TL’nin olağanlaşan değer kaybında bugün: Dolardan bir rekor daha!

EKONOMİ 16.11.2021 - 09:53, Güncelleme: 16.11.2021 - 09:53
 

TL’nin olağanlaşan değer kaybında bugün: Dolardan bir rekor daha!

Geçen hafta 10 TL sınırını aşan dolar, yeni haftada da rekor tazelemeye devam ediyor. Güne yükselişle başlayan dolar, 10,10 TL’yi de gördü.

haberimizvar.net- Dolar/TL ’de psikolojik 10 TL seviyesinin aşılmasının ardından yükseliş sürüyor. Çoğu gelişen ülke para biriminin dolara karşı pozitif seyrettiği sabah saatlerinde lira dolara karşı yüzde 0,2 değer kaybederek negatif seyrediyor. Dün yeni haftaya rekorla başlayan Dolar/TL bu sabah 10.08 liraya ulaşarak zirvesini yeniledi. Dolar, dün günü 10,06 seviyesinden kapatmıştı. Sabah saatlerinde yükselişini sürdüren dolar 10,1062 seviyesine yükselerek tarihi zirvesini gördü.   Avro ise güne 11,48'den başlarken, dün kapanışta 11,43 seviyesinden işlem görüyordu. Perşembe günü yapılacak PPK toplantısında TCMB'nin faiz indirimine devam etmesi bekleniyor ve yurt içinde %20'ye yakın olan enflasyona rağmen merkezin faizi düşürmesi TL'nin savunmasız kalmasına neden oluyor. Doların güçlendiği bu dönemde TL'nin de değer kaybetmesi nedeniyle kurdaki yükseliş de durmuyor. Kasım ayında yüzde 5 yükselen kur sene başından beri yüzde 35'i aşan değer kazandı.
Geçen hafta 10 TL sınırını aşan dolar, yeni haftada da rekor tazelemeye devam ediyor. Güne yükselişle başlayan dolar, 10,10 TL’yi de gördü.

haberimizvar.net- Dolar/TL ’de psikolojik 10 TL seviyesinin aşılmasının ardından yükseliş sürüyor. Çoğu gelişen ülke para biriminin dolara karşı pozitif seyrettiği sabah saatlerinde lira dolara karşı yüzde 0,2 değer kaybederek negatif seyrediyor.

Dün yeni haftaya rekorla başlayan Dolar/TL bu sabah 10.08 liraya ulaşarak zirvesini yeniledi. Dolar, dün günü 10,06 seviyesinden kapatmıştı. Sabah saatlerinde yükselişini sürdüren dolar 10,1062 seviyesine yükselerek tarihi zirvesini gördü.

 

Avro ise güne 11,48'den başlarken, dün kapanışta 11,43 seviyesinden işlem görüyordu.

Perşembe günü yapılacak PPK toplantısında TCMB'nin faiz indirimine devam etmesi bekleniyor ve yurt içinde %20'ye yakın olan enflasyona rağmen merkezin faizi düşürmesi TL'nin savunmasız kalmasına neden oluyor.

Doların güçlendiği bu dönemde TL'nin de değer kaybetmesi nedeniyle kurdaki yükseliş de durmuyor. Kasım ayında yüzde 5 yükselen kur sene başından beri yüzde 35'i aşan değer kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.