TİP’li Kadınlar: “Din kisvesi altında ahlak bekçiliği”

SİYASET 05.10.2023 - 11:03, Güncelleme: 05.10.2023 - 11:05
 

TİP’li Kadınlar: “Din kisvesi altında ahlak bekçiliği”

Türkiye İşçi Partili Kadınlar, Antalya Kapalıyol’daki meydanda basın açıklaması yaptı. Açıklamada mevcut iktidarın politikaları sert biçimde eleştirilerek, “Saray Rejimi; eğitimden iş hayatına, kadının olduğu her alanda din kisvesi altında ahlak bekçiliği yapmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partili Kadınlar, dün akşam Kapalıyol’da açıklamalarda bulundu. TİP’li Kadınlar adına basın açıklamasını TİP Kadın Sorumlusu Ayfer Güneşhan okudu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “DİN KİSVESİ ALTINDA AHLAK BEKÇİLİĞİ” Binbir emek ve çileyle kazandığımız haklarımız, kadın ve LGBTİ+ düşmanı, gerici ataerkil düzenin ayakları altında çiğnenmeye cüret edilmekte, cinsiyetçi söylemlerle eşitlik mücadelemiz geriye çekilmek istenmektedir. Saray Rejimi; eğitimden iş hayatına, kadının olduğu her alanda din kisvesi altında ahlak bekçiliği yapmaktadır. İkiyüzlü din tüccarları tarafından LGBTİ+’ların cinsel yönelimine laf edilmekte, aileyi parçalama yalanıyla hedef gösterilmektedirler. “KOLAY KOLAY VAZGEÇMEYECEĞİZ” Bir gün karma eğitimden çıkmaktan söz eden düzenin sahipleri, bir başka gün çocuk tacizcilerini, kadın katillerini aklamakta; kadınlar ise en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülmeye devam etmektedir. Kadını yok sayan aynı zihniyet, kadın emeğini de yok saymaktadır. Evdeki işi hiç bitmeyen; aynı işi yaptıkları erkeklerden daha az ücret alıp işten ilk çıkarılan; iş görüşmelerinde utanmazca çocuk yapıp yapmayacağı sorulan; çalışırken tacize, mobinge uğrayan yine bizleriz. Oysa BİZ KADINLAR, bilimden sanata, spordan felsefeye dünya çapında başarılara imza attık. Laikliğin tüm kazanımlarıyla özgürlük sınırımızı genişlettik, bu nedenle kolay kolay vazgeçmeyiz. “BİRLİKTE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ” Hayatın her alanında tüm zorluklara inatla göğüs geren yaşam kodlarına sahip biz kadınlar, birlikte çok daha güçlüyüz. Buradayız, bitmedi, mücadelemize her zamankinden İNATÇI, her zamankinden UMUTLU, her zamankinden DİRENÇLİ devam ediyoruz. Doğamızı katledenlere, emeğimizi sömürenlere, gerici yobaz zihniyete, erkek şiddetine teslim olmayacağız. Geleceğimizi, yarınlarımızı, özgür, eşitlikçi ülke hayalimizi birbirimizden aldığımız güçle inşa edeceğiz. 1 Ekim’de Hatay’da başlayan özgürlük yürüyüşünün sesini duyuyoruz. Özgürlüğün sesini kadınlarla büyütüyoruz. Birbirimizden aldığımız güçle buluşuyoruz, karşılarına dikiliyoruz. “8 EKİM’DE KADIKÖY’DE” 8 Ekim Pazar günü saat 16:00'da Kadıköy İskele Meydanı'na tüm kız kardeşlerimizi, sesimizi, umudumuzu, mücadele azmimizi, gücümüzü, özgürlük, eşitlik haykırışımızı birlikte büyütmeye davet ediyoruz. BİZDE İNAT DA UMUT DA BİTMEDİ
Türkiye İşçi Partili Kadınlar, Antalya Kapalıyol’daki meydanda basın açıklaması yaptı. Açıklamada mevcut iktidarın politikaları sert biçimde eleştirilerek, “Saray Rejimi; eğitimden iş hayatına, kadının olduğu her alanda din kisvesi altında ahlak bekçiliği yapmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

haberimizvar.net- Türkiye İşçi Partili Kadınlar, dün akşam Kapalıyol’da açıklamalarda bulundu. TİP’li Kadınlar adına basın açıklamasını TİP Kadın Sorumlusu Ayfer Güneşhan okudu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“DİN KİSVESİ ALTINDA AHLAK BEKÇİLİĞİ”

Binbir emek ve çileyle kazandığımız haklarımız, kadın ve LGBTİ+ düşmanı, gerici ataerkil düzenin ayakları altında çiğnenmeye cüret edilmekte, cinsiyetçi söylemlerle eşitlik mücadelemiz geriye çekilmek istenmektedir.

Saray Rejimi; eğitimden iş hayatına, kadının olduğu her alanda din kisvesi altında ahlak bekçiliği yapmaktadır. İkiyüzlü din tüccarları tarafından LGBTİ+’ların cinsel yönelimine laf edilmekte, aileyi parçalama yalanıyla hedef gösterilmektedirler.

“KOLAY KOLAY VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Bir gün karma eğitimden çıkmaktan söz eden düzenin sahipleri, bir başka gün çocuk tacizcilerini, kadın katillerini aklamakta; kadınlar ise en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülmeye devam etmektedir.

Kadını yok sayan aynı zihniyet, kadın emeğini de yok saymaktadır. Evdeki işi hiç bitmeyen; aynı işi yaptıkları erkeklerden daha az ücret alıp işten ilk çıkarılan; iş görüşmelerinde utanmazca çocuk yapıp yapmayacağı sorulan; çalışırken tacize, mobinge uğrayan yine bizleriz. Oysa BİZ KADINLAR, bilimden sanata, spordan felsefeye dünya çapında başarılara imza attık.

Laikliğin tüm kazanımlarıyla özgürlük sınırımızı genişlettik, bu nedenle kolay kolay vazgeçmeyiz.

“BİRLİKTE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Hayatın her alanında tüm zorluklara inatla göğüs geren yaşam kodlarına sahip biz kadınlar, birlikte çok daha güçlüyüz.

Buradayız, bitmedi, mücadelemize her zamankinden İNATÇI, her zamankinden UMUTLU, her zamankinden DİRENÇLİ devam ediyoruz.

Doğamızı katledenlere, emeğimizi sömürenlere, gerici yobaz zihniyete, erkek şiddetine teslim olmayacağız.

Geleceğimizi, yarınlarımızı, özgür, eşitlikçi ülke hayalimizi birbirimizden aldığımız güçle inşa edeceğiz.

1 Ekim’de Hatay’da başlayan özgürlük yürüyüşünün sesini duyuyoruz. Özgürlüğün sesini kadınlarla büyütüyoruz. Birbirimizden aldığımız güçle buluşuyoruz, karşılarına dikiliyoruz.

“8 EKİM’DE KADIKÖY’DE”

8 Ekim Pazar günü saat 16:00'da Kadıköy İskele Meydanı'na tüm kız kardeşlerimizi, sesimizi, umudumuzu, mücadele azmimizi, gücümüzü, özgürlük, eşitlik haykırışımızı birlikte büyütmeye davet ediyoruz.

BİZDE İNAT DA UMUT DA BİTMEDİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.