Tosca operası Antalya'da sahnelenecek

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.03.2024 - 15:48, Güncelleme: 20.03.2024 - 15:48
 

Tosca operası Antalya'da sahnelenecek

Dünya operalarının en çok sahnelediği eserlerin başında gelen 'Tosca' operası, bestecisi Giacomo Puccini'nin ölümünün 100'üncü yılında Antalya DOB sahnesinde sahnelenecek.

haberimizvar.net- Ölümsüzleşen müziğiyle kulaklarda iz bırakan 'Tosca' operasının prömiyeri, 23 Mart Cumartesi saat 20.30'da Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde gerçekleşecek. Dramatik opera denince ilk akla gelen eserlerden biri olan 'Tosca', perdelerini Yiğit Günsoy'un rejisi ve ünlü İtalyan Orkestra Şefi Lorenzo Castriota'nın yönetimiyle açacak. 1800'lü yılların Romasında geçen opera eserinin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl'a, ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait. Puccini'nin ölümünün 100'üncü yıl dönümünde sahnelenecek 'Tosca' operasında Tosca rolünü Serap Demirhan, Nurdan Küçükekmekçi ve Bilge Yılmaz, Cavaradossi rolünü Koray Damcıoğlu, Burak Pektaş ve Göksay Yaran, Scarpia rolünü Umut Akça ve Serhat Konukman, Angelotti rolünü Alaaddin Ataseven ve Yusuf Yıldız, Sagrestano rolünü Onur Alpaslan ve Taner Ölçen, Spoletta rolünü Dağhan Ergün ve Mustafa Özşamlı, Sciarrone rolünü Toygarhan Atuner ve Yusuf Yıldız dönüşümlü seslendirecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu'nun şefliğini Mahir Seyrek'in üstlendiği eserin başkemancısı, orkestra sanatçısı Fahrettin Arda olacak. Eserde çocuk korosu şefliğini Sinem Ulusoy üstleniyor. 'Tosca' operasının biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.
Dünya operalarının en çok sahnelediği eserlerin başında gelen 'Tosca' operası, bestecisi Giacomo Puccini'nin ölümünün 100'üncü yılında Antalya DOB sahnesinde sahnelenecek.

haberimizvar.net- Ölümsüzleşen müziğiyle kulaklarda iz bırakan 'Tosca' operasının prömiyeri, 23 Mart Cumartesi saat 20.30'da Antalya Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde gerçekleşecek. Dramatik opera denince ilk akla gelen eserlerden biri olan 'Tosca', perdelerini Yiğit Günsoy'un rejisi ve ünlü İtalyan Orkestra Şefi Lorenzo Castriota'nın yönetimiyle açacak. 1800'lü yılların Romasında geçen opera eserinin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl'a, ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait.

Puccini'nin ölümünün 100'üncü yıl dönümünde sahnelenecek 'Tosca' operasında Tosca rolünü Serap Demirhan, Nurdan Küçükekmekçi ve Bilge Yılmaz, Cavaradossi rolünü Koray Damcıoğlu, Burak Pektaş ve Göksay Yaran, Scarpia rolünü Umut Akça ve Serhat Konukman, Angelotti rolünü Alaaddin Ataseven ve Yusuf Yıldız, Sagrestano rolünü Onur Alpaslan ve Taner Ölçen, Spoletta rolünü Dağhan Ergün ve Mustafa Özşamlı, Sciarrone rolünü Toygarhan Atuner ve Yusuf Yıldız dönüşümlü seslendirecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu'nun şefliğini Mahir Seyrek'in üstlendiği eserin başkemancısı, orkestra sanatçısı Fahrettin Arda olacak. Eserde çocuk korosu şefliğini Sinem Ulusoy üstleniyor.

'Tosca' operasının biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.