Taliban’la görüşmelerimiz oldu

GÜNDEM 21.08.2021 - 00:58, Güncelleme: 21.08.2021 - 00:58
 

Taliban’la görüşmelerimiz oldu

Taliban’la görüştüklerini söyleyen Erdoğan, “Afganistan şu anda ciddi manada kendi başına bırakılmış Gerekirse Taliban ile görüşmeler yapabiliriz, buna kapalı değiliz” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında “Amerika bizimle de bazı görüşmeler yaptı. Taliban ile görüşmelerimiz oldu. Bundan sonraki sürece yönelik bu tür görüşmeleri yapabileceğimizi söyledik” açıklamasında bulundu. Erdoğan, “Gelişmeleri takip ediyoruz. Ülkelerle müzakereler halindeyiz. Gerekirse Taliban ile görüşmeler yapabiliriz, buna kapalı değiliz. Ortada bir vaka, bir gerçek var. Bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar görüşmelerimizi de yaparız” dedi. GEREKLİ İHTİMAM GÖSTERİLMEDİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi: “20 yılı aşkın bir süreç içerisinde gerek tüm dünya, başta batı dünyası olmak üzere, gerek İslam dünyası özellikle buraya gerekli olan ihtimamı göstermemiştir. Rusya’nın Afganistan’a olan müdahalesi olsun, daha sonra ABD’nin müdahalesinde sağlıklı bir müdahaleyi bu ülkelerin hiçbirisi göstermemiştir. Buraya sadece askeri veya silahla yaklaşmışlardır. Trilyonlarca lira kendileri aktarmışlardır. Ama bu trilyonlarca liranın nerede harcandığı çok önemlidir. Eninde sonunda bütün bu adımların geldiği yer belli olmuştur”. TALİBAN KENDİ BAŞINA BIRAKILDI “Afganistan şu anda ciddi manada kendi başına bırakılmış ve Taliban’ın buradaki takınacağı tavır belli olduğu halde, Taliban ile çeşitli görüşmeler olmuş, gelinen netice de ortada. Şimdi kendileri de söylüyorlar. Biz bütün bu silah, araç, gereç, mühimmat işte bunları nereye bıraktığımız henüz belli değil diye laflar ediyorlar. Amerika bizimle de bir takım görüşmeler yaptı. Taliban ile görüşmelerimiz oldu. Derdimiz o ki, bütün buralarda şu anda ölümden uzak bir adımın atılmış olması bana göre Afganistan’ın en önemli kazanımıdır. Ama Türkiye’nin ana muhalefeti hep şunu söyledi. ‘Afganistan’dan Türkiye’ye 1,5 milyon düzensiz göç aldı’. Ama maalesef bu lafların hepsi yalandır. Türkiye’ye Afganistan’dan böyle bir göç olmamıştır. Türkiye’de şu an 300 bin Afganistanlı göçmen söz konusudur. Yapmakta olduğumuz önleyici duvarların hepsi düzensiz göçleri engellemek içindir”. KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ “Suriye’den Türkiye’ye ciddi bir göç olmuştur. Yaklaşık 4 milyon. Tüm bunların hepsi göç politikamızın da nerelere şu anda ulaştığını ortaya koyması bakımından bu da isabetlidir. Bay Kemal sıfatıyla yalancı Kemal’dir. Hiç bir zaman onun dürüstlüğünü yaşamadık. Aynen bu olayda da yine ABD Büyükelçiliği yalanlamıştır, ABD yalanlamıştır. Ama bunlar hala bunun üzerinden yürümeye devam ediyorlar. Karadeniz’deki sel afetinde Antalya, Muğla yangın afetlerinde son dönemler Bartın, Kastamonu, Sinop bu bölgelerdeki sel felaketlerinde yaptıkları her şey yalan. Yanlarında zaten yalan makineleri var. Yalan üstüne yalan, yalan üstüne yalan. Dürüst olun. Milleti yalanla bir yerlere taşıyacağınızı zannetmeyin. Taşıyamayacaksınız. Benim milletim gereken dersi sandıkta verecektir. Bu millet dürüst bir millettir. Dürüstlerle bugüne kadar gelmiştir”.
Taliban’la görüştüklerini söyleyen Erdoğan, “Afganistan şu anda ciddi manada kendi başına bırakılmış Gerekirse Taliban ile görüşmeler yapabiliriz, buna kapalı değiliz” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında “Amerika bizimle de bazı görüşmeler yaptı. Taliban ile görüşmelerimiz oldu. Bundan sonraki sürece yönelik bu tür görüşmeleri yapabileceğimizi söyledik” açıklamasında bulundu. Erdoğan, “Gelişmeleri takip ediyoruz. Ülkelerle müzakereler halindeyiz. Gerekirse Taliban ile görüşmeler yapabiliriz, buna kapalı değiliz. Ortada bir vaka, bir gerçek var. Bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar görüşmelerimizi de yaparız” dedi.

