TÜGVA’nın tahliyesine polis engeli

GÜNDEM 06.10.2021 - 16:23, Güncelleme: 06.10.2021 - 16:23
 

TÜGVA’nın tahliyesine polis engeli

TÜGVA’nın Büyükada Vapur İskelesi’nden tahliyesi için gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları mahkeme kararına rağmen polis tarafından engellendi.

haberimizvar.net-  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Büyükada’daki vapur iskelesinde Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verilen alanın tahliyesi için işlem yapması polis tarafından engellendi. Tahliye için alınan mahkeme kararı ile Adalar Kaymakamlığı’na gönderdiği yazının ardından İBB zabıtaları bugün tahliye için iskeleye geldi. Ancak işlem yapılmasına polis tarafından izin verilmedi.   5 KİŞİ POLİS TARAFINDAN DARBEDİLDİ  Hukuki sürecin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) lehine sonuçlanmasının ardından Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) işlettiği Büyükada İskelesi’nin üst katını tahliye etmesi gerektiği için yasal işlem dün başlatıldı. Dün başlayan tahliye işlemleri için bugün iskeleye giden zabıta ekiplerine polis engel oldu. Polis ekipleri ile zabıta ve CHP Adalar ilçe örgütü üyeleri arasında arbede çıktı. CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın avukatı Fırat Burak, çıkan arbedede kendisi dahil 5 kişinin darp edildiğini ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.  DEVLETİN POLİSİ TÜGVA’NIN YANINDA  Büyükada İskelesi’nin üst katının tahliyesine ilişkin başlatılan hukuki sürecin, itiraz yolu da dahil İBB’nin lehine sonuçlanmasının ardından TÜGVA’nın işlettiği katı tahliye etmemesi, zabıtaların engellenmesine Adalar halkı da tepki gösterdi. İskele önünde toplanan Adalılar, “Devletin polisi TÜGVA’nın yanında oluyor, TÜGVA’nın polisi dışarı, hak, hukuk, adalet’ sloganları attı.  İBB Sözcüsü Murat Ongun konuyla ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi’ni, mahkeme kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor. Oysa tahliyenin önünde hiçbir hukuki engel yok. Bu vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırıdır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” dedi.  CANAN KAFTANCIOĞLU BÜYÜKADA’DA   CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olayın ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Büyükada iskelesine çökenler, mahkeme kararına rağmen boşaltmayanlar, hukuk dışı davrananlara müdahale etmek yerine halkın haklarını koruyanları darp edenler! kamunun malına çökme dönemi bitti! Saat:15’00’de 39 ilçe başkanımızla orada olacağız Halk mı büyük 3-5 kişi mi? Göreceğiz!” dedi. Daha sonra adaya geçen Kaftancıoğlu burada bir açıklama yaptı. Olayla ilgili TÜGVA’dan yapılan açıklamada ise tahliyenin hukuksuz olduğu savunularak, yargı yoluna başvurulacağı duyuruldu. 
TÜGVA’nın Büyükada Vapur İskelesi’nden tahliyesi için gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları mahkeme kararına rağmen polis tarafından engellendi.

haberimizvar.net-   İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Büyükada’daki vapur iskelesinde Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verilen alanın tahliyesi için işlem yapması polis tarafından engellendi. Tahliye için alınan mahkeme kararı ile Adalar Kaymakamlığı’na gönderdiği yazının ardından İBB zabıtaları bugün tahliye için iskeleye geldi. Ancak işlem yapılmasına polis tarafından izin verilmedi. 

 5 KİŞİ POLİS TARAFINDAN DARBEDİLDİ

 Hukuki sürecin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) lehine sonuçlanmasının ardından Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) işlettiği Büyükada İskelesi’nin üst katını tahliye etmesi gerektiği için yasal işlem dün başlatıldı. Dün başlayan tahliye işlemleri için bugün iskeleye giden zabıta ekiplerine polis engel oldu. Polis ekipleri ile zabıta ve CHP Adalar ilçe örgütü üyeleri arasında arbede çıktı. CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın avukatı Fırat Burak, çıkan arbedede kendisi dahil 5 kişinin darp edildiğini ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 DEVLETİN POLİSİ TÜGVA’NIN YANINDA

  Büyükada İskelesi’nin üst katının tahliyesine ilişkin başlatılan hukuki sürecin, itiraz yolu da dahil İBB’nin lehine sonuçlanmasının ardından TÜGVA’nın işlettiği katı tahliye etmemesi, zabıtaların engellenmesine Adalar halkı da tepki gösterdi. İskele önünde toplanan Adalılar, “Devletin polisi TÜGVA’nın yanında oluyor, TÜGVA’nın polisi dışarı, hak, hukuk, adalet’ sloganları attı.  İBB Sözcüsü Murat Ongun konuyla ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi’ni, mahkeme kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor. Oysa tahliyenin önünde hiçbir hukuki engel yok. Bu vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırıdır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” dedi.

 CANAN KAFTANCIOĞLU BÜYÜKADA’DA 

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olayın ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada, “ Büyükada iskelesine çökenler, mahkeme kararına rağmen boşaltmayanlar, hukuk dışı davrananlara müdahale etmek yerine halkın haklarını koruyanları darp edenler! kamunun malına çökme dönemi bitti! Saat:15’00’de 39 ilçe başkanımızla orada olacağız Halk mı büyük 3-5 kişi mi? Göreceğiz!” dedi. Daha sonra adaya geçen Kaftancıoğlu burada bir açıklama yaptı. Olayla ilgili TÜGVA’dan yapılan açıklamada ise tahliyenin hukuksuz olduğu savunularak, yargı yoluna başvurulacağı duyuruldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.