Torosların yılkı atları, sedir ormanlarında

GÜNDEM 11.05.2021 - 10:49, Güncelleme: 11.05.2021 - 10:52
 

Torosların yılkı atları, sedir ormanlarında

Antalya'nın Kaş ilçesinde, pandemi sürecinde insan hareketliliği azalınca yılkı atları da doğada daha görünür olmaya başladı. Torosların yüksek kesimlerindeki sedir ormanlarında dolaşan yılkı atları, görsel güzellik oluşturdu.

haberimizvar.net-Pandemi sürecinde tam kapanma nedeniyle Yörüklerin yaylalara çıkamaması, ormanlarda ve yaylalarda insan hareketliliğinin yok denecek derece az olması, doğada yaşayan yabani hayvanları daha görünür kıldı. Bu türlerden biri de Toroslardaki sedir ormanlarında yaşamını sürdüren yılkı atları oldu. Yılkı atlarından 3'ü, Kaş'a bağlı Gürsu Mahallesi sınırlarındaki 1100 rakımlı Dalaklı mevkisinde, sedir ormanları arasındaki düz arazide görüldü. Bir süre çayırların arasında koşan yılkı atları, daha sonra yamaçtaki sedir ormanlarına doğru gitti. Kısa aralıklarla orman içinde de koşan atlar, bir süre yamacın doruğunda bekledi. Daha sonra atlar, sedir ormanlarının arasında kayboldu. Yılkı atlarını gören Erhan Yücesan, "Torosların zirvesinde 3 yılkı atı gördüm. Bu benim için çok büyük mutluluktu" dedi.
Antalya'nın Kaş ilçesinde, pandemi sürecinde insan hareketliliği azalınca yılkı atları da doğada daha görünür olmaya başladı. Torosların yüksek kesimlerindeki sedir ormanlarında dolaşan yılkı atları, görsel güzellik oluşturdu.

haberimizvar.net- Pandemi sürecinde tam kapanma nedeniyle Yörüklerin yaylalara çıkamaması, ormanlarda ve yaylalarda insan hareketliliğinin yok denecek derece az olması, doğada yaşayan yabani hayvanları daha görünür kıldı. Bu türlerden biri de Toroslardaki sedir ormanlarında yaşamını sürdüren yılkı atları oldu. Yılkı atlarından 3'ü, Kaş'a bağlı Gürsu Mahallesi sınırlarındaki 1100 rakımlı Dalaklı mevkisinde, sedir ormanları arasındaki düz arazide görüldü. Bir süre çayırların arasında koşan yılkı atları, daha sonra yamaçtaki sedir ormanlarına doğru gitti. Kısa aralıklarla orman içinde de koşan atlar, bir süre yamacın doruğunda bekledi. Daha sonra atlar, sedir ormanlarının arasında kayboldu.

Yılkı atlarını gören Erhan Yücesan, "Torosların zirvesinde 3 yılkı atı gördüm. Bu benim için çok büyük mutluluktu" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.