Türk askerleri tahliye ediliyor

GÜNDEM 25.08.2021 - 23:59, Güncelleme: 26.08.2021 - 00:08
 

Türk askerleri tahliye ediliyor

Afganistan’daki askerlerle ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, “Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının tahliyesine başlanmıştır” bilgisi verdi.

HABERİMİZVAR - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Taliban’ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan’daki Türk askerlerinin tahliyesine başlandığını açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 2002 yılından beri Afganistan’da görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, “ABD ve NATO’nun Afganistan’dan ayrılacaklarını açıklamalarının ardından Türkiye her zaman ifade ettiği ‘Afgan halkı istediği sürece Türkiye yanlarında olmaya devam edecektir’ sözünden hareketle belirli şartlar oluşması durumunda 6 yıldır yaptığı gibi Uluslararası Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının güvenli ve uluslararası standartlarda işletilmesi sorumluluğunu sürdürebileceği yönündeki niyetini ortaya koymuştur” ifadelerine yer verildi.   ‘TSK GURURLA GERİ DÖNÜYOR’   Açıklamada şunlar söylendi: “Bu kapsamda; Hamid Karzai Havaalanı’nda yaşanan karmaşaya diğer ülke askerleri ile birlikte müdahale edilmiş, havaalanında güvenlik sağlanarak faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmıştır. Bu süreçte askerî uçaklarımızla 1129 sivil vatandaşın tahliyesi yapılmıştır. Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarının tahliyesine başlanmıştır. TSK kendine tevdi edilen bu görevi de başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan toprağımıza geri dönmektedir”. 
Afganistan’daki askerlerle ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, “Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının tahliyesine başlanmıştır” bilgisi verdi.

HABERİMİZVAR - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Taliban’ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan’daki Türk askerlerinin tahliyesine başlandığını açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 2002 yılından beri Afganistan’da görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, “ABD ve NATO’nun Afganistan’dan ayrılacaklarını açıklamalarının ardından Türkiye her zaman ifade ettiği ‘Afgan halkı istediği sürece Türkiye yanlarında olmaya devam edecektir’ sözünden hareketle belirli şartlar oluşması durumunda 6 yıldır yaptığı gibi Uluslararası Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının güvenli ve uluslararası standartlarda işletilmesi sorumluluğunu sürdürebileceği yönündeki niyetini ortaya koymuştur” ifadelerine yer verildi.

 

TSK GURURLA GERİ DÖNÜYOR’

 

Açıklamada şunlar söylendi: “Bu kapsamda; Hamid Karzai Havaalanı’nda yaşanan karmaşaya diğer ülke askerleri ile birlikte müdahale edilmiş, havaalanında güvenlik sağlanarak faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmıştır. Bu süreçte askerî uçaklarımızla 1129 sivil vatandaşın tahliyesi yapılmıştır. Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarının tahliyesine başlanmıştır. TSK kendine tevdi edilen bu görevi de başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan toprağımıza geri dönmektedir”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.