Tarım işçileri saldırıya uğradı

YEREL 20.07.2021 - 01:39, Güncelleme: 20.07.2021 - 01:40
 

Tarım işçileri saldırıya uğradı

Afyon’un Sultandağı ilçesinde Kürtçe konuşan tarım işçileri saldırıya uğradı. İkisi kadın 7 kişinin yaralandığını duyuran HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, ailelerin şehirden gönderilmek istendiğini ve Afyon Valisi’ne ulaşılamadığını söyledi.

haberimizvar.net  Afyon’un Sultandağı ilçesinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışanlar, Kürtçe konuştukları için saldırıya uğradı. Saldırıda 7 kişi yaralandı. HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, sosyal medya hesabından Sultandağı Dereçine beldesinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Kürt işçilerin ırkçı saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırının berberde sıra beklerken kendi aralarında Kürtçe konuşan işçilere berberde bulunan kişilerin tepki göstermesi ve “Siz teröristsiniz, Kürtçe konuşuyorsunuz” denilerek yapıldığı ileri sürüldü.   AFYON VALİSİNE ULAŞILAMADI   Rudaw’ın haberine göre, işçilerin kendisini arayarak uğradıkları saldırıyı anlattığını belirten Milletvekili Sürücü, Afyon Valisi ile görüşmeye çalıştığını, ancak ulaşamadığını söyledi. Sürücü, saldırı hakkında sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı: “Afyon’un Sultandağı Dereçine beldesinde, berbere giden mevsimlik tarım işçisi Kürtlere ırkçı saldırı gelişti. Dışarda bekleyen 2’si kadın 7 kişi kafaları ve farklı yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bu atmosferin sorumlusu kutuplaştırıcı dilin sahibi olan iktidardır”.   AİLELERE ‘ABLUKA’ İDDİASI   “Afyon’nun Sultandağı’nda ırkçı saldırıya uğrayan yaralılardan 2’si kadın 5 kişinin Afyon Devlet Hastanesine sevk edildiği bilgisini aldık. Şu anda da yetkililer işçilerin memleketlerine dönmelerini istiyor. Aileler hastalarımız hastaneden çıkmadan dönmeyeceğiz demiş. Bu gece yarısı asker ablukasında işçilerin eşyaları toplatılıp Afyon’u terk etmeleri isteniyor Saatlerdir Afyon Valisine ulaşmaya çalışıyoruz. @AfyonValiligi bu saate aileleri gitmeye zorlayan kimdir? Şu an 5 ağır yaralı var, saldırganlar hakkında bir soruşturma başlattınız mı?”
Afyon’un Sultandağı ilçesinde Kürtçe konuşan tarım işçileri saldırıya uğradı. İkisi kadın 7 kişinin yaralandığını duyuran HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, ailelerin şehirden gönderilmek istendiğini ve Afyon Valisi’ne ulaşılamadığını söyledi.

haberimizvar.net

 Afyon’un Sultandağı ilçesinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışanlar, Kürtçe konuştukları için saldırıya uğradı. Saldırıda 7 kişi yaralandı. HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, sosyal medya hesabından Sultandağı Dereçine beldesinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Kürt işçilerin ırkçı saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırının berberde sıra beklerken kendi aralarında Kürtçe konuşan işçilere berberde bulunan kişilerin tepki göstermesi ve “Siz teröristsiniz, Kürtçe konuşuyorsunuz” denilerek yapıldığı ileri sürüldü.

 

AFYON VALİSİNE ULAŞILAMADI
 

Rudaw’ın haberine göre, işçilerin kendisini arayarak uğradıkları saldırıyı anlattığını belirten Milletvekili Sürücü, Afyon Valisi ile görüşmeye çalıştığını, ancak ulaşamadığını söyledi. Sürücü, saldırı hakkında sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı: “Afyon’un Sultandağı Dereçine beldesinde, berbere giden mevsimlik tarım işçisi Kürtlere ırkçı saldırı gelişti. Dışarda bekleyen 2’si kadın 7 kişi kafaları ve farklı yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bu atmosferin sorumlusu kutuplaştırıcı dilin sahibi olan iktidardır”.

 

AİLELERE ‘ABLUKA’ İDDİASI
 

“Afyon’nun Sultandağı’nda ırkçı saldırıya uğrayan yaralılardan 2’si kadın 5 kişinin Afyon Devlet Hastanesine sevk edildiği bilgisini aldık. Şu anda da yetkililer işçilerin memleketlerine dönmelerini istiyor. Aileler hastalarımız hastaneden çıkmadan dönmeyeceğiz demiş. Bu gece yarısı asker ablukasında işçilerin eşyaları toplatılıp Afyon’u terk etmeleri isteniyor Saatlerdir Afyon Valisine ulaşmaya çalışıyoruz. @AfyonValiligi bu saate aileleri gitmeye zorlayan kimdir? Şu an 5 ağır yaralı var, saldırganlar hakkında bir soruşturma başlattınız mı?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.