Taliban’ın icraatlarına bakacağız

SİYASET 26.08.2021 - 00:52, Güncelleme: 26.08.2021 - 00:52
 

Taliban’ın icraatlarına bakacağız

Taliban liderlerinden gelen mesajlara ‘ihtiyatlı bir iyimserlikle’ yaklaşıldığını söyleyen Erdoğan, “Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir” dedi.

HABERİMİZVAR – Kabil Havaalanı’nı koruma pazarlıkları yürütülen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askerlerin Afganistan’dan tahliye edilmek zorunda kalması çok tartışılacak Bu tartışmalara Bitlis’in Ahlat ilçesinde büyükelçilerle akşam yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz. Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir” sözleri de eklenecek.   Erdoğan büyükelçilerle yemekte şunları söyledi: “Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz. Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir. Afganistan’da halkın güvenliği için otorite boşluğunun giderilmesi ve hayatın normale dönmesi de gerekiyor. Halihazırda çeşitli statülerde 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriye veya Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramaz. Afganistan’ın istikrara kavuşması önem taşıyor. Türkiye, bu amaç doğrultusunda Afganistan’daki tüm taraflarla yakın diyalog içinde olmaya devam edecektir”. 
Taliban liderlerinden gelen mesajlara ‘ihtiyatlı bir iyimserlikle’ yaklaşıldığını söyleyen Erdoğan, “Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir” dedi.

HABERİMİZVAR – Kabil Havaalanı’nı koruma pazarlıkları yürütülen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askerlerin Afganistan’dan tahliye edilmek zorunda kalması çok tartışılacak Bu tartışmalara Bitlis’in Ahlat ilçesinde büyükelçilerle akşam yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “ Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz. Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir” sözleri de eklenecek.

 

Erdoğan büyükelçilerle yemekte şunları söyledi: “ Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz. Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir. Afganistan’da halkın güvenliği için otorite boşluğunun giderilmesi ve hayatın normale dönmesi de gerekiyor. Halihazırda çeşitli statülerde 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriye veya Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramaz. Afganistan’ın istikrara kavuşması önem taşıyor. Türkiye, bu amaç doğrultusunda Afganistan’daki tüm taraflarla yakın diyalog içinde olmaya devam edecektir”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.