “AKP’nin rant politikalarının son halkası ne yazık ki Kaş ilçemizin güzellikleri, gelişmeyi betonlaşma olarak algılayan bir siyaset anlayışına karşı, doğamıza sahip çıkmalıyız” ifadesini kullandı.
CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Antalya Kaş İlçesi, Çukurbağ Yarımadası Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı ile Limanağzı Bölgesi 3’üncü Derece Doğal Sit Alanlarını kapsayan 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulmasını soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı

haberimizvar.net CHP’li Zeybek, geçtiğimiz yıllarda AKP’li Büyükşehir Belediyesi döneminde yapılmak istenen nazım imar planının yöre halkının ve sivil toplum kuruluşlarının muhalefeti ile mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlattı.  Aynı planın bu sefer bakanlık tarafından uygulanmak istenmesi bölgenin coğrafyası, doğası ve tarihi göz önüne alındığında yapılaşmanın yaratacağı tahribatın geri dönüşü olmayan hasarlara yol açacağını vurgulayan CHP’li Zeybek, “AKP Antalya’nın doğası ve tarihini talan etmek istedikçe, Antalyalılar şehirleriniranta ve talana teslim etmemek için daha çok mücadele verecektir, Kaş’ta yapılmak istenen betonlaşma çabalarına karşı mücadele veren yöre halkının, sivil toplum kuruluşlarının ve hukukçularımıza destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

KAŞ’TA İSTENEN RANT KİMİN İÇİN?

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek verdiği soru önergesinde “Geçmişte aynı nazım imar planı mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı planda neden ısrar etmektedir? Söz konusu alanda bulunan taşınmazlar kim, kimler veya hangi kurumlara aittir? Bahse konu alanın Özel Çevre Koruma Alanı, Doğal Sit Alanı ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı statüleri ile koruma statülerine sahip, karasal ve denizsel özel bir ekosisteme sahip olması nedeniyle bölgede gelecekte yaşanacak ekosistem, doğal çevre ve arkeolojik tahribata yönelik uzman görüşü alınmış mıdır?” sorunlarının yanıtlanmasını istedi.  Antalya’nın doğal ve tarihi coğrafyasını gerek mermer, taş ocakları, gerek HES’ler, gerekse yapılaşma ile rant kapısı haline getirilmesine karşı mücadele edeceklerini belirten CHP’li Zeybek, “AKP’nin rant politikalarının son halkası ne yazık ki Kaş ilçemizin güzellikleri, gelişmeyi betonlaşma olarak algılayan bir siyaset anlayışına karşı, doğamıza sahip çıkmalıyız” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.