Test alanı genişledi

SAĞLIK 09.02.2021 - 21:34, Güncelleme: 09.02.2021 - 21:47
 

Test alanı genişledi

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararla koronavirüs testi yapılması gereken durumları genişletti.

haberimizvar.net İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsle mücadele için alınacak önlemleri değerlendirmek amacıyla toplandı. Toplantıda, apartmanda bir kişinin dahi pozitif çıkması halinde tüm apartman sakinlerine test yapılması kararı alındı. Toplantıda şu karar alındı: “ Vatandaşlarımızın sağlığının korunması için, kalabalık, insan sirkülasyonunun fazla olduğu toplu yaşam alanlarında (Kamu kurum ve kuruluşları, okul, toptancı hali, organize sanayi bölgesi, fabrika, işyeri, apartman, site vb.) vaka tespit edilmesi ve İl/ ilçe Sağlık Müdürlükleri tarafından uygun görülmesi halinde, semptomu olan veya olmayan kişilere test yapılmasına, test sonucu pozitif çıkanların tedavi edilmesine, temaslılarının ise izole edilerek takip edilmesine karar verilmiştir”
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararla koronavirüs testi yapılması gereken durumları genişletti.

haberimizvar.net

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsle mücadele için alınacak önlemleri değerlendirmek amacıyla toplandı. Toplantıda, apartmanda bir kişinin dahi pozitif çıkması halinde tüm apartman sakinlerine test yapılması kararı alındı. Toplantıda şu karar alındı: “ Vatandaşlarımızın sağlığının korunması için, kalabalık, insan sirkülasyonunun fazla olduğu toplu yaşam alanlarında (Kamu kurum ve kuruluşları, okul, toptancı hali, organize sanayi bölgesi, fabrika, işyeri, apartman, site vb.) vaka tespit edilmesi ve İl/ ilçe Sağlık Müdürlükleri tarafından uygun görülmesi halinde, semptomu olan veya olmayan kişilere test yapılmasına, test sonucu pozitif çıkanların tedavi edilmesine, temaslılarının ise izole edilerek takip edilmesine karar verilmiştir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.