TBB Genel Kurulu toplanıyor: Feyzioğlu’nun rakibi Ankara Baro Başkanı Sağkan

GÜNDEM 04.12.2021 - 13:31, Güncelleme: 04.12.2021 - 13:31
 

TBB Genel Kurulu toplanıyor: Feyzioğlu’nun rakibi Ankara Baro Başkanı Sağkan

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36’ncı Genel Kurulu, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek oturumla gerçekleştirilecek. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması durumunda 11, 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek Genel Kurul’da, yeni TBB Başkanı ve yönetimi belirlenecek.

haberimizvar.net- Koronavirüs salgını gerekçesiyle bir yıl ertelenen TBB Genel Kurulu, yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda bugün toplanacak. Genel kurulun ilk gününde Başkanlık Divanı seçilecek ve geçmiş dönem raporları ile genel kurul gündemi görüşülecek. İkinci gün ise TBB’nin dönem başkanı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulları belirlenecek. TBB Başkanlığı için Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ile mevcut başkan Metin Feyzioğlu yarışacak.  TBB 36’ncı Genel Kurulu’nun gündeminde çok sayıda madde bulunuyor. Genel Kurul gündeminde bütçe görüşmelerinin yanı sıra büyük tepki çeken çoklu baro düzenlemesi de yer alacak. Genel Kurul’da, çoklu baronun yürürlükten kaldırılması için atılması gereken adımlar tartışılacak, bu konuda TBMM’ye yol haritası oluşturması için bir kanun taslağı hazırlanacak. DELEGE SAYILARINDA DEĞİŞİKLİK Çoklu baro uygulamasının hayata geçmesinin ardından toplanacak ilk genel kurulda, il barolarının delege sayılarında da değişiklik yaşanacak. Daha önce 477 delegenin oy kullandığı seçimlerde bu kez 348 delege oy kullanabilecek. 137 delegeli İstanbul Barosu 13 delege, 53 delegeli Ankara Barosu yedi delege, 30 delegeli İzmir Barosu ise beş delege ile Genel Kurul’da yer alacak. Kalan 78 ilin her birinin delege sayısı ise üç olacak. Ayrıca tüm il baro başkanlarının da birer oy hakkı olacak. TBB Başkanı ve eski başkanları da oy hakkına sahip doğal delegeler arasında yer alacak.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36’ncı Genel Kurulu, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek oturumla gerçekleştirilecek. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması durumunda 11, 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek Genel Kurul’da, yeni TBB Başkanı ve yönetimi belirlenecek.

haberimizvar.net- Koronavirüs salgını gerekçesiyle bir yıl ertelenen TBB Genel Kurulu, yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda bugün toplanacak. Genel kurulun ilk gününde Başkanlık Divanı seçilecek ve geçmiş dönem raporları ile genel kurul gündemi görüşülecek. İkinci gün ise TBB’nin dönem başkanı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulları belirlenecek. TBB Başkanlığı için Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ile mevcut başkan Metin Feyzioğlu yarışacak.

 TBB 36’ncı Genel Kurulu’nun gündeminde çok sayıda madde bulunuyor. Genel Kurul gündeminde bütçe görüşmelerinin yanı sıra büyük tepki çeken çoklu baro düzenlemesi de yer alacak. Genel Kurul’da, çoklu baronun yürürlükten kaldırılması için atılması gereken adımlar tartışılacak, bu konuda TBMM’ye yol haritası oluşturması için bir kanun taslağı hazırlanacak.

DELEGE SAYILARINDA DEĞİŞİKLİK

Çoklu baro uygulamasının hayata geçmesinin ardından toplanacak ilk genel kurulda, il barolarının delege sayılarında da değişiklik yaşanacak. Daha önce 477 delegenin oy kullandığı seçimlerde bu kez 348 delege oy kullanabilecek. 137 delegeli İstanbul Barosu 13 delege, 53 delegeli Ankara Barosu yedi delege, 30 delegeli İzmir Barosu ise beş delege ile Genel Kurul’da yer alacak. Kalan 78 ilin her birinin delege sayısı ise üç olacak. Ayrıca tüm il baro başkanlarının da birer oy hakkı olacak. TBB Başkanı ve eski başkanları da oy hakkına sahip doğal delegeler arasında yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.