Tanju Özcan hakkında karar verilecek

SİYASET 06.09.2021 - 14:49, Güncelleme: 06.09.2021 - 14:50
 

Tanju Özcan hakkında karar verilecek

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için bugün karar günü. Kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili ifadelerini “komik anı” olarak anlatan Özcan’ın durumu MYK toplantısında ele alındı. Karar parti sözcüsü Faik Öztrak tarafından açıklanacak.

 CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) bugün saat 12.00’de başlayan toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın durumu görüşüldü. Baraj tartışmasından ekonomiye, dış politikadan korona virüse kadar pek çok konunun masaya yatırıldığı belirtilen toplantının en önemli başlıklardan biri de Tanju Özcan oldu. Kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapacağını belirten Özcan genel merkez ile ters düşmüştü. O kararından geri adım atmayan Özcan bu kez kendisinden yardım isteyen bir kadın ile ilgili imalı ifadeleri nedeniyle tepki topladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tanju Özcan’ın tepki gören sözlerine ilişkin, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” dedi.   İHRACI DA GÜNDEME GELEBİLİR   Özcan’ın durumunu görüşen MYK’nın önünde 4 yol var. Parti tüzüğünün 68. ve 69. maddeleri Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkleri öngörüyor. Buna göre Özcan, uyarı, kınama, 2 yıllık geçici ihraç veya kesin yani temelli ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilebilir. Disiplin kuruluna sevkin ardından süreç başlayacak. Kurul, Özcan’dan sözlü savunma isteyecek. Sözlü savunma verilememesi halinde yazılı savunma da kabul edilecek. Ardından karar verilecek.   TANJU ÖZCAN’DAN YANIT GELDİ   Tanju Özcan ise, MYK’da durumunun görüşüleceğini öğrendikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden “Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk milletinin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve FETÖ’cülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir!” açıklaması yapmıştı. 
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için bugün karar günü. Kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili ifadelerini “komik anı” olarak anlatan Özcan’ın durumu MYK toplantısında ele alındı. Karar parti sözcüsü Faik Öztrak tarafından açıklanacak.

  CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) bugün saat 12.00’de başlayan toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın durumu görüşüldü. Baraj tartışmasından ekonomiye, dış politikadan korona virüse kadar pek çok konunun masaya yatırıldığı belirtilen toplantının en önemli başlıklardan biri de Tanju Özcan oldu. Kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapacağını belirten Özcan genel merkez ile ters düşmüştü. O kararından geri adım atmayan Özcan bu kez kendisinden yardım isteyen bir kadın ile ilgili imalı ifadeleri nedeniyle tepki topladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tanju Özcan’ın tepki gören sözlerine ilişkin, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” dedi.

 

İHRACI DA GÜNDEME GELEBİLİR

 

Özcan’ın durumunu görüşen MYK’nın önünde 4 yol var. Parti tüzüğünün 68. ve 69. maddeleri Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkleri öngörüyor. Buna göre Özcan, uyarı, kınama, 2 yıllık geçici ihraç veya kesin yani temelli ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilebilir. Disiplin kuruluna sevkin ardından süreç başlayacak. Kurul, Özcan’dan sözlü savunma isteyecek. Sözlü savunma verilememesi halinde yazılı savunma da kabul edilecek. Ardından karar verilecek.

 

TANJU ÖZCAN’DAN YANIT GELDİ

 

Tanju Özcan ise, MYK’da durumunun görüşüleceğini öğrendikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden “Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk milletinin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve FETÖ’cülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir!” açıklaması yapmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.