Tüm aboneler için geçerli, faturalarda artık o bedel olmayacak

EKONOMİ 11.01.2024 - 16:01, Güncelleme: 11.01.2024 - 16:01
 

Tüm aboneler için geçerli, faturalarda artık o bedel olmayacak

Yargıtay, su faturası ile ilgili tüm aboneleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.

haberimizvar.net- Yargıtay, milyonlarca su abonesini ilgilendiren bir karar verdi ve bundan sonra su faturalarında belirli bir ücretin alınmamasına hükmetti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin bu emsal kararı, Muğla'da bir otel işletmesinin yaşadığı bir hukuki sürece dayanıyor. Otel işletmesi, bölgedeki kaynak suyunu kullanmaya başladı ve çıkan atık suyu şehir atık su şebekesine tahliye etti.   TÜM ABONELERİ KAPSAYAN EMSAL KARAR Otel işletmesi, 2018'de başka bir kişi tarafından devralındıktan sonra, belediye ekiplerince 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezasına çarptırıldı. İşletme, önceden devralınan döneme ait cezayı ödememek ve devralındıktan sonraki atık su bedelini belirlemek için dava açtı. Yerel mahkeme, davayı reddetti; ancak istinaf mahkemesi, devralınan tarihlerdeki atık su bedelinin ödenmesine hükmetti.   ARTIK O BEDEL ALINMAYACAK Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını onaylayarak, "Kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanılan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi halinde atık su bedeli alınabileceği" yönünde bir açıklama yaptı. Bu kararla birlikte, su kullanımına ve atık su tahliyesine dair yeni bir düzenleme getirilmiş oldu. Artık, kendi taşınmazındaki kaynaktan su çıkaranlar için kaçak su bedeli alınmayacak, ancak üretilen atık suyu kanalizasyona verenlerden atık su bedeli alınabilecek.
Yargıtay, su faturası ile ilgili tüm aboneleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.

haberimizvar.net- Yargıtay, milyonlarca su abonesini ilgilendiren bir karar verdi ve bundan sonra su faturalarında belirli bir ücretin alınmamasına hükmetti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin bu emsal kararı, Muğla'da bir otel işletmesinin yaşadığı bir hukuki sürece dayanıyor. Otel işletmesi, bölgedeki kaynak suyunu kullanmaya başladı ve çıkan atık suyu şehir atık su şebekesine tahliye etti.

 

TÜM ABONELERİ KAPSAYAN EMSAL KARAR

Otel işletmesi, 2018'de başka bir kişi tarafından devralındıktan sonra, belediye ekiplerince 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezasına çarptırıldı. İşletme, önceden devralınan döneme ait cezayı ödememek ve devralındıktan sonraki atık su bedelini belirlemek için dava açtı. Yerel mahkeme, davayı reddetti; ancak istinaf mahkemesi, devralınan tarihlerdeki atık su bedelinin ödenmesine hükmetti.

 

ARTIK O BEDEL ALINMAYACAK

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını onaylayarak, "Kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanılan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi halinde atık su bedeli alınabileceği" yönünde bir açıklama yaptı. Bu kararla birlikte, su kullanımına ve atık su tahliyesine dair yeni bir düzenleme getirilmiş oldu. Artık, kendi taşınmazındaki kaynaktan su çıkaranlar için kaçak su bedeli alınmayacak, ancak üretilen atık suyu kanalizasyona verenlerden atık su bedeli alınabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.