Terminatör böcekler işbaşında!

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2024 - 15:43, Güncelleme: 12.03.2024 - 15:43
 

Terminatör böcekler işbaşında!

Antalya’nın Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda üretimine başlanan terminatör böcekler, ormanlık alanda ağaçlara zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele verecek.

haberimizvar.net- Gazipaşa’da çam ağaçlarının gelişimine zarar veren çam kese böceğiyle mücadele kapsamında nisan ve mayıs aylarında ormanlık alana bırakılan ‘terminatör’ olarak adlandırılan ‘calosoma sycophanta’ böceklerin üretimine başlandı. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda üretilen binlerce ‘terminatör’ böcek, Gazipaşa’nın farklı noktalarında adeta bir asker gibi görev yaparak Gazipaşa’nın ormanlarını koruyacak.   LABORATUVARDA ÜRETİLİP DOĞAYA BIRAKILACAK Gazipaşa’da üretilen bu böcekler, ağaçlara zarar veren çam kese böceklerini yiyerek ormanları koruyor. Bu yıl binlerce yararlı böceği doğaya bırakmaya hazırlanan Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, böceklerin üretimine başladı. Erişkin böceklerden laboratuvar ortamında larva alan ekipler, larvalardan çıkan terminatör böcekleri, belli bir süre yiyim yaptıktan sonra çam kese böceği olarak bilinen ‘thaumetopoea pityocampa’ zararlı böceklerinin bulunduğu alanlara toprağa bırakılacak. Bu şekilde yapılan uygulama ile zararlılarla mücadelede tamamen biyolojik yöntem izlenecek.
Antalya’nın Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda üretimine başlanan terminatör böcekler, ormanlık alanda ağaçlara zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele verecek.

haberimizvar.net- Gazipaşa’da çam ağaçlarının gelişimine zarar veren çam kese böceğiyle mücadele kapsamında nisan ve mayıs aylarında ormanlık alana bırakılan ‘terminatör’ olarak adlandırılan ‘calosoma sycophanta’ böceklerin üretimine başlandı. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda üretilen binlerce ‘terminatör’ böcek, Gazipaşa’nın farklı noktalarında adeta bir asker gibi görev yaparak Gazipaşa’nın ormanlarını koruyacak.

 

LABORATUVARDA ÜRETİLİP DOĞAYA BIRAKILACAK

Gazipaşa’da üretilen bu böcekler, ağaçlara zarar veren çam kese böceklerini yiyerek ormanları koruyor. Bu yıl binlerce yararlı böceği doğaya bırakmaya hazırlanan Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, böceklerin üretimine başladı. Erişkin böceklerden laboratuvar ortamında larva alan ekipler, larvalardan çıkan terminatör böcekleri, belli bir süre yiyim yaptıktan sonra çam kese böceği olarak bilinen ‘thaumetopoea pityocampa’ zararlı böceklerinin bulunduğu alanlara toprağa bırakılacak. Bu şekilde yapılan uygulama ile zararlılarla mücadelede tamamen biyolojik yöntem izlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.