Tarım olanları kamulaştırılmak zorunda kalacak

EKONOMİ 06.02.2024 - 15:53, Güncelleme: 06.02.2024 - 16:06
 

Tarım olanları kamulaştırılmak zorunda kalacak

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Alanya Otoyolu Projesi ile Alanya'nın Konaklı Mahallesinde bir çok tarım alanının kamulaştırılacağını ileri sürerek, projeyle ilgili çekincelerini vatandaşlarla paylaştı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde vatandaşlarla yaptığı sohbet toplantısında Antalya Alanya Otoyolu Projesiyle ilgili çekincelerini anlattı. Otoyol projesi ile Konaklı'da bir çok tarım alanının kamulaştırılacağını ileri süren Kaya, "Antalya Alanya Otoyolu Projesinde açıklandığında, biz bu projenin Serik-Konaklı Otoyol Projesi olduğunu söylemiştik. Asıl yapılması gereken Antalya'dan Gazipaşa'ya kadar gidecek kesintisi bir otoyol projesiydi" dedi. Proje ile Konaklı'da bir çok tarım alanının kamulaştırılacağını vurgulayan Kaya, şunları söyledi: "Bu proje bir şekilde bitirilirse, Antalya-Serik arası ve Konaklı-Alanya arasında ciddi anlamda bir trafik sıkışıklığı meydana gelecektir. Mevcut durumda otoyol ile tasarruf edilen zaman bölgedeki trafik sıkışıklığından dolayı kaybedilecektir. Burası Torosların altı, en verimli tarım arazilerinin olduğu yerler. Burada birçok çiftçimiz üreticimiz maddi ve manevi ciddi kayıplara uğrayacaktır. Devletimiz bu kamulaştırma masrafı yerine 17 kilometrelik tüneller açarak, projeyi yukarıdan transit götürebilir. Bu hem daha az maliyetli olur, hem de trafik sıkışıklığına daha iyi bir çözüm yolu olur."
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Alanya Otoyolu Projesi ile Alanya'nın Konaklı Mahallesinde bir çok tarım alanının kamulaştırılacağını ileri sürerek, projeyle ilgili çekincelerini vatandaşlarla paylaştı.

haberimizvar.net-  İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde vatandaşlarla yaptığı sohbet toplantısında Antalya Alanya Otoyolu Projesiyle ilgili çekincelerini anlattı. Otoyol projesi ile Konaklı'da bir çok tarım alanının kamulaştırılacağını ileri süren Kaya, "Antalya Alanya Otoyolu Projesinde açıklandığında, biz bu projenin Serik-Konaklı Otoyol Projesi olduğunu söylemiştik. Asıl yapılması gereken Antalya'dan Gazipaşa'ya kadar gidecek kesintisi bir otoyol projesiydi" dedi.

Proje ile Konaklı'da bir çok tarım alanının kamulaştırılacağını vurgulayan Kaya, şunları söyledi: "Bu proje bir şekilde bitirilirse, Antalya-Serik arası ve Konaklı-Alanya arasında ciddi anlamda bir trafik sıkışıklığı meydana gelecektir. Mevcut durumda otoyol ile tasarruf edilen zaman bölgedeki trafik sıkışıklığından dolayı kaybedilecektir. Burası Torosların altı, en verimli tarım arazilerinin olduğu yerler. Burada birçok çiftçimiz üreticimiz maddi ve manevi ciddi kayıplara uğrayacaktır. Devletimiz bu kamulaştırma masrafı yerine 17 kilometrelik tüneller açarak, projeyi yukarıdan transit götürebilir. Bu hem daha az maliyetli olur, hem de trafik sıkışıklığına daha iyi bir çözüm yolu olur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.