Tosuncuk bu gece Türkiye’de

GÜNDEM 03.07.2021 - 14:07, Güncelleme: 03.07.2021 - 17:03
 

Tosuncuk bu gece Türkiye’de

Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran ve Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim olan Mehmet Aydın, Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkartıldı.

haberimizvar.net-  İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen ve Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim olan Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye getirileceğini açıkladı. Mehmet Aydın’ı getiren uçağın sabah 09.50’de hareket ettiğini ve akşam 22.30 gibi Türkiye’de olacağını duyuran Çataklı, şu açıklamayı yaptı: “Kamuoyunda ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın ile ilgili 2018 yılında kırmızı bülten çıkarmıştık. 1 Temmuz’da Brezilya’da başkonsolosluğumuza gelerek teslim olmuştu. Bu haber alınır alınmaz gerek Interpol dairemiz. gerekse Dışişleri Bakanlığımız karşı muhataplarıyla hemen irtibata geçtiler ve bağlantılar kurdular. Interpol dairemizden bir ekip seri bir şekilde Brezilya’ya gönderildi. Yerel prosedürler de tamamlandıktan sonra arkadaşlarımız aldılar. Geldiğinde de gerekli yasal işlemler kendisiyle ilgili ülkemizde gerçekleştirilecek”. KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU Uçaktan indiğinde gözaltına alınacak Aydın hakkındaki ilk işlem Gaziosmanpaşa Adliyesi ek binası olarak hizmet veren İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde yapılacak. Aydın daha sonra sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığına gönderilecek. Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bursa ve Geyve Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturma ve kovuşturma dosyaları bulunuyor. Aydın hakkında ilk kırmızı bülten 19 Mart 2018’de yakalama kararına istinaden çıkarılmıştı. TESLİM OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ Avukatları aracılığıyla Sözcü gazetesine gönderdiği bir videoda Aydın, “suçsuz ve mağdur” olduğunu, bunu kanıtlamak için de “hür iradesiyle Türk yargısına teslim olacağını” söylemişti. Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç ise Sözcü’ye yaptığı açıklamada, konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söylemişti. İNFAZ İNDİRİMİ BULUNMAZ NİMET Diken’den Ayşegül Kasap’a konuşan Avukat Celal Ülgen’e göre Mehmet Aydın’ın Türk yargısına teslim olma istediğinin altında infaz indirimi yasası var. Ülgen, “Türkiye’de infaz yasası bulunmaz bir nimet. Tosuncuk cezasının yarısından kurtulacağı ve bir kez daha infaz indirimi bekleyeceği düşünüldüğü için Türkiye gelmek ve teslim olmak istiyor. Önce mahkumiyet kararı verilecek ki ne kadar infaz indirimi alacağını da hesap edelim. Ancak şunu söyleyebiliriz böyle suçlar için Türkiye’de infaz yasası bulunmaz bir nimet olarak görünüyor. Burada kamuoyu şuna dikkat etmeli bence; ‘Tosuncuk’ ne kadar parayı Türkiye’ye dolandırdığı kişilere ödemek için iade edecek?” diye sordu. 
Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran ve Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim olan Mehmet Aydın, Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkartıldı.

haberimizvar.net-  İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen ve Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim olan Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye getirileceğini açıkladı. Mehmet Aydın’ı getiren uçağın sabah 09.50’de hareket ettiğini ve akşam 22.30 gibi Türkiye’de olacağını duyuran Çataklı, şu açıklamayı yaptı: “Kamuoyunda ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın ile ilgili 2018 yılında kırmızı bülten çıkarmıştık. 1 Temmuz’da Brezilya’da başkonsolosluğumuza gelerek teslim olmuştu. Bu haber alınır alınmaz gerek Interpol dairemiz. gerekse Dışişleri Bakanlığımız karşı muhataplarıyla hemen irtibata geçtiler ve bağlantılar kurdular. Interpol dairemizden bir ekip seri bir şekilde Brezilya’ya gönderildi. Yerel prosedürler de tamamlandıktan sonra arkadaşlarımız aldılar. Geldiğinde de gerekli yasal işlemler kendisiyle ilgili ülkemizde gerçekleştirilecek”.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Uçaktan indiğinde gözaltına alınacak Aydın hakkındaki ilk işlem Gaziosmanpaşa Adliyesi ek binası olarak hizmet veren İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde yapılacak. Aydın daha sonra sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığına gönderilecek. Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bursa ve Geyve Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturma ve kovuşturma dosyaları bulunuyor. Aydın hakkında ilk kırmızı bülten 19 Mart 2018’de yakalama kararına istinaden çıkarılmıştı.

TESLİM OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Avukatları aracılığıyla Sözcü gazetesine gönderdiği bir videoda Aydın, “suçsuz ve mağdur” olduğunu, bunu kanıtlamak için de “hür iradesiyle Türk yargısına teslim olacağını” söylemişti. Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç ise Sözcü’ye yaptığı açıklamada, konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söylemişti.

İNFAZ İNDİRİMİ BULUNMAZ NİMET

Diken’den Ayşegül Kasap’a konuşan Avukat Celal Ülgen’e göre Mehmet Aydın’ın Türk yargısına teslim olma istediğinin altında infaz indirimi yasası var. Ülgen, “Türkiye’de infaz yasası bulunmaz bir nimet. Tosuncuk cezasının yarısından kurtulacağı ve bir kez daha infaz indirimi bekleyeceği düşünüldüğü için Türkiye gelmek ve teslim olmak istiyor. Önce mahkumiyet kararı verilecek ki ne kadar infaz indirimi alacağını da hesap edelim. Ancak şunu söyleyebiliriz böyle suçlar için Türkiye’de infaz yasası bulunmaz bir nimet olarak görünüyor. Burada kamuoyu şuna dikkat etmeli bence; ‘Tosuncuk’ ne kadar parayı Türkiye’ye dolandırdığı kişilere ödemek için iade edecek?” diye sordu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.