Toplu ulaşıma yüzde 20 zam

GÜNDEM 08.06.2022 - 12:19, Güncelleme: 08.06.2022 - 12:19
 

Toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Toplu ulaşıma Antalya Otobüsçüler Odası'nın talebi doğrultusunda zam yapılacağı öğrenildi. Yarın yapılacak UKOME toplantısında kabul edilmesine kesin gözüyle bakılan zam teklifine göre 6 lira 70 kuruş olan tam ücret 8 liraya, 3 lira 40 kuruş olan öğrenci ücreti 4 liraya yükseltilecek

haberimizvar.net- Artan girdi maliyetlerini gerekçe gösteren Antalya Otobüsçüler Odası, biniş ücretlerine zam yapılması için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'na (UKOME) başvurdu. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre Otobüsçüler Odası tam binişin 6 lira 70 kuruştan 8 liraya, öğrencinin 3 lira 40 kuruştan 4 liraya, emeklinin 5 lira 70 kuruştan 7 liraya, aktarmanın ise 2 liradan 2.5 liraya yükseltilmesini talep etti.    ASLINDA 10 LİRA OLMALI 9 Haziran Perşembe Günü (Yarın) yapılacak olan UKOME Genel Kurulu'nda zam teklifinin kabul edilmesine kesin gözle bakılıyor.  Zam teklifi hakkında açıklama yapan Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, "Aslında biz tam binişin 10 lira olmasını istiyoruz. Çünkü maliyetler 8 lirayı dahi kurtarmıyor. Mazota her hafta zam geliyor. Hükümetin açıkladığı enflasyon yüzde 73 iken biz son bir yılda toplam yüzde 50 dahi zam yapmadık." dedi. 190 OTOBÜS ÇALIŞMIYOR Maliyetleri karşılayamadığı için şuan Oda'ya kayıtlı 190 otobüsün çalışmadığını belirten Başkan Arslan, "Bir otobüsün aylık maliyeti 91 bin lira. Belediyeden gelen ortalama rakam ise 70 bin lirayı anca buluyor.  8 lira dahi bizi kurtarmıyor. Mazota zam gelmeye devam ederse yılsonunu görmeden yine zam talebinde bulunacağız. İş bırakan otobüs sayısı daha da artabilir" dedi. Arslan pandemide başlayan kilometre başına 1.5 liralık mazot desteğinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Toplu ulaşıma Antalya Otobüsçüler Odası'nın talebi doğrultusunda zam yapılacağı öğrenildi. Yarın yapılacak UKOME toplantısında kabul edilmesine kesin gözüyle bakılan zam teklifine göre 6 lira 70 kuruş olan tam ücret 8 liraya, 3 lira 40 kuruş olan öğrenci ücreti 4 liraya yükseltilecek

haberimizvar.net- Artan girdi maliyetlerini gerekçe gösteren Antalya Otobüsçüler Odası, biniş ücretlerine zam yapılması için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'na (UKOME) başvurdu. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz'ın haberine göre Otobüsçüler Odası tam binişin 6 lira 70 kuruştan 8 liraya, öğrencinin 3 lira 40 kuruştan 4 liraya, emeklinin 5 lira 70 kuruştan 7 liraya, aktarmanın ise 2 liradan 2.5 liraya yükseltilmesini talep etti.   

ASLINDA 10 LİRA OLMALI

9 Haziran Perşembe Günü (Yarın) yapılacak olan UKOME Genel Kurulu'nda zam teklifinin kabul edilmesine kesin gözle bakılıyor.  Zam teklifi hakkında açıklama yapan Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, "Aslında biz tam binişin 10 lira olmasını istiyoruz. Çünkü maliyetler 8 lirayı dahi kurtarmıyor. Mazota her hafta zam geliyor. Hükümetin açıkladığı enflasyon yüzde 73 iken biz son bir yılda toplam yüzde 50 dahi zam yapmadık." dedi.

190 OTOBÜS ÇALIŞMIYOR

Maliyetleri karşılayamadığı için şuan Oda'ya kayıtlı 190 otobüsün çalışmadığını belirten Başkan Arslan, "Bir otobüsün aylık maliyeti 91 bin lira. Belediyeden gelen ortalama rakam ise 70 bin lirayı anca buluyor.  8 lira dahi bizi kurtarmıyor. Mazota zam gelmeye devam ederse yılsonunu görmeden yine zam talebinde bulunacağız. İş bırakan otobüs sayısı daha da artabilir" dedi. Arslan pandemide başlayan kilometre başına 1.5 liralık mazot desteğinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.