Trafik bilinci küçük yaşlarda başlamalı

YEREL (AA) - Anadolu Ajansı | 01.11.2023 - 17:07, Güncelleme: 01.11.2023 - 17:07
 

Trafik bilinci küçük yaşlarda başlamalı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ahmet Özer, Kemer'de düzenlenen çalıştayda trafik bilincinin çok küçük yaşlarda sağlanması gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası (SÜRSEN) tarafından düzenlenen çalıştayda, serbest güzergahta eğitim, sürücü eğitim maliyetlerinin belirlenmesi, teorik ve uygulamalı sınavların içeriği ile yapılışlarının usul ve esasları, sınavlarda usta öğretici ve sınav araçlarının hukuki durumları, uzaktan eğitim ve elektrikli araçlar gibi konular tartışıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ahmet Özer, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, trafik kazalarındaki ölüm oranlarının 2010 yılı rakamlarına göre 2022'de yüzde 56 oranında düştüğünü ifade ederek, "Bundaki en önemli faktör sürücülerin iyi eğitilmesi. Geçen yıl trafik kazalarında 5 bin 200 kişiyi kaybettik." dedi. Özer, trafik bilincinin çok küçük yaşlarda sağlanması gerektiğini ifade etti. SÜRSEN Genel Başkanı Nihat Polat da ülke trafiğine doğru katkılar yapmak için çalıştıklarını kaydetti. Yetişkinlere teorik dersleri anlatmakta sıkıntı yaşadıklarını aktaran Polat, "Direksiyon eğitimi konusunda mesafe aldık ama yeterli değil. Sabit sınav güzergahlarının ezberletilmiş trafikle yapılmaması gerekiyor. Bununla ilgili çalışma yapacağız." diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ahmet Özer, Kemer'de düzenlenen çalıştayda trafik bilincinin çok küçük yaşlarda sağlanması gerektiğini söyledi.

haberimizvar.net- Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası (SÜRSEN) tarafından düzenlenen çalıştayda, serbest güzergahta eğitim, sürücü eğitim maliyetlerinin belirlenmesi, teorik ve uygulamalı sınavların içeriği ile yapılışlarının usul ve esasları, sınavlarda usta öğretici ve sınav araçlarının hukuki durumları, uzaktan eğitim ve elektrikli araçlar gibi konular tartışıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ahmet Özer, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, trafik kazalarındaki ölüm oranlarının 2010 yılı rakamlarına göre 2022'de yüzde 56 oranında düştüğünü ifade ederek, "Bundaki en önemli faktör sürücülerin iyi eğitilmesi. Geçen yıl trafik kazalarında 5 bin 200 kişiyi kaybettik." dedi.

Özer, trafik bilincinin çok küçük yaşlarda sağlanması gerektiğini ifade etti.

SÜRSEN Genel Başkanı Nihat Polat da ülke trafiğine doğru katkılar yapmak için çalıştıklarını kaydetti.

Yetişkinlere teorik dersleri anlatmakta sıkıntı yaşadıklarını aktaran Polat, "Direksiyon eğitimi konusunda mesafe aldık ama yeterli değil. Sabit sınav güzergahlarının ezberletilmiş trafikle yapılmaması gerekiyor. Bununla ilgili çalışma yapacağız." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.