Tek kişilik eylem!

GÜNDEM 30.03.2020 - 16:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Tek kişilik eylem!

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında elektrik kesintisi yapmayacağını belirten CK Akdeniz’in, borcunu ödeyemeyen vatandaşlara faiz uygulayacağı haberi üzerine Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç tek kişilik eylem gerçekleştirdi.

haberimizvar.net-Salgının geçim krizine dönüşmesi vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Mevcut faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara CK Akdeniz’in faiz uygulayacağının belirtilmesi üzerine Halkevleri, CK Akdeniz önünde basın açıklaması düzenledi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde Halkevleri adına açıklamayı tek başına Halkevleri Merkezi Yürütme  Kurulu üyesi Kutay Meriç gerçekleştirdi. Kutay Meriç açıklama öncesinde kitlesel çağrıyı doğru bulmadıklarını belirterek “Bu yaşadığımız durumun tepkisini, bir kişi de olsa sokakta verelim istedik.” dedi.  Meriç, açıklamasında şunları kaydetti: ” Evinde kal denilen emekçilere, emeklilere, yoksul yurttaşlarımıza hayatlarını idame ettirecek bir sosyal destek sunulmamaktadır. Yaşamak için çalışmak zorunda olan milyonlarca insan hala işlerine gitmektedir. PAKETTE  ESNAF VE EMEKÇİYE BİR ŞEY YOK Belediyeler tarafından açıklanan başta borcundan dolayı su kesintisi yapılmayacak olması üzerine kimi destek çalışmaları önemli olmakla beraber yetersizdir. Hükümetin açıkladığı destek programı ise tam bir dağ fare doğurdu meselesi olmuştur. Esnaf ve emekçilere bu destek paketinde bir şey yoktur. Halk sağlığı açısından vazgeçilemez iki temel hizmetten birinin elektrik hizmeti olduğunu belirten Kutay Meriç “Yıllardır ballı elektrik üretim ve dağıtımı ihalelerini alan firmalar ise yine tavsiye üzerine elektrik borcu olanların elektriklerini kesmeme kararı almak zorunda kalmışlardır. Ancak memleketin bütün kaymağını yiyen enerji firmaları salgın ortamında bile hala daha nasıl çok kar ederiz peşindedir. BORCA FAİZ UYGULAMAK VİCDANSIZLIKTIR Yılardır memleketin en kaymaklı ihalelerini alan yandaş Cengiz Holding ve Kolin İnşaat’ın ortaklığında oluşan CK Enerji, şimdiye kadar hiç görülmemiş bir şekilde borcu olan abonelere faiz uygulanacağını duyurmuştur. Üstelik de bu ülkede ki bankacılık sisteminde uygulanan aylık yüzde 1.60 gibi en yüksek faiz oranı uygulanacağı beyan edilmiştir. Bu tam bir vicdansızlıktır. YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR Tüm dünyaya etkisi altına alan Korona salgını ve ekonomik kriz nedeniyle; ülkemizde de faaliyeti durdurulan işletmeler, işinden atılan, ücretsiz izne çıkarılan, maaşları verilmeyen yani geçim sıkıntısı yaşayan, bu sebeple faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımıza faiz işlemi uygulaması yanlışından derhal dönülmelidir. ENERJİ HİZMETLERİ KAMULAŞTIRILMALIDIR Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından kaynaklanan borçlarına faiz uygulanamaz. Elektrik Faturalarına Faiz İşlemi Durdurulmalı ve Korona Pandemisi sürecinde halka ücretsiz enerji sağlanmalıdır. Korona pandemisi göstermişti ki temel kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi aynı zamanda bir halk sağlığı sorunudur. Enerji şirketleri tekrar kamulaştırılmalıdır.”  
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında elektrik kesintisi yapmayacağını belirten CK Akdeniz’in, borcunu ödeyemeyen vatandaşlara faiz uygulayacağı haberi üzerine Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç tek kişilik eylem gerçekleştirdi.

haberimizvar.net-Salgının geçim krizine dönüşmesi vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Mevcut faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara CK Akdeniz’in faiz uygulayacağının belirtilmesi üzerine Halkevleri, CK Akdeniz önünde basın açıklaması düzenledi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde Halkevleri adına açıklamayı tek başına Halkevleri Merkezi Yürütme  Kurulu üyesi Kutay Meriç gerçekleştirdi. Kutay Meriç açıklama öncesinde kitlesel çağrıyı doğru bulmadıklarını belirterek “Bu yaşadığımız durumun tepkisini, bir kişi de olsa sokakta verelim istedik.” dedi.  Meriç, açıklamasında şunları kaydetti: ” Evinde kal denilen emekçilere, emeklilere, yoksul yurttaşlarımıza hayatlarını idame ettirecek bir sosyal destek sunulmamaktadır. Yaşamak için çalışmak zorunda olan milyonlarca insan hala işlerine gitmektedir.

PAKETTE  ESNAF VE EMEKÇİYE BİR ŞEY YOK

Belediyeler tarafından açıklanan başta borcundan dolayı su kesintisi yapılmayacak olması üzerine kimi destek çalışmaları önemli olmakla beraber yetersizdir. Hükümetin açıkladığı destek programı ise tam bir dağ fare doğurdu meselesi olmuştur. Esnaf ve emekçilere bu destek paketinde bir şey yoktur. Halk sağlığı açısından vazgeçilemez iki temel hizmetten birinin elektrik hizmeti olduğunu belirten Kutay Meriç “Yıllardır ballı elektrik üretim ve dağıtımı ihalelerini alan firmalar ise yine tavsiye üzerine elektrik borcu olanların elektriklerini kesmeme kararı almak zorunda kalmışlardır. Ancak memleketin bütün kaymağını yiyen enerji firmaları salgın ortamında bile hala daha nasıl çok kar ederiz peşindedir.

BORCA FAİZ UYGULAMAK VİCDANSIZLIKTIR

Yılardır memleketin en kaymaklı ihalelerini alan yandaş Cengiz Holding ve Kolin İnşaat’ın ortaklığında oluşan CK Enerji, şimdiye kadar hiç görülmemiş bir şekilde borcu olan abonelere faiz uygulanacağını duyurmuştur. Üstelik de bu ülkede ki bankacılık sisteminde uygulanan aylık yüzde 1.60 gibi en yüksek faiz oranı uygulanacağı beyan edilmiştir. Bu tam bir vicdansızlıktır.

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR

Tüm dünyaya etkisi altına alan Korona salgını ve ekonomik kriz nedeniyle; ülkemizde de faaliyeti durdurulan işletmeler, işinden atılan, ücretsiz izne çıkarılan, maaşları verilmeyen yani geçim sıkıntısı yaşayan, bu sebeple faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımıza faiz işlemi uygulaması yanlışından derhal dönülmelidir.

ENERJİ HİZMETLERİ KAMULAŞTIRILMALIDIR

Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından kaynaklanan borçlarına faiz uygulanamaz. Elektrik Faturalarına Faiz İşlemi Durdurulmalı ve Korona Pandemisi sürecinde halka ücretsiz enerji sağlanmalıdır. Korona pandemisi göstermişti ki temel kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi aynı zamanda bir halk sağlığı sorunudur. Enerji şirketleri tekrar kamulaştırılmalıdır.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.