Tazı kanyonu özelleştiriliyor

YAŞAM 11.08.2022 - 11:36, Güncelleme: 11.08.2022 - 11:36
 

Tazı kanyonu özelleştiriliyor

Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği, doğa yürüyüşçülerinin gözde merkezi Tazı Kanyonu özelleştiriliyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü, kanyonun işletme hakkı için ihale düzenleyecek

haberimizvar.net- Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel yaptığı açıklamada, rafting, trekking etkinlikleri ve doğa yürüyüşçüleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Beşkonak Köprülü Kanyon İşletme Planı'nın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.  Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre vahşi doğa güzellikleriyle ünlü Tazı Kanyonu bölgesinin Yap-İşlet-Devret modeliyle işletmeye açılacağını belirten Temel,  "Tazı Kanyonu bölgesi planı bir ay içinde tamamlanarak ihalesi yapılacak. İhaleyi alan müteşebbis yatırımını kendisi yapacak. Hem kira verecek hem de elde ettiği cirodan pay verecek" dedi. FİNİKE TABİAT PARKI İHALESİ YENİDEN Geçen yıllarda işletmeye kiralanan Finike Mavikent Tabiat Parkı ihalesi mahkeme tarafından iptal edilmişti. Tekrar edilen ihale sonrası Mavi Kent Tabiat Parkının işletme hakkını devir alan şirket daha sonra bu alanı işletmekten vazgeçti. Bu alan yeniden ihale edilecek. Öte yandan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından nesli tükenmekte olan alageyik sayısının artırılması çalışmalarından olumlu sonuç alındığı bildirildi. Koruma altında bulunan 26 alageyik ile 11 karaca Manavgat’ın Kapan mevkiinde doğal hayata bırakıldı. Geçen kış döneminde Olimpos Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar bölgesi ile Akseki ve Burdur’un Dirmil bölgesine çok sayıda yaban keçisi doğal hayata bırakıldı.
Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği, doğa yürüyüşçülerinin gözde merkezi Tazı Kanyonu özelleştiriliyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğü, kanyonun işletme hakkı için ihale düzenleyecek

haberimizvar.net- Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel yaptığı açıklamada, rafting, trekking etkinlikleri ve doğa yürüyüşçüleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Beşkonak Köprülü Kanyon İşletme Planı'nın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.  Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre vahşi doğa güzellikleriyle ünlü Tazı Kanyonu bölgesinin Yap-İşlet-Devret modeliyle işletmeye açılacağını belirten Temel,  "Tazı Kanyonu bölgesi planı bir ay içinde tamamlanarak ihalesi yapılacak. İhaleyi alan müteşebbis yatırımını kendisi yapacak. Hem kira verecek hem de elde ettiği cirodan pay verecek" dedi.

FİNİKE TABİAT PARKI İHALESİ YENİDEN

Geçen yıllarda işletmeye kiralanan Finike Mavikent Tabiat Parkı ihalesi mahkeme tarafından iptal edilmişti. Tekrar edilen ihale sonrası Mavi Kent Tabiat Parkının işletme hakkını devir alan şirket daha sonra bu alanı işletmekten vazgeçti. Bu alan yeniden ihale edilecek. Öte yandan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından nesli tükenmekte olan alageyik sayısının artırılması çalışmalarından olumlu sonuç alındığı bildirildi. Koruma altında bulunan 26 alageyik ile 11 karaca Manavgat’ın Kapan mevkiinde doğal hayata bırakıldı. Geçen kış döneminde Olimpos Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar bölgesi ile Akseki ve Burdur’un Dirmil bölgesine çok sayıda yaban keçisi doğal hayata bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.