TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

SİYASET 12.02.2024 - 11:55, Güncelleme: 12.02.2024 - 11:55
 

TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Gökhan Zan'ı resmen aday gösterdi. Önceki gün partinin Hatay adayının Zan olduğu iddia edilmiş, gözler bugüne çevrilmişti. TİP bugün yaptığı açıklamayla Zan'ı resmen ilan etti.

haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partisi (TİP), on binlerce kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketinde memleketinin sesini duyurma çabalarıyla kamuoyunun hafızasına kazınan Gökhan Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdi. TİP'Lİ KADIGİL: 'HATAY HALKININ SESİNİ DUYDUK' Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk ve Hatay halkının ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.   ZAN'DAN LÜTFÜ SAVAŞ'A ÇAĞRI CHP yönetimine seslenen Zan, "Ne o sabah ne de sonraki günler boyunca yanımızda devlet kurumlarını göremedik. İlk üç gün yalnız bırakıldık. Bizim umudumuz, halkımızın ülkemizin dört bir yanından bize uzattığı el oldu. Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu. Zan, "Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız" dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrı yapan Zan, "Çekilin ve Hatay İttifakı'nın etrafında birleşelim" dedi. "CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım AKP'nin rantçı anlayışına karşı bir adım. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız" cevabını verdi.   TİP'TEN 'GÖKHAN ZAN' PAYLAŞIMI Zan'ın adaylığı TİP'in resmi Twitter hesabından da duyuruldu. Paylaşımda "Hatay'ı savunacağız! Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan!" ifadeleri kullanıldı.   (Cumhuriyet)
TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Gökhan Zan'ı resmen aday gösterdi. Önceki gün partinin Hatay adayının Zan olduğu iddia edilmiş, gözler bugüne çevrilmişti. TİP bugün yaptığı açıklamayla Zan'ı resmen ilan etti.

haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partisi (TİP haberleri">TİP), on binlerce kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketinde memleketinin sesini duyurma çabalarıyla kamuoyunun hafızasına kazınan Gökhan Zan haberleri">Gökhan Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdi.

TİP'Lİ KADIGİL: 'HATAY HALKININ SESİNİ DUYDUK'

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk ve Hatay halkının ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.

 

ZAN'DAN LÜTFÜ SAVAŞ'A ÇAĞRI

CHP yönetimine seslenen Zan, "Ne o sabah ne de sonraki günler boyunca yanımızda devlet kurumlarını göremedik. İlk üç gün yalnız bırakıldık. Bizim umudumuz, halkımızın ülkemizin dört bir yanından bize uzattığı el oldu. Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu.

Zan, "Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrı yapan Zan, "Çekilin ve Hatay İttifakı'nın etrafında birleşelim" dedi.

"CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım AKP'nin rantçı anlayışına karşı bir adım. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız" cevabını verdi.

 

TİP'TEN 'GÖKHAN ZAN' PAYLAŞIMI

Zan'ın adaylığı TİP'in resmi Twitter hesabından da duyuruldu.

Paylaşımda "Hatay'ı savunacağız! Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan!" ifadeleri kullanıldı.

 

(Cumhuriyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.