TEMA Vakfı, Cengiz Holding'in fidan bağışını geri çevirdi

GÜNDEM 06.08.2021 - 11:24, Güncelleme: 06.08.2021 - 15:07
 

TEMA Vakfı, Cengiz Holding'in fidan bağışını geri çevirdi

Orman yangınlarıyla mücadelenin bir adımı olarak fidan bağışı toplayan TEMA, doğaya verdiği zararla bilinen Cengiz Holding’in fidan bağışını geri çevirdi.

haberimizvar.net- Türkiye’nin akciğerleri 28 Temmuz’dan beri yanıyor. Orman yangınlarına iktidarın müdahalesinin eksikliği tartışılırken, bir yandan da vatandaşlar kendi yöntemleriyle ormanları kurtarmaya çalışıyor. Sürecin en öne çıkan kampanyası ise Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) fidan bağışları oldu. TEMA, hem bireysel hem de şirketler bazında bağışlar aldı.    BAZI ŞİRKETLER GERİ ÇEVRİLDİ  TEMA, bu süreçte dikkat çeken bir adım attı. Cengiz Holding’in fidan bağışı TEMA tarafından geri çevrildi. DW Türkçe’nin haberine göre, geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda vatandaş destek oldu. Bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alındı, ancak bazı şirketlerin bağışları geri çevrildi. Bunların içinde çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding de bulunduğu öğrenildi. Cengiz Holding’in 50 bin fidanlık, yani 500 bin TL bağışta bulunmak istediği öğrenildi. 
Orman yangınlarıyla mücadelenin bir adımı olarak fidan bağışı toplayan TEMA, doğaya verdiği zararla bilinen Cengiz Holding’in fidan bağışını geri çevirdi.

haberimizvar.net- Türkiye’nin akciğerleri 28 Temmuz’dan beri yanıyor. Orman yangınlarına iktidarın müdahalesinin eksikliği tartışılırken, bir yandan da vatandaşlar kendi yöntemleriyle ormanları kurtarmaya çalışıyor. Sürecin en öne çıkan kampanyası ise Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) fidan bağışları oldu. TEMA, hem bireysel hem de şirketler bazında bağışlar aldı. 

 

BAZI ŞİRKETLER GERİ ÇEVRİLDİ

 TEMA, bu süreçte dikkat çeken bir adım attı. Cengiz Holding’in fidan bağışı TEMA tarafından geri çevrildi. DW Türkçe’nin haberine göre, geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda vatandaş destek oldu. Bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alındı, ancak bazı şirketlerin bağışları geri çevrildi. Bunların içinde çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding de bulunduğu öğrenildi. Cengiz Holding’in 50 bin fidanlık, yani 500 bin TL bağışta bulunmak istediği öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.