TGF o haberi yalanladı

GÜNDEM 22.09.2023 - 22:08, Güncelleme: 22.09.2023 - 22:08
 

TGF o haberi yalanladı

Türk Dünyası Gazeteciler Basın Şurası adı altında bir organizasyon için Azerbaycan’a giden 50 kadar yerel gazetecinin yaşadığı iddia edilen ‘mağduriyetle’ ilgili TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’dan flaş açıklama geldi.

haberimizvar.net- 11-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Dünyası Gazeteciler Basın Şurası adı altında bir organizasyon için ‘otobüsle’ Azerbaycan’a giden 50 kadar yerel gazetecinin mağduriyet yaşadığı iddia edildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği programda hiçbir gezi ve toplantının gerçekleşmediği hatta heyet üyelerinin öğlen ve akşam yemeklerini kendi ceplerinden ödemek zorunda kaldığı ileri sürüldü. TGF’DEN YALANLAMA GELDİ Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca konuyla ilgili MedyaRadar’a açıklamada bulundu. Yaşananlara dair iddiaların gerçek dışı olduğunu dile getiren Yılmaz Karaca, Bakü’ye otobüsle değil, Türk Hava Yolları uçağı ile gidilip dönüldüğünü, Bakü’ye varıldığında ise özel bir otobüsle kafilenin alınıp otele yerleştirildiği ve dönüşte de kafilenin yine otobüsle havaalanına bırakıldığını belirtti. “Değil aç kalmak, bazı akşamlar iki yemek programından birini seçmek durumunda bile kaldık” diyen TGF Başkanı Karaca, program kapsamında gerçekleştirilen gezi ve toplantıları ise şöyle sıraladı: “Diaspora Bakanlığı ziyaret ve sayın Büyükelçimizin de katıldığı toplantı Haydar Aliyev’in kabri ve Türk şehitlikleri ziyaretleri Azerbaycan Türk İş Adamları Derneği ziyareti Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi sayın Cahit Bağcı’yı ziyaret Matbuat Şurası Başkanlığı ziyareti ve ortak toplantı Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıldönümü törenlerine katılım Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile toplantı Türk Dünyası 4. Basın şurası toplantısı.”
Türk Dünyası Gazeteciler Basın Şurası adı altında bir organizasyon için Azerbaycan’a giden 50 kadar yerel gazetecinin yaşadığı iddia edilen ‘mağduriyetle’ ilgili TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’dan flaş açıklama geldi.

haberimizvar.net- 11-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Dünyası Gazeteciler Basın Şurası adı altında bir organizasyon için ‘otobüsle’ Azerbaycan’a giden 50 kadar yerel gazetecinin mağduriyet yaşadığı iddia edildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği programda hiçbir gezi ve toplantının gerçekleşmediği hatta heyet üyelerinin öğlen ve akşam yemeklerini kendi ceplerinden ödemek zorunda kaldığı ileri sürüldü.

TGF’DEN YALANLAMA GELDİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca konuyla ilgili MedyaRadar’a açıklamada bulundu.

Yaşananlara dair iddiaların gerçek dışı olduğunu dile getiren Yılmaz Karaca, Bakü’ye otobüsle değil, Türk Hava Yolları uçağı ile gidilip dönüldüğünü, Bakü’ye varıldığında ise özel bir otobüsle kafilenin alınıp otele yerleştirildiği ve dönüşte de kafilenin yine otobüsle havaalanına bırakıldığını belirtti.

“Değil aç kalmak, bazı akşamlar iki yemek programından birini seçmek durumunda bile kaldık” diyen TGF Başkanı Karaca, program kapsamında gerçekleştirilen gezi ve toplantıları ise şöyle sıraladı:

“Diaspora Bakanlığı ziyaret ve sayın Büyükelçimizin de katıldığı toplantı

Haydar Aliyev’in kabri ve Türk şehitlikleri ziyaretleri

Azerbaycan Türk İş Adamları Derneği ziyareti

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi sayın Cahit Bağcı’yı ziyaret

Matbuat Şurası Başkanlığı ziyareti ve ortak toplantı

Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıldönümü törenlerine katılım

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile toplantı

Türk Dünyası 4. Basın şurası toplantısı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.