Toplu taşımaya yeni sistem geliyor

YEREL 04.10.2023 - 14:02, Güncelleme: 04.10.2023 - 14:05
 

Toplu taşımaya yeni sistem geliyor

Antalya'nın en önemli sorunu haline gelen toplu taşımaya maliyeti düşük, verimi yüksek yeni sistem geliyor. Uygulamaya konulacak olan Antalya'nın pilot bölge seçildiği Cermoni Projesi, toplu taşıma hat planlamalarının optimize edilmesi, durak analizi, bölge analizi, zaman çizelgesi, sürücü ve araç ataması gibi veri yönetimi sağlayacak.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, EIT Urban Mobility Ağı’nın açmış olduğu “Hedeflenen Proje Çağrısı kapsamında Parabol (Türkiye) yazılım firması ve İtalya’nın Vignola Belediyesi ortaklığı ile proje başvurusu yapmış ve ‘Cermoni’ adlı proje hibe almaya hak kazanmıştı. Cermoni uygulamasıyla Antalya’da daha verimli bir toplu taşıma hizmeti için optimize edilmiş araç ve sürücü sayısının hatlara atanması, yakıt tüketimi, karbon salımı ve maliyetin düşürülmesi hedefleniyor.  ANTALYA PİLOT ŞEHİR   Proje kapsamında, toplu taşımadaki mevcut ihtiyaçların tespiti ve bu ihtiyaçlara bağlı olarak senaryo uygulamaları için vizyon belirlemek amacıyla ‘Toplu Taşıma İhtiyaç Tespiti ve Senaryo Vizyonu Belirleme Çalıştayı’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen projenin ilk çalıştayında toplu taşıma alanında çalışan ve projede yer alan paydaşlar bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.   MALİYETİ DÜŞÜK VERİMLİ TOPLU TAŞIMA  Toplu taşıma karar destek sistemi olan Cermoni projesi; toplu taşıma hat planlamalarının optimize edilmesi, durak analizi, bölge analizi, zaman çizelgesi, sürücü ve araç ataması gibi büyük veri yönetimi sağlıyor. Projede, Parabol firması tarafından geliştirilecek yazılım sayesinde toplu taşıma operatörlerinin farklı senaryoları analiz etmesi, talep değişimlerinde hizmet seviyelerini optimize ederek maliyet kayıpları en aza indirmesi ve operatörlerin finansal olarak olumsuz etkilenmemesini sağlaması amaçlanmakta. Bu yazılım, Antalya’da ve Vignola’da toplu taşıma sistemlerinde pilot olarak uygulanacak.
Antalya'nın en önemli sorunu haline gelen toplu taşımaya maliyeti düşük, verimi yüksek yeni sistem geliyor. Uygulamaya konulacak olan Antalya'nın pilot bölge seçildiği Cermoni Projesi, toplu taşıma hat planlamalarının optimize edilmesi, durak analizi, bölge analizi, zaman çizelgesi, sürücü ve araç ataması gibi veri yönetimi sağlayacak.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, EIT Urban Mobility Ağı’nın açmış olduğu “Hedeflenen Proje Çağrısı kapsamında Parabol (Türkiye) yazılım firması ve İtalya’nın Vignola Belediyesi ortaklığı ile proje başvurusu yapmış ve ‘Cermoni’ adlı proje hibe almaya hak kazanmıştı. Cermoni uygulamasıyla Antalya’da daha verimli bir toplu taşıma hizmeti için optimize edilmiş araç ve sürücü sayısının hatlara atanması, yakıt tüketimi, karbon salımı ve maliyetin düşürülmesi hedefleniyor. 

ANTALYA PİLOT ŞEHİR  
Proje kapsamında, toplu taşımadaki mevcut ihtiyaçların tespiti ve bu ihtiyaçlara bağlı olarak senaryo uygulamaları için vizyon belirlemek amacıyla ‘Toplu Taşıma İhtiyaç Tespiti ve Senaryo Vizyonu Belirleme Çalıştayı’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen projenin ilk çalıştayında toplu taşıma alanında çalışan ve projede yer alan paydaşlar bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.  

MALİYETİ DÜŞÜK VERİMLİ TOPLU TAŞIMA 
Toplu taşıma karar destek sistemi olan Cermoni projesi; toplu taşıma hat planlamalarının optimize edilmesi, durak analizi, bölge analizi, zaman çizelgesi, sürücü ve araç ataması gibi büyük veri yönetimi sağlıyor. Projede, Parabol firması tarafından geliştirilecek yazılım sayesinde toplu taşıma operatörlerinin farklı senaryoları analiz etmesi, talep değişimlerinde hizmet seviyelerini optimize ederek maliyet kayıpları en aza indirmesi ve operatörlerin finansal olarak olumsuz etkilenmemesini sağlaması amaçlanmakta. Bu yazılım, Antalya’da ve Vignola’da toplu taşıma sistemlerinde pilot olarak uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.