Tarımda sahte ilaç kullanımı patladı

EKONOMİ 28.10.2019 - 11:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Tarımda sahte ilaç kullanımı patladı

Tarımda girdi fiyatlarının yükselmesiyle sahte ve kaçak zirai ilaç kullanımı bu yıl patladı.

haberimizvar.net Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre kaçak ilaçların en fazla İran, Irak ve Suriye’den geldiğini söyleyen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, sahte ilaçların üretim merkezinin ise Şanlıurfa olduğunu belirtti. DENETİM YOK Türkiye’de her yıl en az 1.5 milyon avroluk kaçak ve sahte ilacın piyasaya girdiğini belirten Güngör, “Orijinal ilaç şişelerini toplayıp yıkayıp etiket yapıştırıp içine bir miktar orijinal ilaç koyup gerisine sahte olanı dolduruyorlar” dedi. Güngör, denetim eksikliğine de dikkat çekerek, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa gibi şehirlerde sahte ve kaçak zirai ilaçların afişlerinin asılı olduğunu söyledi. Son bir yılda tarım ilaçlarının yüzde 80-120 arasında zamlandığını söyleyen Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise bunun kentteki sahte zirai ilaç oranını yüzde 50’ye kadar çıkardığını ifade etti.
Tarımda girdi fiyatlarının yükselmesiyle sahte ve kaçak zirai ilaç kullanımı bu yıl patladı.

haberimizvar.net Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre kaçak ilaçların en fazla İran, Irak ve Suriye’den geldiğini söyleyen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, sahte ilaçların üretim merkezinin ise Şanlıurfa olduğunu belirtti.

DENETİM YOK

Türkiye’de her yıl en az 1.5 milyon avroluk kaçak ve sahte ilacın piyasaya girdiğini belirten Güngör, “Orijinal ilaç şişelerini toplayıp yıkayıp etiket yapıştırıp içine bir miktar orijinal ilaç koyup gerisine sahte olanı dolduruyorlar” dedi. Güngör, denetim eksikliğine de dikkat çekerek, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa gibi şehirlerde sahte ve kaçak zirai ilaçların afişlerinin asılı olduğunu söyledi. Son bir yılda tarım ilaçlarının yüzde 80-120 arasında zamlandığını söyleyen Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise bunun kentteki sahte zirai ilaç oranını yüzde 50’ye kadar çıkardığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.