Tüm oyuncu adaylarına çağrı

YEREL 16.08.2023 - 17:35, Güncelleme: 16.08.2023 - 17:35
 

Tüm oyuncu adaylarına çağrı

Antalya kültür tarihinin en kalabalık kadrolu oyunlarından biri olarak hafızalara kazınan "Müzikli Drama: Pâyidar"ı yaratan ekip, yeni bir oyunla sahnelere dönüyor; "İki Perdelik Köy Enstitüleri Trajikomedisi: Efendi", yeni sezonda sergilenmek üzere yola çıkıyor.

haberimizvar.net- Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi ve Muratpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan; destekleyicileri arasında Modern Zamanlar Sanat Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Antalya şubelerinin de bulunduğu oyun, Cumhuriyet'in 100. yılına saygı duruşu anlamına geliyor.  Erhan Gökgücü'nün "Promete 1940"ından uyarlanan ve "Antalya Modern Oyuncuları" tarafından sahnelenmesi planlanan eser, 1938-48 yılları arasında Cumhuriyet aydınlanmasının en özgün eğitim kurumlarından olan Köy Enstitüleri'nin tarihini, bir baba ve kızın değişimleri çerçevesinde ele alıyor. Oyuncu ve müzisyen seçmelerine Eylül ayında başlanacak "Efendi", eğitimci ve yazar Tuncer Çetinkaya tarafından yönetiliyor. Ekip üyeleri, Antalya'daki tüm oyuncu adaylarına çağrıda bulunarak kolektif bir çaba ve dayanışmanın ürünü olan "Efendi"nin kapılarının tüm sanatseverlere açık olduğunu ifade ediyor.
Antalya kültür tarihinin en kalabalık kadrolu oyunlarından biri olarak hafızalara kazınan "Müzikli Drama: Pâyidar"ı yaratan ekip, yeni bir oyunla sahnelere dönüyor; "İki Perdelik Köy Enstitüleri Trajikomedisi: Efendi", yeni sezonda sergilenmek üzere yola çıkıyor.

haberimizvar.net- Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi ve Muratpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan; destekleyicileri arasında Modern Zamanlar Sanat Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Antalya şubelerinin de bulunduğu oyun, Cumhuriyet'in 100. yılına saygı duruşu anlamına geliyor. 

Erhan Gökgücü'nün "Promete 1940"ından uyarlanan ve "Antalya Modern Oyuncuları" tarafından sahnelenmesi planlanan eser, 1938-48 yılları arasında Cumhuriyet aydınlanmasının en özgün eğitim kurumlarından olan Köy Enstitüleri'nin tarihini, bir baba ve kızın değişimleri çerçevesinde ele alıyor.

Oyuncu ve müzisyen seçmelerine Eylül ayında başlanacak "Efendi", eğitimci ve yazar Tuncer Çetinkaya tarafından yönetiliyor. Ekip üyeleri, Antalya'daki tüm oyuncu adaylarına çağrıda bulunarak kolektif bir çaba ve dayanışmanın ürünü olan "Efendi"nin kapılarının tüm sanatseverlere açık olduğunu ifade ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.