Toroslara yılın ilk karı düştü

YEREL 30.10.2021 - 14:27, Güncelleme: 30.10.2021 - 14:27
 

Toroslara yılın ilk karı düştü

ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında kalan Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi olan 3024 metre yüksekliğindeki Akdağ'a yılın ilk karı düştü.

haberimizvar.net-Kar yağışıyla zirvesi beyaza bürünen Akdağ'ın kuzeybatısında yer alan 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Yumrulu Tepe'ye de kar yağdı. Geçen yıl Batı Toroslara yılın ilk karı 19 Kasım 2021 tarihinde yağmıştı. Gömbe'de oturan İbrahim Ekinci, kuraklık nedeniyle bölgedeki su kaynaklarında kuruma yaşandığı günlerde kar yağışının olmasına sevindiklerini anlattı. Ekinci, "Sabah Gömbe Yaylası'nda yağmur başladı. Her yer sisle kaplandı. Bir ara hafif dağılan sisle birlikte, Akdağ ve Yumrulu Tepe'nin zirvelerinin beyaza büründüğünü gördük. Bu çok sevindirici bir olay. Çünkü bölge kuraklık tehlikesi var. Akdağ'ın zirvesinden gelen başta Uçarsu Şelalesi olmak üzere birçok su kaynağı kurudu. Gömbe ve Elmalı'daki ovalarda yaklaşık 14 bin hektar alanı sulayan Çayboğazı Barajı kurudu. Bu kar bereket demektir. Dileğimiz kar yağışının devam etmesi. Bölgede yaşanan kuraklığın sona ermesi" diye konuştu.  
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında kalan Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi olan 3024 metre yüksekliğindeki Akdağ'a yılın ilk karı düştü.

haberimizvar.net- Kar yağışıyla zirvesi beyaza bürünen Akdağ'ın kuzeybatısında yer alan 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Yumrulu Tepe'ye de kar yağdı. Geçen yıl Batı Toroslara yılın ilk karı 19 Kasım 2021 tarihinde yağmıştı. Gömbe'de oturan İbrahim Ekinci, kuraklık nedeniyle bölgedeki su kaynaklarında kuruma yaşandığı günlerde kar yağışının olmasına sevindiklerini anlattı. Ekinci, "Sabah Gömbe Yaylası'nda yağmur başladı. Her yer sisle kaplandı. Bir ara hafif dağılan sisle birlikte, Akdağ ve Yumrulu Tepe'nin zirvelerinin beyaza büründüğünü gördük. Bu çok sevindirici bir olay. Çünkü bölge kuraklık tehlikesi var. Akdağ'ın zirvesinden gelen başta Uçarsu Şelalesi olmak üzere birçok su kaynağı kurudu. Gömbe ve Elmalı'daki ovalarda yaklaşık 14 bin hektar alanı sulayan Çayboğazı Barajı kurudu. Bu kar bereket demektir. Dileğimiz kar yağışının devam etmesi. Bölgede yaşanan kuraklığın sona ermesi" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.