TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Para transferini yalanlamadılar

SİYASET 25.05.2022 - 13:08, Güncelleme: 25.05.2022 - 13:08
 

TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Para transferini yalanlamadılar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları üzerine açıklama yapan TÜRGEV ve Ensar Vakfı, "Hiçbir yasal dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran akıl ve izan dışı iddialar" ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışına para kaçırıldığı iddialarında adı geçen TÜRGEV ve Ensar Vakfı yazılı açıklama yaptı. Çeşitli proje ve burslarla ABD'ye çok sayıda öğrenci gönderildiği belirtilen açıklamada, Ensar Vakfı'nın TÜRGEV'le birlikte ABD'de "TÜRKEN Vakfı"nı kurduğu ifade edildi. Açıklamada, "Amerikan makamları geçtiğimiz yıl, ABD’de mukim Türk vatandaşları tarafından yönetilen TÜRKEN Vakfı’nı FARA olarak bilinen yasal çerçeve içerisine almak istemişler, bu çerçevede gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde kayıt işlemini tamamlamışlardır. Bu kayıt işlemi ABD yasalarına bağlı çalışan vakfın, denetime açık ve şeffaf yapısının doğal bir sonucudur ve dileyen herkesin ulaşabileceği dokümanlar Amerikan Adalet Bakanlığı’nın sitesine yüklenmiştir" denildi. Kılıçdaroğlu'nun suçlamalarının "FETÖ kumpasını andırdığı" savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları üzerine açıklama yapan TÜRGEV ve Ensar Vakfı, "Hiçbir yasal dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran akıl ve izan dışı iddialar" ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışına para kaçırıldığı iddialarında adı geçen TÜRGEV ve Ensar Vakfı yazılı açıklama yaptı.

Çeşitli proje ve burslarla ABD'ye çok sayıda öğrenci gönderildiği belirtilen açıklamada, Ensar Vakfı'nın TÜRGEV'le birlikte ABD'de "TÜRKEN Vakfı"nı kurduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Amerikan makamları geçtiğimiz yıl, ABD’de mukim Türk vatandaşları tarafından yönetilen TÜRKEN Vakfı’nı FARA olarak bilinen yasal çerçeve içerisine almak istemişler, bu çerçevede gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde kayıt işlemini tamamlamışlardır. Bu kayıt işlemi ABD yasalarına bağlı çalışan vakfın, denetime açık ve şeffaf yapısının doğal bir sonucudur ve dileyen herkesin ulaşabileceği dokümanlar Amerikan Adalet Bakanlığı’nın sitesine yüklenmiştir" denildi.

Kılıçdaroğlu'nun suçlamalarının "FETÖ kumpasını andırdığı" savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.