THK satışına mahkeme freni

GÜNDEM 07.08.2021 - 10:10, Güncelleme: 07.08.2021 - 10:10
 

THK satışına mahkeme freni

Türk Hava Kurumu’na kayyum başkan olarak atanan Cenap Aşçı’nın 15 ilde 44 gayrimenkulü satışa çıkarma işlemlerine Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi izin vermedi.

haberimizvar.net- Cenap Aşçı’yı 16 Ekim 2019’da Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı olarak atayan Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, 4 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan THK’ya ait 15 ilde 44 gayrimenkulün satışa çıkarılmasına izin vermedi.  MAHKEME GEREKÇESİNİ AÇIKLADI  Gerekçe olarak ise kayyum heyetinin vesayet makamı olarak satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmaması ve mahkemeden özel olarak izin alınmaması gösterildi. Mahkemeden yapılan açıklamada “Gelinen aşamada her ne kadar gayrimenkul ve menkullere satış izni verilmişse de kayyum heyetinin vesayet makamı olarak mahkememizi satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmadığı, mahkemeden özel olarak izin alınmadığı görülmüştür” açıklaması yapıldı.  15 İLDE TAŞINMAZLARI BULUNUYOR  THK’nın Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Aksaray ve Yalova’daki mesken, tarla, bağ, dükkan, büro ve depo gibi gayrimenkulleri bulunuyor.  
Türk Hava Kurumu’na kayyum başkan olarak atanan Cenap Aşçı’nın 15 ilde 44 gayrimenkulü satışa çıkarma işlemlerine Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi izin vermedi.

haberimizvar.net- Cenap Aşçı’yı 16 Ekim 2019’da Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı olarak atayan Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, 4 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan THK’ya ait 15 ilde 44 gayrimenkulün satışa çıkarılmasına izin vermedi.

  MAHKEME GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

 Gerekçe olarak ise kayyum heyetinin vesayet makamı olarak satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmaması ve mahkemeden özel olarak izin alınmaması gösterildi. Mahkemeden yapılan açıklamada “Gelinen aşamada her ne kadar gayrimenkul ve menkullere satış izni verilmişse de kayyum heyetinin vesayet makamı olarak mahkememizi satış yapılacak menkul ya da gayrimenkullere ilişkin bilgilendirme yapmadığı, mahkemeden özel olarak izin alınmadığı görülmüştür” açıklaması yapıldı.

 15 İLDE TAŞINMAZLARI BULUNUYOR

 THK’nın Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Aksaray ve Yalova’daki mesken, tarla, bağ, dükkan, büro ve depo gibi gayrimenkulleri bulunuyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.