Türel’in kaldırdığı ‘Türk’ heykeli kayıp

GÜNDEM 27.09.2019 - 14:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Türel’in kaldırdığı ‘Türk’ heykeli kayıp

Mustafa Akaydın döneminde Kepez’deki Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’na dikilen ve Menderes Türel döneminde cami inşaatı gerekçesiyle kaldırılan ‘Demir döven Türk ve kurt’ heykelinin kayıp olduğu belirtildi.

haberimizvar.net Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’na dikilen ‘demir döven Türk ve kurt’ heykelinin kayıp olduğu iddia edildi.  Kepez İlçesi’ndeki Namık Kemal Bulvarı’nda Otogar Kavşağı ile Kepez Kaymakamlığı arasında kalan Karayollarına ait eski yan yolun bulunduğu alana Türk Ocakları Antalya Şubesi ile birlikte 21 Mart 2014’te Nevruz dolayısıyla dikilen ve ‘Türklerin Ergenekon’dan çıkışını’ simgeleyen heykel Menderes Türel döneminde başlatılan cami inşaatı nedeniyle kaldırıldı. ERGENEKON’U ANLATAN HEYKEL Türk Ocakları Eski Genel Başkanı ve Antalya eski milletvekili Hamdullah Suphi Tanrıöver’in adını taşıyan park 2014 yılının Nevruz gününde açılmıştı. Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ile eski bakanlar Abdülhaluk Çay ve Enis Öksüz’ün konuk olarak katıldığı kutlamada Nevruz’da demir dövülmüş, ateşin üzerinden atlanmış ve efsaneye göre Türklerin Ergenekon’dan çıkışını anlatan ‘kurt ve örs üzerinde demir döven adam’ heykelinin açılışı gerçekleştirilmişti. HEYKELE SAHİP ÇIKAN OLMADI Heykelin, Türk Ocakları Antalya Şubesi’yle beraber konulduğunu belirten belediye eski yöneticileri derneğin parka ve heykele sahip çıkmadığını, park alanında sadece Hamdullah Suphi Tanrıöver’in adını taşıyan tabelanın kaldığını belirtti. Heykelin nerede olduğunun bilinmediğini söyleyen kaynaklar, özellikle MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin bunu sorgulaması gerektiğini, ama onların da sessiz kaldığı dile getirdi.
Mustafa Akaydın döneminde Kepez’deki Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’na dikilen ve Menderes Türel döneminde cami inşaatı gerekçesiyle kaldırılan ‘Demir döven Türk ve kurt’ heykelinin kayıp olduğu belirtildi.

haberimizvar.net Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’na dikilen ‘demir döven Türk ve kurt’ heykelinin kayıp olduğu iddia edildi.  Kepez İlçesi’ndeki Namık Kemal Bulvarı’nda Otogar Kavşağı ile Kepez Kaymakamlığı arasında kalan Karayollarına ait eski yan yolun bulunduğu alana Türk Ocakları Antalya Şubesi ile birlikte 21 Mart 2014’te Nevruz dolayısıyla dikilen ve ‘Türklerin Ergenekon’dan çıkışını’ simgeleyen heykel Menderes Türel döneminde başlatılan cami inşaatı nedeniyle kaldırıldı.

ERGENEKON’U ANLATAN HEYKEL

Türk Ocakları Eski Genel Başkanı ve Antalya eski milletvekili Hamdullah Suphi Tanrıöver’in adını taşıyan park 2014 yılının Nevruz gününde açılmıştı. Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ile eski bakanlar Abdülhaluk Çay ve Enis Öksüz’ün konuk olarak katıldığı kutlamada Nevruz’da demir dövülmüş, ateşin üzerinden atlanmış ve efsaneye göre Türklerin Ergenekon’dan çıkışını anlatan ‘kurt ve örs üzerinde demir döven adam’ heykelinin açılışı gerçekleştirilmişti.

HEYKELE SAHİP ÇIKAN OLMADI

Heykelin, Türk Ocakları Antalya Şubesi’yle beraber konulduğunu belirten belediye eski yöneticileri derneğin parka ve heykele sahip çıkmadığını, park alanında sadece Hamdullah Suphi Tanrıöver’in adını taşıyan tabelanın kaldığını belirtti. Heykelin nerede olduğunun bilinmediğini söyleyen kaynaklar, özellikle MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin bunu sorgulaması gerektiğini, ama onların da sessiz kaldığı dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.