Turizm emekçilerine toplu konut müjdesi

SİYASET 26.03.2024 - 11:57, Güncelleme: 26.03.2024 - 11:57
 

Turizm emekçilerine toplu konut müjdesi

CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, Kepez'de turizm çalışanları için özel bir mahalle inşa ederek, konut sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kocagöz, "Kreş, park, okul ve market gibi turizmci ailelerinin tüm ihtiyaçlarını aynı merkezden temin edebileceği dünyada eşi olmayan örnek bir sosyal projeyi Kepez'de gerçekleştireceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Kepez’in değişimi ve dönüşümü için hazırladığı 107 proje ile yeni bir kent kimliği kazandırmak için yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, turizm çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanacak ve onlara kaliteli yaşam alanı sunulacağını söyledi. Kocagöz, “Mahallede turizm çalışanlarının, ailecek oturabileceği konutlar inşa edilecek, aynı zamanda sosyal donatılar da yer alacak. Kreş, park, okul ve market gibi turizmci ailelerin tüm ihtiyaçlarını aynı merkezden temin edebileceği bir mahalleyi hayata geçirerek, dünyada eşi olmayan örnek bir sosyal projeyi gerçekleştireceğiz” dedi. NEDENİNİ DE AÇIKLADI Kepez’e gerçekleştirecekleri projeleri, bölgenin ihtiyaçlarına göre hazırladıklarına vurgu yapan Kocagöz, turizm çalışanlarına yönelik sosyal konut projesini neden yapacaklarını da detaylarıyla anlattı. Kocagöz, "Turizm sektöründe çalışan kişiler, genellikle ilçemizde ikamet etmekte. Turizm çalışanları sezonda, genellikle ailelerinden ayrı kalmakta ve aileler parçalanmakta. Hepimizin bildiği gibi, turizm çalışanları, turizm işverenleri ve temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde, sektör çalışanlarının barınma sorunu olduğu malumumuzdur. Bu proje ile turizm çalışanlarının yaşam standartlarını yükseltmeyi, sektörün verimliliğini artırmayı ve böylece Kepez ilçesinin turizm potansiyelini maksimize ederek Kepezli vatandaşlarımızın en büyük sosyal yarası olan barınma haklarını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.  SEKTÖRÜN ORTAK SORUNUNA ÇÖZÜM Kocagöz, sözlerine şöyle devam etti: Dünyanın en güzel otellerine sahip, binlerce otele ve yüzlerce ülkeden milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bir kentte yaşıyoruz. Kentimizde ve ilçemizde turizm çalışanlarının barınma sorunu sadece turizm işçilerinin değil, işverenlerin ve dolayısıyla ülkemizdeki turizm sektörünün sorunudur. O nedenle bu ortak soruna çözüm bulmak adına turizm işverenleri ve belediyemiz el ele verecek ve projeyi gerçekleştirecektir.
CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, Kepez'de turizm çalışanları için özel bir mahalle inşa ederek, konut sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kocagöz, "Kreş, park, okul ve market gibi turizmci ailelerinin tüm ihtiyaçlarını aynı merkezden temin edebileceği dünyada eşi olmayan örnek bir sosyal projeyi Kepez'de gerçekleştireceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Kepez’in değişimi ve dönüşümü için hazırladığı 107 proje ile yeni bir kent kimliği kazandırmak için yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, turizm çalışanlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanacak ve onlara kaliteli yaşam alanı sunulacağını söyledi. Kocagöz, “Mahallede turizm çalışanlarının, ailecek oturabileceği konutlar inşa edilecek, aynı zamanda sosyal donatılar da yer alacak. Kreş, park, okul ve market gibi turizmci ailelerin tüm ihtiyaçlarını aynı merkezden temin edebileceği bir mahalleyi hayata geçirerek, dünyada eşi olmayan örnek bir sosyal projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.


NEDENİNİ DE AÇIKLADI
Kepez’e gerçekleştirecekleri projeleri, bölgenin ihtiyaçlarına göre hazırladıklarına vurgu yapan Kocagöz, turizm çalışanlarına yönelik sosyal konut projesini neden yapacaklarını da detaylarıyla anlattı. Kocagöz, "Turizm sektöründe çalışan kişiler, genellikle ilçemizde ikamet etmekte. Turizm çalışanları sezonda, genellikle ailelerinden ayrı kalmakta ve aileler parçalanmakta. Hepimizin bildiği gibi, turizm çalışanları, turizm işverenleri ve temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde, sektör çalışanlarının barınma sorunu olduğu malumumuzdur. Bu proje ile turizm çalışanlarının yaşam standartlarını yükseltmeyi, sektörün verimliliğini artırmayı ve böylece Kepez ilçesinin turizm potansiyelini maksimize ederek Kepezli vatandaşlarımızın en büyük sosyal yarası olan barınma haklarını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu. 


SEKTÖRÜN ORTAK SORUNUNA ÇÖZÜM
Kocagöz, sözlerine şöyle devam etti: Dünyanın en güzel otellerine sahip, binlerce otele ve yüzlerce ülkeden milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bir kentte yaşıyoruz. Kentimizde ve ilçemizde turizm çalışanlarının barınma sorunu sadece turizm işçilerinin değil, işverenlerin ve dolayısıyla ülkemizdeki turizm sektörünün sorunudur. O nedenle bu ortak soruna çözüm bulmak adına turizm işverenleri ve belediyemiz el ele verecek ve projeyi gerçekleştirecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.