Toprağa dokunarak öğreniyorlar

SİYASET 17.10.2022 - 10:39, Güncelleme: 17.10.2022 - 10:39
 

Toprağa dokunarak öğreniyorlar

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan Yeşil Bayrak ödüllü Ekolojik Kreş’te çocuklar toprağa dokunarak yetişiyor.

haberimizvar.net-  Ekolojik kreşi benzerlerinden ayıran özelliklerinden biri olan ve günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarıyla çocuklar toprağa dokunuyor. Bahçedeki özel bölümlerde yer alan tavuk, horoz, tavus kuşu ve ördek gibi hayvan türlerini tanıyıp onlarla yakından ilgilenen minikler uygulama bahçelerinde kendi yetiştirdikleri ürünlerin hasadına başladı. Ekolojik Kreş öğrencileri önceki gün kendi diktikleri naneleri toplayarak öğretmenleri yardımıyla nane çayı yaparken yine buğdayın önemi, nerde yetiştirildiği, nasıl kullanıldığına dair bilgileri uygulamalı olarak öğrenerek buğday tanelerini toprakla buluşturdu. Minikler zeytin toplayıp yine uzman eğitmenler yardımıyla zeytin kurarak birer kavanoz evlerine götürdü. Zeytinin oluşumunu yakından izleyecek olan Ekolojik kreşin şanslı öğrencileri daha sonra bu zeytinleri afiyetle yiyecek.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan Yeşil Bayrak ödüllü Ekolojik Kreş’te çocuklar toprağa dokunarak yetişiyor.

haberimizvar.net-  Ekolojik kreşi benzerlerinden ayıran özelliklerinden biri olan ve günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarıyla çocuklar toprağa dokunuyor. Bahçedeki özel bölümlerde yer alan tavuk, horoz, tavus kuşu ve ördek gibi hayvan türlerini tanıyıp onlarla yakından ilgilenen minikler uygulama bahçelerinde kendi yetiştirdikleri ürünlerin hasadına başladı.

Ekolojik Kreş öğrencileri önceki gün kendi diktikleri naneleri toplayarak öğretmenleri yardımıyla nane çayı yaparken yine buğdayın önemi, nerde yetiştirildiği, nasıl kullanıldığına dair bilgileri uygulamalı olarak öğrenerek buğday tanelerini toprakla buluşturdu. Minikler zeytin toplayıp yine uzman eğitmenler yardımıyla zeytin kurarak birer kavanoz evlerine götürdü. Zeytinin oluşumunu yakından izleyecek olan Ekolojik kreşin şanslı öğrencileri daha sonra bu zeytinleri afiyetle yiyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.