Taliban’ın açıklaması iletişim kazası

GÜNDEM 15.07.2021 - 10:19, Güncelleme: 15.07.2021 - 10:19
 

Taliban’ın açıklaması iletişim kazası

Taliban’ın Türk ordusunun Afganistan’daki varlığı işgal sayacağını ilan etmesi üzerine AKP Sözcüsü Çelik, “Açıklamada olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz. Türkiye zaten Afganistan’da” dedi.

haberimizvar.net-  AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Taliban’ın Türkiye’nin Afganistan’daki varlığını ‘işgal sayacakları’ ilan etmesine değinen Çelik, “Taliban’ın açıklamasında olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Türkiye’nin zaten Afganistan’da olduğunu söyleyen Çelik, “NATO oradan çekiliyor. Kabil Havalimanı korunmazsa büyük sıkıntılar ortaya çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor. Türkiye orada işgalci güç değildir. Biz Afgan halkının yararına da bir faaliyet yürüteceğiz. Şimdiye dek yürüttüğümüz faaliyetten farklı değil. Türkiye’nin terör, yasadışı göç ve uyuşturucuyla mücadelesi açısından değerlendirilmesi gereken bir konu bu” diye konuştu. FETÖ’YLE MÜCADELE SÜRECİ SÜRÜYOR Ömer Çelik gündeme ilişkin şu açıklamaları yaptı: “En az DEAŞ kadar sapkın bir ruha sahip olan bir FETÖ... DEAŞ’a ses çıkaranların FETÖ’yü himaye etmelerinin anlamı yoktur. Terör örgütleri konusundaki bu çifte standardın altını çizmek isterim. Taraflara itidal tavsiye ediyoruz gibisinden son derece sığ açıklamalar yapıldı o gün. Vatandaşlarımızı şehit eden, demokrasimizi tehdit eden bu saldırı karşısında bu saldırıyı gerçekleştirenlerle meşru haklarını savunan vatandaşlarımızı aynı kefeye koyarak böyle bir söylemde bulunmak bu saldırıyı yapanları cesaretlendirmekten başka işe yaramaz. Dünyanın her tarafında demokrasiyi desteklediğini söyleyenler esas olarak maalesef o gün bu sınavı geçememiştir”. ANAYASA KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMA  “Anayasa konusunda, Cumhur ittifakı ortak bir çalışma haline getirilecek. Bizim çalışmamız muhtemelen bayram sonrasında bir iki toplantı gerçekleştikten sonra tekamül etmiş olur. Daha sonra Cumhur ittifakı içerisinde bir metin çalışması yapılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Gelecek nesillere bir borcumuzdur bu”. 
Taliban’ın Türk ordusunun Afganistan’daki varlığı işgal sayacağını ilan etmesi üzerine AKP Sözcüsü Çelik, “Açıklamada olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz. Türkiye zaten Afganistan’da” dedi.

haberimizvar.net-   AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Taliban’ın Türkiye’nin Afganistan’daki varlığını ‘işgal sayacakları’ ilan etmesine değinen Çelik, “Taliban’ın açıklamasında olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Türkiye’nin zaten Afganistan’da olduğunu söyleyen Çelik, “NATO oradan çekiliyor. Kabil Havalimanı korunmazsa büyük sıkıntılar ortaya çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor. Türkiye orada işgalci güç değildir. Biz Afgan halkının yararına da bir faaliyet yürüteceğiz. Şimdiye dek yürüttüğümüz faaliyetten farklı değil. Türkiye’nin terör, yasadışı göç ve uyuşturucuyla mücadelesi açısından değerlendirilmesi gereken bir konu bu” diye konuştu.

FETÖ’YLE MÜCADELE SÜRECİ SÜRÜYOR

Ömer Çelik gündeme ilişkin şu açıklamaları yaptı: “En az DEAŞ kadar sapkın bir ruha sahip olan bir FETÖ... DEAŞ’a ses çıkaranların FETÖ’yü himaye etmelerinin anlamı yoktur. Terör örgütleri konusundaki bu çifte standardın altını çizmek isterim. Taraflara itidal tavsiye ediyoruz gibisinden son derece sığ açıklamalar yapıldı o gün. Vatandaşlarımızı şehit eden, demokrasimizi tehdit eden bu saldırı karşısında bu saldırıyı gerçekleştirenlerle meşru haklarını savunan vatandaşlarımızı aynı kefeye koyarak böyle bir söylemde bulunmak bu saldırıyı yapanları cesaretlendirmekten başka işe yaramaz. Dünyanın her tarafında demokrasiyi desteklediğini söyleyenler esas olarak maalesef o gün bu sınavı geçememiştir”.

ANAYASA KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMA 

“Anayasa konusunda, Cumhur ittifakı ortak bir çalışma haline getirilecek. Bizim çalışmamız muhtemelen bayram sonrasında bir iki toplantı gerçekleştikten sonra tekamül etmiş olur. Daha sonra Cumhur ittifakı içerisinde bir metin çalışması yapılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Gelecek nesillere bir borcumuzdur bu”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.