TKDF’den hedef gösterilen kadınlara destek: Yanınızdayız

GÜNDEM 15.05.2020 - 15:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

TKDF’den hedef gösterilen kadınlara destek: Yanınızdayız

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), sosyal medyada hedef gösterilen ve tehdit edilen sinema ve tiyatro oyuncusu Berna Laçin, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Nevşin Mengü’ye destek açıklaması yaptı. TKDF’nin açıklamasında, “Troller eliyle kadınların can güvenliğine yönelik saldırıyı kınıyor, kadın düşmanlığı anlamına gelecek her türlü tutum ve eylemi baştan reddediyoruz” denildi.

haberimizvar.net-  Turkuvaz Medya Grubu, yazılı bir açıklamayla, suçlamalar yönelttiği sinema ve tiyatro oyuncusu Berna Laçin’i hedef gösterdi. Twitter’da ise bazı sosyal medya hesapları tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Nevşin Mengü’ye yönelik hakaret içeren paylaşımlar yapıldı. Laçin, Kaftancıoğlu ve Mengü’ye yönelik ifadelere tepki gösteren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddet, taciz ve istismar dur durak bilmiyor. Kadınlar özel ve kamusal alanda uğradıkları şiddet bir yana, sosyal medya üzerinden de taciz ediliyor, hedef gösteriliyor, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, tecavüzle ve öldürülmekle tehdit ediliyor” dedi. ‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’ Laçin’in, Mengü’nün ve Kaftancıoğlu’nun sosyal medyada hedef gösterildiğini, taciz edildiğini ve tecavüzle tehdit edildiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:   “Bu en basit ifadeyle sadece ifade özgürlüğünün yok sayılması değil, her çeşit muhalif sesin susturulması, benden olmayan herkesin baskıyla sindirilmesi ve kadınların sürekli can güvenliklerinden endişe etmeleri demektir. Troller eliyle kadınların can güvenliğine yönelik saldırıyı kınıyor, kadın düşmanlığı anlamına gelecek her türlü tutum ve eylemi baştan reddediyoruz. Bu ülkenin kadınları olarak ne özel alanda, ne kamusal alanda ne de sosyal medyada tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğimizi, dayanışmadan vazgeçmeyeceğizi, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere en temel haklarımızı garanti altına alan uluslararası sözleşmelerin tartışmaya açılmasını kabul etmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Lafı uzatmıyoruz: Berna Nevşin Canan yanınızdayız, ağzından pislik akan sosyal medya trollerini hadlerini bilmeye , Yargıyı yasalardan kaynaklanan haklarımız için gerekenleri yapmak üzere göreve çağırıyoruz” denildi.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), sosyal medyada hedef gösterilen ve tehdit edilen sinema ve tiyatro oyuncusu Berna Laçin, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Nevşin Mengü’ye destek açıklaması yaptı. TKDF’nin açıklamasında, “Troller eliyle kadınların can güvenliğine yönelik saldırıyı kınıyor, kadın düşmanlığı anlamına gelecek her türlü tutum ve eylemi baştan reddediyoruz” denildi.

haberimizvar.net-  Turkuvaz Medya Grubu, yazılı bir açıklamayla, suçlamalar yönelttiği sinema ve tiyatro oyuncusu Berna Laçin’i hedef gösterdi. Twitter’da ise bazı sosyal medya hesapları tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazeteci Nevşin Mengü’ye yönelik hakaret içeren paylaşımlar yapıldı.

Laçin, Kaftancıoğlu ve Mengü’ye yönelik ifadelere tepki gösteren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddet, taciz ve istismar dur durak bilmiyor. Kadınlar özel ve kamusal alanda uğradıkları şiddet bir yana, sosyal medya üzerinden de taciz ediliyor, hedef gösteriliyor, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, tecavüzle ve öldürülmekle tehdit ediliyor” dedi.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Laçin’in, Mengü’nün ve Kaftancıoğlu’nun sosyal medyada hedef gösterildiğini, taciz edildiğini ve tecavüzle tehdit edildiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Bu en basit ifadeyle sadece ifade özgürlüğünün yok sayılması değil, her çeşit muhalif sesin susturulması, benden olmayan herkesin baskıyla sindirilmesi ve kadınların sürekli can güvenliklerinden endişe etmeleri demektir. Troller eliyle kadınların can güvenliğine yönelik saldırıyı kınıyor, kadın düşmanlığı anlamına gelecek her türlü tutum ve eylemi baştan reddediyoruz. Bu ülkenin kadınları olarak ne özel alanda, ne kamusal alanda ne de sosyal medyada tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğimizi, dayanışmadan vazgeçmeyeceğizi, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere en temel haklarımızı garanti altına alan uluslararası sözleşmelerin tartışmaya açılmasını kabul etmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Lafı uzatmıyoruz: Berna Nevşin Canan yanınızdayız, ağzından pislik akan sosyal medya trollerini hadlerini bilmeye , Yargıyı yasalardan kaynaklanan haklarımız için gerekenleri yapmak üzere göreve çağırıyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.