Tarım kaybımız ülke ortalamasının üstünde

SİYASET 26.04.2023 - 11:40, Güncelleme: 26.04.2023 - 11:40
 

Tarım kaybımız ülke ortalamasının üstünde

İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Alanya’nın Mahmutlar bölgesini ziyaret etti. Kaya, Antalya Kalkınma Raporu’nda yer alan tarım politikaları hakkında bil verdi. Kaya, Antalya’nın tarımda yaşadığı kaybın ülke ortalamasının üstünde olduğunu söyledi

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Kaya önceki gün Alanya’nın Mahmutlar bölgesini ziyaret ederek esnafla sohbet etti. Kaya, hazırlanmasında rol aldığı Antalya Kalkınma Raporunun tarım çalışması hakkında bilgi verdi. Kaya, “Antalya’nın üretiminde hizmetlerle beraber öne çıkan tarım sektörü, ilin ihracatında başat sektör konumundadır. Tarımın yanında madencilik ve kağıt-orman ürünleri sektörlerinin de ilin ortalama ihracat performansının üzerinde performans gösterdiği görülmektedir.  Antalya’nın tarımdaki en büyük avantajı ülkedeki toplam alanın %39’una sahip olduğu örtü altı bitkisel üretimdedir. Tarımda en çok yoğunlaşılan ikinci alan ise meyve üretimidir. Antalya’nın özellikle avokado ve muz gibi tropik meyvelerin Türkiye’deki üretim üssü olduğu söylenebilir” dedi. TARIM KAYBIMIZ FAZLA Antalya’nın tarım haritası hakkında bilgi veren İyi Parti Milletvekili Adayı Kaya, “Antalya’daki tarım alanı kaybı ülke ortalamasının üzerindedir. Son 10 yılda ildeki tarım alanı %1,3 azalmıştır. Türkiye için bu oran yüzde 0,7’dir. Antalya’nın meyve üretiminde verimliliği ülke ortalamasına yakın olsa da örtü altı tarımın da etkisiyle sebze üretiminde verimliliği çok yüksektir. Özellikle domates, biber, hıyar ve patlıcanda Antalya ve Türkiye arasındaki verimlilik farkı diğer ürünlere göre çok daha fazladır. Ancak rakipleri incelediğimizde hem Türkiye’nin hem de Antalya’nın tarımsal verimliliği artırması gerektiğini görüyoruz. Verimlilik artışı için tarım sektörünü de etkileyen yükselen teknolojilere hızlı şekilde uyum sağlamak gerekmektedir” diye konuştu. İKİ AÇILIŞA KATILDI Kaya daha sonra Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gürsu Mahallesi’ndeki seçim ofisinin açılışına katıldı. Kaya, “14 Mayıs’ta bu garabet sistemden kurtulacağız. Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı, Meral Akşener’i de başbakan yapacağız. Antalya’da ise İyi Parti’yi birinci parti yapacağız” diye konutu. Kaya daha sonra İyi Parti Antalya milletvekili adayı Ali Adnan Kaya’nın Kızılırmak Caddesi üzerindeki seçim ofisinin açılışına katıldı. 3. Sıra adayı Kaya’ya başarı dileyen Aykut Kaya, “Hep birlikte tarih yazacağız” şeklinde konuştu.
İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Alanya’nın Mahmutlar bölgesini ziyaret etti. Kaya, Antalya Kalkınma Raporu’nda yer alan tarım politikaları hakkında bil verdi. Kaya, Antalya’nın tarımda yaşadığı kaybın ülke ortalamasının üstünde olduğunu söyledi

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Kaya önceki gün Alanya’nın Mahmutlar bölgesini ziyaret ederek esnafla sohbet etti. Kaya, hazırlanmasında rol aldığı Antalya Kalkınma Raporunun tarım çalışması hakkında bilgi verdi. Kaya, “Antalya’nın üretiminde hizmetlerle beraber öne çıkan tarım sektörü, ilin ihracatında başat sektör konumundadır. Tarımın yanında madencilik ve kağıt-orman ürünleri sektörlerinin de ilin ortalama ihracat performansının üzerinde performans gösterdiği görülmektedir.  Antalya’nın tarımdaki en büyük avantajı ülkedeki toplam alanın %39’una sahip olduğu örtü altı bitkisel üretimdedir. Tarımda en çok yoğunlaşılan ikinci alan ise meyve üretimidir. Antalya’nın özellikle avokado ve muz gibi tropik meyvelerin Türkiye’deki üretim üssü olduğu söylenebilir” dedi.

TARIM KAYBIMIZ FAZLA

Antalya’nın tarım haritası hakkında bilgi veren İyi Parti Milletvekili Adayı Kaya, “Antalya’daki tarım alanı kaybı ülke ortalamasının üzerindedir. Son 10 yılda ildeki tarım alanı %1,3 azalmıştır. Türkiye için bu oran yüzde 0,7’dir. Antalya’nın meyve üretiminde verimliliği ülke ortalamasına yakın olsa da örtü altı tarımın da etkisiyle sebze üretiminde verimliliği çok yüksektir. Özellikle domates, biber, hıyar ve patlıcanda Antalya ve Türkiye arasındaki verimlilik farkı diğer ürünlere göre çok daha fazladır. Ancak rakipleri incelediğimizde hem Türkiye’nin hem de Antalya’nın tarımsal verimliliği artırması gerektiğini görüyoruz. Verimlilik artışı için tarım sektörünü de etkileyen yükselen teknolojilere hızlı şekilde uyum sağlamak gerekmektedir” diye konuştu.

İKİ AÇILIŞA KATILDI

Kaya daha sonra Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gürsu Mahallesi’ndeki seçim ofisinin açılışına katıldı. Kaya, “14 Mayıs’ta bu garabet sistemden kurtulacağız. Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı, Meral Akşener’i de başbakan yapacağız. Antalya’da ise İyi Parti’yi birinci parti yapacağız” diye konutu. Kaya daha sonra İyi Parti Antalya milletvekili adayı Ali Adnan Kaya’nın Kızılırmak Caddesi üzerindeki seçim ofisinin açılışına katıldı. 3. Sıra adayı Kaya’ya başarı dileyen Aykut Kaya, “Hep birlikte tarih yazacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.