TİP’te bir istifa daha

SİYASET 14.02.2024 - 18:19, Güncelleme: 14.02.2024 - 18:19
 

TİP’te bir istifa daha

TİP’te 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde Antalya milletvekili adayı olan avukat ve aktivist Tuncay Koç’un ardından Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Emine Büyüknohutçu da istifa ettiğini duyurdu

haberimizvar.net- Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde TİP’ten Antalya milletvekili adayı olan avukat ve aktivist Tuncay Koç, partisinden istifa ettiğini duyurarak hukuk vurgusu yaptı. Koç, sosyal medyadan duyurduğu istifasında şu ifadelere yer verdi: “Küçük bir partiden kitlesel bir partiye doğru büyümenin elbet sancıları vardır. Ancak doğru, ilkeli ve kapsayıcı politikalarla bu sancılar hafifletilebilirdi. Yapılmamıştır. Bir disiplin soruşturmasına ilişkin İl Örgütünde gelişen Parti Tüzüğüne ve hukuka aykırı yöntemi kabul etmem ise mümkün değildir. Bu nedenlerle Türkiye İşçi Partisi'nden üzülerek istifa ediyorum. Eşitlik, özgürlük, adil bir yaşam kapsamında sosyalizm mücadelesi ise devam edecektir.”   Büyüknohutçu da istifa etti  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel ve Mahalli İdareler seçimlerinde TİP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Emine Büyüknohutçu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partiden istifa ettiğini duyurdu. Büyüknohutçu, “Bugün itibariyle, çok kıymetli insanlar tanıdığım, mücadelemin bir parçası olan ve benim de bir nebze katkım olduğunu düşündüğüm Türkiye İşçi Partisi’yle yolumu ayırmış bulunmaktayım. Yoluma, hayatımın her anında pusulam olan Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’dan aldığım ilhamla ve aydınlık bir zihinle devam” dedi. Parti kulislerinde her iki ismin de istifa nedeni olarak TİP MYK üyesi ve Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı olan Yunus Başaran’ın parti içerisindeki tutumları olduğu iddia edildi. 
TİP’te 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde Antalya milletvekili adayı olan avukat ve aktivist Tuncay Koç’un ardından Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Emine Büyüknohutçu da istifa ettiğini duyurdu

haberimizvar.net- Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde TİP’ten Antalya milletvekili adayı olan avukat ve aktivist Tuncay Koç, partisinden istifa ettiğini duyurarak hukuk vurgusu yaptı. Koç, sosyal medyadan duyurduğu istifasında şu ifadelere yer verdi: “Küçük bir partiden kitlesel bir partiye doğru büyümenin elbet sancıları vardır. Ancak doğru, ilkeli ve kapsayıcı politikalarla bu sancılar hafifletilebilirdi. Yapılmamıştır. Bir disiplin soruşturmasına ilişkin İl Örgütünde gelişen Parti Tüzüğüne ve hukuka aykırı yöntemi kabul etmem ise mümkün değildir. Bu nedenlerle Türkiye İşçi Partisi'nden üzülerek istifa ediyorum. Eşitlik, özgürlük, adil bir yaşam kapsamında sosyalizm mücadelesi ise devam edecektir.”  

Büyüknohutçu da istifa etti 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel ve Mahalli İdareler seçimlerinde TİP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Emine Büyüknohutçu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partiden istifa ettiğini duyurdu. Büyüknohutçu, “Bugün itibariyle, çok kıymetli insanlar tanıdığım, mücadelemin bir parçası olan ve benim de bir nebze katkım olduğunu düşündüğüm Türkiye İşçi Partisi’yle yolumu ayırmış bulunmaktayım. Yoluma, hayatımın her anında pusulam olan Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’dan aldığım ilhamla ve aydınlık bir zihinle devam” dedi. Parti kulislerinde her iki ismin de istifa nedeni olarak TİP MYK üyesi ve Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı olan Yunus Başaran’ın parti içerisindeki tutumları olduğu iddia edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.