Turizmcinin gözü korona tablosunda

TURİZM 06.05.2021 - 14:10, Güncelleme: 06.05.2021 - 14:10
 

Turizmcinin gözü korona tablosunda

Turizm sektörünü birebir etkileyen koronavirüs salgınıyla ilgili tüm ülkeleri yakından takip edip analizler hazırlayan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, vaka, ölüm, aşı gibi bugünkü verilere göre ne gidilecek bir yer, ne de ülkemize buyur edilebileceğimiz bir ülke olmadığını söyledi.

haberimizvar.net- Koronavirüs salgının 2020 yılında büyük darbe vurduğu dünya turizm sektöründe 1 trilyon doların üstünde kayıp yaşanırken, 2021 yılında da aşılamanın başlamasına rağmen hala dünya genelinde salgının ciddi boyutlarda olması nedeniyle, turizmciler ülkelere göre koronavirüs tablolarını yakından takip ediyor. Salgının turizm sektörü açısından büyük kayıplar verdiği Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da, hem Türkiye hem de dünyadaki gelişmeler çok yakından izleniyor. Bu konularda çeşitli analiz ve raporlarda hazırlayan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, en son verilere göre de sektör açısından bir değerlendirmede bulundu. Yavuz, bir yıldır amansız bir savaşın içindeki dünyada 3 milyonun üzerinde insanın öldüğü ve 150 milyon üzerinde insanı içine çeken ve hala da çekmeye devam eden korona kabusunun istisnasız her ülkeyi etkilediğini kaydetti. DİĞER ÜLKELERDEKİ DURUM Her ülkenin kendi imkan ve metodlarıyla mücadele verdiğini anlatan Recep Yavuz, “Bugün itibarıyla İsveç gibi sıfır ölüm sıfır vaka başarısına ulaşanlar olduğu gibi Hindistan gibi günlük 350 bin vaka, 3 bin 500 ölüm örnekleri mevcut. Diğer ülkelerdeki gelişmelere duyarsız kalmak mümkün değil, zira Dünya bu salgından ancak bütün ülkeler kurtulduğu zaman kurtulabilecek. Bu bağlamda İsveç ve Moderna ekonomisi zayıf ülkelere aşı gönderme kararı aldı. Bu desteklerin daha da artacağını düşünüyorum" dedi. NE GİDİLECEK, NE DE BUYUR EDİLECEK YER VAR John Hopkins Enstitüsü'nün ülkelere göre toplam vaka, ölüm, aşı gibi güncel verilerini bir bakışta bütün ülkeleri görebilmek için derlediğini açıklayan Yavuz, turizm sektörü için şu değerlendirmede bulundu: “Tabloya göre yakın bir dönemde 'nereye gidilebiliriz ' ve 'nereden bize insanlar gelebilir' diye baktığımızda, şimdilik doğru dürüst ne gidilecek bir yer var, ne de kapılarımızı sonuna kadar açıp buyur edeceğimiz ülke var. Turizmin yaşama tutunabilmesi için şartların zorlanarak en küçük bir umut ışığının bile değerlendirilmesi gerektiğine tamamen katılıyorum." YA İKİ DOZ AŞI YA PCR TEST Ancak, nereye gidilirse ve ülkemize nereden ziyaretçi gelirle gelsin mutlaka yerine getirilmesi gereken ve riski en aza indirecek iki yöntem olduğunu vurgulayan Recep Yavuz, “Ya iki doz aşı yapılmış olmalı ya seyahat öncesi negatif PCR testi alınmış olmalı. Turizme uzun vadede katkı sağlayacağına inanıyorum. Bunların ikisinin de olmadığı bir seyahat, kısa vadede bir hareketlilik oluşturmakla birlikte, telafisi zor sonuçlar doğurabilir. Öncelikler sağlık, ekonomi, turizm sıralamasında olmalıdır, tersi mümkün değil" diye konuştu.
Turizm sektörünü birebir etkileyen koronavirüs salgınıyla ilgili tüm ülkeleri yakından takip edip analizler hazırlayan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, vaka, ölüm, aşı gibi bugünkü verilere göre ne gidilecek bir yer, ne de ülkemize buyur edilebileceğimiz bir ülke olmadığını söyledi.

haberimizvar.net-  Koronavirüs salgının 2020 yılında büyük darbe vurduğu dünya turizm sektöründe 1 trilyon doların üstünde kayıp yaşanırken, 2021 yılında da aşılamanın başlamasına rağmen hala dünya genelinde salgının ciddi boyutlarda olması nedeniyle, turizmciler ülkelere göre koronavirüs tablolarını yakından takip ediyor.

Salgının turizm sektörü açısından büyük kayıplar verdiği Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da, hem Türkiye hem de dünyadaki gelişmeler çok yakından izleniyor. Bu konularda çeşitli analiz ve raporlarda hazırlayan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, en son verilere göre de sektör açısından bir değerlendirmede bulundu. Yavuz, bir yıldır amansız bir savaşın içindeki dünyada 3 milyonun üzerinde insanın öldüğü ve 150 milyon üzerinde insanı içine çeken ve hala da çekmeye devam eden korona kabusunun istisnasız her ülkeyi etkilediğini kaydetti.

DİĞER ÜLKELERDEKİ DURUM

Her ülkenin kendi imkan ve metodlarıyla mücadele verdiğini anlatan Recep Yavuz, “Bugün itibarıyla İsveç gibi sıfır ölüm sıfır vaka başarısına ulaşanlar olduğu gibi Hindistan gibi günlük 350 bin vaka, 3 bin 500 ölüm örnekleri mevcut. Diğer ülkelerdeki gelişmelere duyarsız kalmak mümkün değil, zira Dünya bu salgından ancak bütün ülkeler kurtulduğu zaman kurtulabilecek. Bu bağlamda İsveç ve Moderna ekonomisi zayıf ülkelere aşı gönderme kararı aldı. Bu desteklerin daha da artacağını düşünüyorum" dedi.

NE GİDİLECEK, NE DE BUYUR EDİLECEK YER VAR

John Hopkins Enstitüsü'nün ülkelere göre toplam vaka, ölüm, aşı gibi güncel verilerini bir bakışta bütün ülkeleri görebilmek için derlediğini açıklayan Yavuz, turizm sektörü için şu değerlendirmede bulundu:

“Tabloya göre yakın bir dönemde 'nereye gidilebiliriz ' ve 'nereden bize insanlar gelebilir' diye baktığımızda, şimdilik doğru dürüst ne gidilecek bir yer var, ne de kapılarımızı sonuna kadar açıp buyur edeceğimiz ülke var. Turizmin yaşama tutunabilmesi için şartların zorlanarak en küçük bir umut ışığının bile değerlendirilmesi gerektiğine tamamen katılıyorum."

YA İKİ DOZ AŞI YA PCR TEST

Ancak, nereye gidilirse ve ülkemize nereden ziyaretçi gelirle gelsin mutlaka yerine getirilmesi gereken ve riski en aza indirecek iki yöntem olduğunu vurgulayan Recep Yavuz, “Ya iki doz aşı yapılmış olmalı ya seyahat öncesi negatif PCR testi alınmış olmalı. Turizme uzun vadede katkı sağlayacağına inanıyorum. Bunların ikisinin de olmadığı bir seyahat, kısa vadede bir hareketlilik oluşturmakla birlikte, telafisi zor sonuçlar doğurabilir. Öncelikler sağlık, ekonomi, turizm sıralamasında olmalıdır, tersi mümkün değil" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.