GEREKLİ İHTİMAM GÖSTERİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi: “20 yılı aşkın bir süreç içerisinde gerek tüm dünya, başta batı dünyası olmak üzere, gerek İslam dünyası özellikle buraya gerekli olan ihtimamı göstermemiştir. Rusya’nın Afganistan’a olan müdahalesi olsun, daha sonra ABD’nin müdahalesinde sağlıklı bir müdahaleyi bu ülkelerin hiçbirisi göstermemiştir. Buraya sadece askeri veya silahla yaklaşmışlardır. Trilyonlarca lira kendileri aktarmışlardır. Ama bu trilyonlarca liranın nerede harcandığı çok önemlidir. Eninde sonunda bütün bu adımların geldiği yer belli olmuştur”.

TALİBAN KENDİ BAŞINA BIRAKILDI

Afganistan şu anda ciddi manada kendi başına bırakılmış ve Taliban’ın buradaki takınacağı tavır belli olduğu halde, Taliban ile çeşitli görüşmeler olmuş, gelinen netice de ortada. Şimdi kendileri de söylüyorlar. Biz bütün bu silah, araç, gereç, mühimmat işte bunları nereye bıraktığımız henüz belli değil diye laflar ediyorlar. Amerika bizimle de bir takım görüşmeler yaptı. Taliban ile görüşmelerimiz oldu. Derdimiz o ki, bütün buralarda şu anda ölümden uzak bir adımın atılmış olması bana göre Afganistan’ın en önemli kazanımıdır. Ama Türkiye’nin ana muhalefeti hep şunu söyledi. ‘Afganistan’dan Türkiye’ye 1,5 milyon düzensiz göç aldı’. Ama maalesef bu lafların hepsi yalandır. Türkiye’ye Afganistan’dan böyle bir göç olmamıştır. Türkiye’de şu an 300 bin Afganistanlı göçmen söz konusudur. Yapmakta olduğumuz önleyici duvarların hepsi düzensiz göçleri engellemek içindir”.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

“Suriye’den Türkiye’ye ciddi bir göç olmuştur. Yaklaşık 4 milyon. Tüm bunların hepsi göç politikamızın da nerelere şu anda ulaştığını ortaya koyması bakımından bu da isabetlidir. Bay Kemal sıfatıyla yalancı Kemal’dir. Hiç bir zaman onun dürüstlüğünü yaşamadık. Aynen bu olayda da yine ABD Büyükelçiliği yalanlamıştır, ABD yalanlamıştır. Ama bunlar hala bunun üzerinden yürümeye devam ediyorlar. Karadeniz’deki sel afetinde Antalya, Muğla yangın afetlerinde son dönemler Bartın, Kastamonu, Sinop bu bölgelerdeki sel felaketlerinde yaptıkları her şey yalan. Yanlarında zaten yalan makineleri var. Yalan üstüne yalan, yalan üstüne yalan. Dürüst olun. Milleti yalanla bir yerlere taşıyacağınızı zannetmeyin. Taşıyamayacaksınız.

Benim milletim gereken dersi sandıkta verecektir. Bu millet dürüst bir millettir. Dürüstlerle bugüne kadar gelmiştir”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.