Türk askeri Kabil’i terk edemez

GÜNDEM 16.08.2021 - 17:52, Güncelleme: 16.08.2021 - 17:52
 

Türk askeri Kabil’i terk edemez

Türk askerinin Afganistan’ı terk etmesinin düşünülemeyeceğini söyleyen Bahçeli, “Kabil’deki diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla sürdürmelidir. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır” dedi.

HABERİMİZVAR – ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Taliban peş peşe aldığı vilayetlere son olarak başkent Kabil’i de ekleyerek ülke yönetimini ele geçirdi. Taliban’ın Kabile gelmesiyle Devlet Başkanı Eşref Gani ülkeyi terk etti. Direnişle karşılaşmadan kent merkezine giren Taliban, başkanlık sarayını ele geçirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından Afganistan hakkında Türkiye’nin izlemesi gereken politika hakkında görüşünü dile getirdi. Bahçeli, “Askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır” dedi. TALİBAN’LA GÖRÜŞME DAHİL HER SEÇENEK Bahçeli şunları söyledi: “Afganistan’ın bugünkü alacakaranlık tablosunun yegane müsebbibi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi getirme iddiasıyla toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olmuştur. Afganistan’ın iç barışa, toplumsal huzura ve siyasi istikrara kavuşması Türkiye için vazgeçilmez önemdedir. Askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Afganistan’dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir. Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır”. 
Türk askerinin Afganistan’ı terk etmesinin düşünülemeyeceğini söyleyen Bahçeli, “Kabil’deki diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla sürdürmelidir. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır” dedi.

HABERİMİZVAR – ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Taliban peş peşe aldığı vilayetlere son olarak başkent Kabil’i de ekleyerek ülke yönetimini ele geçirdi. Taliban’ın Kabile gelmesiyle Devlet Başkanı Eşref Gani ülkeyi terk etti. Direnişle karşılaşmadan kent merkezine giren Taliban, başkanlık sarayını ele geçirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından Afganistan hakkında Türkiye’nin izlemesi gereken politika hakkında görüşünü dile getirdi. Bahçeli, “Askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır” dedi.

TALİBAN’LA GÖRÜŞME DAHİL HER SEÇENEK

Bahçeli şunları söyledi: “Afganistan’ın bugünkü alacakaranlık tablosunun yegane müsebbibi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi getirme iddiasıyla toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olmuştur. Afganistan’ın iç barışa, toplumsal huzura ve siyasi istikrara kavuşması Türkiye için vazgeçilmez önemdedir. Askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Afganistan’dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir. Kabil Büyükelçimiz ve diğer diplomatlarımız Afganistan’daki varlığını kararlılıkla ve kucaklayıcı bir vasıfla sürdürmelidir. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.