TBMM’DE grup kurma planları

SİYASET 15.09.2019 - 14:42, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

TBMM’DE grup kurma planları

Parti kurma hazırlıkları içerisinde olan Ahmet Davutoğlu'nun da, Ali Babacan'ın da AKP içerisinde bazı milletvekilleriyle görüştüğü ve bunu saklamadıkları öne sürüldü.

Gazete Duvar’da yer alan ‘Duvar Arkası’ kulis yazısına göre, Babacan ekibi de Davutoğlu ekibi de AKP içinde bazı milletvekilleri ile görüştüklerini saklamıyor. Hatta, “10-15 milletvekili istifaya hazır” diyenler var. Ancak yeni oluşumlar transfere bu aşamada pek de sıcak bakmıyor. DEŞİFRE OLMASINLAR Yazıya göre, yeni parti çalışmalarında yer alan bir siyasetçi, “Deşifre olup yıpratılmalarını istemiyoruz” derken olası bir erken seçime işaret ediyor. İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yaşanmıştı. Erken seçim kararı İYİ Parti’nin seçime katılımını zora sokunca CHP’den milletvekilleri İYİ Parti’ye geçti. Böylece 20 milletvekili ile Meclis’te grup kuran İYİ Parti seçime girme koşulunu yerine getirdi. AK Parti’de temasta olunan milletvekillerinin de benzer bir durum yaşandığında istifa ederek yeni partinin seçime girmesini sağlayacağı konuşuluyor. Hatta kulislerde İYİ Parti örneğinde olduğu gibi CHP’nin zora girecek partilere benzer bir desteği verebileceği esprileri yapılıyor. TBMM’DE GRUP KURMA Bu arada yeni partiler konuşulmaya başlandığı zaman AK Parti kulislerinde Meclis’te grup kurmanın zorlaştırılacağı, grup için gerekli 20 milletvekili sayısının yukarı çekilmesi için değişiklik yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak böyle bir düzenleme, “AK Parti’den grup kuracak kadar milletvekili ayrılabilir” yorumu çıkacağı için bundan vazgeçildiği ifade ediliyor. HABER MERKEZİ
Parti kurma hazırlıkları içerisinde olan Ahmet Davutoğlu'nun da, Ali Babacan'ın da AKP içerisinde bazı milletvekilleriyle görüştüğü ve bunu saklamadıkları öne sürüldü.

Gazete Duvar’da yer alan ‘Duvar Arkası’ kulis yazısına göre, Babacan ekibi de Davutoğlu ekibi de AKP içinde bazı milletvekilleri ile görüştüklerini saklamıyor. Hatta, “10-15 milletvekili istifaya hazır” diyenler var. Ancak yeni oluşumlar transfere bu aşamada pek de sıcak bakmıyor.

DEŞİFRE OLMASINLAR

Yazıya göre, yeni parti çalışmalarında yer alan bir siyasetçi, “Deşifre olup yıpratılmalarını istemiyoruz” derken olası bir erken seçime işaret ediyor. İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yaşanmıştı. Erken seçim kararı İYİ Parti’nin seçime katılımını zora sokunca CHP’den milletvekilleri İYİ Parti’ye geçti. Böylece 20 milletvekili ile Meclis’te grup kuran İYİ Parti seçime girme koşulunu yerine getirdi. AK Parti’de temasta olunan milletvekillerinin de benzer bir durum yaşandığında istifa ederek yeni partinin seçime girmesini sağlayacağı konuşuluyor. Hatta kulislerde İYİ Parti örneğinde olduğu gibi CHP’nin zora girecek partilere benzer bir desteği verebileceği esprileri yapılıyor.

TBMM’DE GRUP KURMA

Bu arada yeni partiler konuşulmaya başlandığı zaman AK Parti kulislerinde Meclis’te grup kurmanın zorlaştırılacağı, grup için gerekli 20 milletvekili sayısının yukarı çekilmesi için değişiklik yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak böyle bir düzenleme, “AK Parti’den grup kuracak kadar milletvekili ayrılabilir” yorumu çıkacağı için bundan vazgeçildiği ifade ediliyor. HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.