Trafik ceza ve motorlu taşıtlar vergi gecikme zammına da zam geldi

GÜNDEM 17.11.2023 - 13:21, Güncelleme: 17.11.2023 - 13:21
 

Trafik ceza ve motorlu taşıtlar vergi gecikme zammına da zam geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, son olarak 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 1 artışla yüzde 2.5’e çıkarılan gecikme faizleri yüzde 3.5’e yükseltildi.

haberimizvar.net- Türkiye genelinde trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ödenmeyen borçlarda uygulanan tecil faiz oranı 24'ten yüzde 36'ya yükseltildi. 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren ve Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, son olarak 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 1 artışla yüzde 2.5’e çıkarılan gecikme faizleri yüzde 3.5’e yükseltildi. YÜZDE 3,5'A YÜKSELTİLDİ Bu değişiklikle birlikte, özellikle yüklü trafik borcu olan vatandaşlar, borçlarını günü gününe ödemedikleri takdirde yüzde 3.5 oranındaki faizle karşı karşıya kalacaklar. DAHA FAZLA ZARARA SOKACAK Uzmanlar, yeni düzenlemeyle vergi ve diğer kamu ödemelerinde gecikenlerin ceza ve faiz yükümlülüklerinin ağırlaşacağını ve ödemeleri zamanında yapmayanları daha fazla zarara sokacağını ifade ediyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, son olarak 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 1 artışla yüzde 2.5’e çıkarılan gecikme faizleri yüzde 3.5’e yükseltildi.

haberimizvar.net- Türkiye genelinde trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ödenmeyen borçlarda uygulanan tecil faiz oranı 24'ten yüzde 36'ya yükseltildi.

14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren ve Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, son olarak 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 1 artışla yüzde 2.5’e çıkarılan gecikme faizleri yüzde 3.5’e yükseltildi.

YÜZDE 3,5'A YÜKSELTİLDİ

Bu değişiklikle birlikte, özellikle yüklü trafik borcu olan vatandaşlar, borçlarını günü gününe ödemedikleri takdirde yüzde 3.5 oranındaki faizle karşı karşıya kalacaklar.

DAHA FAZLA ZARARA SOKACAK

Uzmanlar, yeni düzenlemeyle vergi ve diğer kamu ödemelerinde gecikenlerin ceza ve faiz yükümlülüklerinin ağırlaşacağını ve ödemeleri zamanında yapmayanları daha fazla zarara sokacağını ifade ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.