'Turistlerden şehir vergisi alınsın'

YEREL 28.11.2023 - 11:48, Güncelleme: 28.11.2023 - 11:48
 

'Turistlerden şehir vergisi alınsın'

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, nüfusu 2.7 milyona yaklaşan Antalya'nın turizm sezonunda nüfusun 9 katına hizmet verdiğini, merkezi hükümetten aldığı katkının yetersiz olduğunu belirterek, Antalya'ya gelen turistlerden şehir vergisi alınmasını önerdi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Meclis'te yaptığı konuşmada, turistlerden şehir vergisi alınması önerisinde bulundu. Kaya, nüfusu 2.7 milyona yaklaşan Antalya'nın turizm sezonunda nüfusun 9 katına hizmet verdiğini vurgulayarak, şehrin alt yapısı ve kalkınması için dünya genelinde uygulanan şehir vergisi modeline geçilmesi gerektiğini söyledi. Turizmin başkenti konumundaki Antalya'nın merkezi hükümetten aldığı payın yetersiz olduğunu ileri süren Kaya, dünya genelinde bir çok ülkede başarılı şekilde uygulanan şehirde konaklayan yerli ve yabancı turistlerden alınan şehir vergisi modelinin Türkiye'de de uygulanması gerektiğini belirtti. Kaya, turistlerden alınmasını talep ettiği şehir vergisinin 1 euro olabileceğini, günlük konaklama ücretinin alınması durumunda Antalya için yılda yaklaşık 200 milyon euro gibi önemli bir kaynağın şehrin alt yapısı ve kalkınma projelerine yönlendirilmesinin büyük bir fırsat olacağını sözlerine ekledi. ANTALYA'YA YAPILAN HAKSIZLIK Aykut Kaya, Antalya'da faaliyet gösteren çok sayıda otel işletmecisi ve zincir marketin belediye hizmetlerinden faydalanmalarına rağmen vergi levhalarının İstanbul veya Ankara gibi büyük kentlerde olması nedeniyle vergilerini Antalya yerine diğer şehirlerde ödemelerinin Antalya'ya yapılan bir haksızlık olduğunu bildirdi. Maliye Bakanlığı'nı göreve çağıran Kaya, Antalya'nın hak ettiği payı alabilmesi için şehir vergisi için gerekli düzenlemenin ivedilikle yapılmasını istedi. Kaya, şehir vergisi önerisinin Antalya'nın ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, nüfusu 2.7 milyona yaklaşan Antalya'nın turizm sezonunda nüfusun 9 katına hizmet verdiğini, merkezi hükümetten aldığı katkının yetersiz olduğunu belirterek, Antalya'ya gelen turistlerden şehir vergisi alınmasını önerdi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Meclis'te yaptığı konuşmada, turistlerden şehir vergisi alınması önerisinde bulundu. Kaya, nüfusu 2.7 milyona yaklaşan Antalya'nın turizm sezonunda nüfusun 9 katına hizmet verdiğini vurgulayarak, şehrin alt yapısı ve kalkınması için dünya genelinde uygulanan şehir vergisi modeline geçilmesi gerektiğini söyledi. Turizmin başkenti konumundaki Antalya'nın merkezi hükümetten aldığı payın yetersiz olduğunu ileri süren Kaya, dünya genelinde bir çok ülkede başarılı şekilde uygulanan şehirde konaklayan yerli ve yabancı turistlerden alınan şehir vergisi modelinin Türkiye'de de uygulanması gerektiğini belirtti. Kaya, turistlerden alınmasını talep ettiği şehir vergisinin 1 euro olabileceğini, günlük konaklama ücretinin alınması durumunda Antalya için yılda yaklaşık 200 milyon euro gibi önemli bir kaynağın şehrin alt yapısı ve kalkınma projelerine yönlendirilmesinin büyük bir fırsat olacağını sözlerine ekledi.

ANTALYA'YA YAPILAN HAKSIZLIK

Aykut Kaya, Antalya'da faaliyet gösteren çok sayıda otel işletmecisi ve zincir marketin belediye hizmetlerinden faydalanmalarına rağmen vergi levhalarının İstanbul veya Ankara gibi büyük kentlerde olması nedeniyle vergilerini Antalya yerine diğer şehirlerde ödemelerinin Antalya'ya yapılan bir haksızlık olduğunu bildirdi. Maliye Bakanlığı'nı göreve çağıran Kaya, Antalya'nın hak ettiği payı alabilmesi için şehir vergisi için gerekli düzenlemenin ivedilikle yapılmasını istedi. Kaya, şehir vergisi önerisinin Antalya'nın ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.