TGF: Gazeteciye yapılan saldırılar meşrulaşmasın

GÜNDEM 14.01.2021 - 11:59, Güncelleme: 14.01.2021 - 11:59
 

TGF: Gazeteciye yapılan saldırılar meşrulaşmasın

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, gazeteciler Kıymet Sarıyıldız ile Murat Uçkaç’a yapılan saldırıları kınadı.

haberimizvar.net Yazılı açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, şunları söyledi: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haftasında genç meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız, Murat Uçkaç’a görevleri başındayken yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayı içinde  Akasaray’da Uyuşturucu madde satarak gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerinin haberlerini takip ederken zanlı yakınları tarafından Gazeteci Meryem Selçuker ve kameraman arkadaşımıza yapılan saldırıdan sonra bukez de Aydın’da görevi başındaki meslektaşlarımızın darp edilmesi gazetecilere yönelik saldırıların artarak meşrulaşması kaygı yaratmaktadır. Genç gazeteci meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç’ın haber takibi sırasında Aydın adliyesi önünde uğradıkları saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Tam da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haftasında bu saldırının gerçekleşmiş olması, aslında anlatmak istediklerimizin yaşanmış üzücü bir özetidir. Gazetecilik bir kamu görevidir. Meslektaşlarımız bu görevi yerine getirirken, yasalardan ve basın kanunundan güç alırlar. Son yıllarda görevleri başındaki gazetecilerin, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, adeta şiddeti uygulayanlar tarafından meşru görülmeye başlanmıştır. Kendilerinde bu hakkı görüyor olmalarının kabul edilebilir hiçbir mazereti yoktur. Devletimizin yapılan bu saldırılara yönelik ciddi bir çalışma yapması elzem olmuştur. Yapılan bu saldırılar hiçbir gazeteci arkadaşımızı yıldıramayacak aksine daha çok bu olayların üzerine gitmesine vesile olacaktır. Görevi başındaki genç gazeteci meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç’a yapılan meşrulaştırılmaya çalışılan darp olayının sorumlularının adalet karşında hesap vermeleri ve gerekli cezai işlemlerin yapılmasını ve her zaman söylediğimiz gibi İçişleri Bakanlığının gazeteciye yapılan saldırılar konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve  gerekli tedbirleri almasını istiyoruz.”
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, gazeteciler Kıymet Sarıyıldız ile Murat Uçkaç’a yapılan saldırıları kınadı.

haberimizvar.net

Yazılı açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, şunları söyledi: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haftasında genç meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız, Murat Uçkaç’a görevleri başındayken yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Geçtiğimiz Kasım ayı içinde  Akasaray’da Uyuşturucu madde satarak gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerinin haberlerini takip ederken zanlı yakınları tarafından Gazeteci Meryem Selçuker ve kameraman arkadaşımıza yapılan saldırıdan sonra bukez de Aydın’da görevi başındaki meslektaşlarımızın darp edilmesi gazetecilere yönelik saldırıların artarak meşrulaşması kaygı yaratmaktadır.

Genç gazeteci meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç’ın haber takibi sırasında Aydın adliyesi önünde uğradıkları saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Tam da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü haftasında bu saldırının gerçekleşmiş olması, aslında anlatmak istediklerimizin yaşanmış üzücü bir özetidir. Gazetecilik bir kamu görevidir. Meslektaşlarımız bu görevi yerine getirirken, yasalardan ve basın kanunundan güç alırlar. Son yıllarda görevleri başındaki gazetecilerin, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet, adeta şiddeti uygulayanlar tarafından meşru görülmeye başlanmıştır. Kendilerinde bu hakkı görüyor olmalarının kabul edilebilir hiçbir mazereti yoktur. Devletimizin yapılan bu saldırılara yönelik ciddi bir çalışma yapması elzem olmuştur. Yapılan bu saldırılar hiçbir gazeteci arkadaşımızı yıldıramayacak aksine daha çok bu olayların üzerine gitmesine vesile olacaktır. Görevi başındaki genç gazeteci meslektaşlarımız Kıymet Sarıyıldız ve Murat Uçkaç’a yapılan meşrulaştırılmaya çalışılan darp olayının sorumlularının adalet karşında hesap vermeleri ve gerekli cezai işlemlerin yapılmasını ve her zaman söylediğimiz gibi İçişleri Bakanlığının gazeteciye yapılan saldırılar konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve  gerekli tedbirleri almasını istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.