Türk Bayrağı'ndan şikayetçi oldular

YEREL 25.10.2023 - 17:33, Güncelleme: 25.10.2023 - 17:33
 

Türk Bayrağı'ndan şikayetçi oldular

Alanya’daki yerleşik Ruslar nerede yaşadıklarını unuttu. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız şu günlerde yerleşik Ruslar haddini aşarak, şanlı Türk bayrağımızdan rahatsız olduklarını çekinmeden dile getirdiler.

haberimizvar.net- Alanya’da bulunan lüks bir sitede Rusların balkonlara asılan Türk bayrakları için “Tepemizde bayrak sallandırıyorlar” ifadeleriyle bayrakların kaldırılmalarını istemeleri tartışma yarattı. Alanya’nın Oba Mahallesi Lilian Heights Sitesi’nde genel kurul düzenlendi. Toplam 88 dairenin bulunduğu sitede, 28 daire yabancılara ait durumda. Sitedeki düzenden şikayetçi olan Rus uyruklu vatandaşlar, iddialara göre aidat ödemelerini aksatarak Türklere karşı organize olmaya çalışıyor. Düzenlenen genel kurulun ardından Rus site sakinlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle balkonlara asılan Türk bayrakları hakkında “Tepemizde Türk bayrağı sallandırıyorlar” diyerek tepki göstermeleri site içerisinde anlaşmazlığa sebep oldu. ALKÜ EAH’ta görev yapan site sakini, Dr. Hale Bozkurt Çobanoğlu ise Türk bayrağını asmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, “Ben bu güzel vatanının aşığı bir Türk vatandaşı olarak, Yüce Türk bayrağımızı asmaya, hele ki bu olaylardan sonra ölene kadar devam edeceğim. Bu vatanın bayrağı altında yaşayan herkes buna saygı duymak zorundadır” ifadeleriyle bulunduğu sitede yaşanan olayları eleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yaklaştığımız ve Cumhuriyetimizin 100’ncü yılının coşkuyla kutlandığı şu günlerde, vatandaşlar da yaşananların kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Yaşananlar hakkında Türk Bayrağı Kanunu’nda ise şu ifadeler yer alıyor: “Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz.”
Alanya’daki yerleşik Ruslar nerede yaşadıklarını unuttu. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız şu günlerde yerleşik Ruslar haddini aşarak, şanlı Türk bayrağımızdan rahatsız olduklarını çekinmeden dile getirdiler.

haberimizvar.net- Alanya’da bulunan lüks bir sitede Rusların balkonlara asılan Türk bayrakları için “Tepemizde bayrak sallandırıyorlar” ifadeleriyle bayrakların kaldırılmalarını istemeleri tartışma yarattı.

Alanya’nın Oba Mahallesi Lilian Heights Sitesi’nde genel kurul düzenlendi. Toplam 88 dairenin bulunduğu sitede, 28 daire yabancılara ait durumda. Sitedeki düzenden şikayetçi olan Rus uyruklu vatandaşlar, iddialara göre aidat ödemelerini aksatarak Türklere karşı organize olmaya çalışıyor.

Düzenlenen genel kurulun ardından Rus site sakinlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle balkonlara asılan Türk bayrakları hakkında “Tepemizde Türk bayrağı sallandırıyorlar” diyerek tepki göstermeleri site içerisinde anlaşmazlığa sebep oldu.

ALKÜ EAH’ta görev yapan site sakini, Dr. Hale Bozkurt Çobanoğlu ise Türk bayrağını asmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, “Ben bu güzel vatanının aşığı bir Türk vatandaşı olarak, Yüce Türk bayrağımızı asmaya, hele ki bu olaylardan sonra ölene kadar devam edeceğim. Bu vatanın bayrağı altında yaşayan herkes buna saygı duymak zorundadır” ifadeleriyle bulunduğu sitede yaşanan olayları eleştirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yaklaştığımız ve Cumhuriyetimizin 100’ncü yılının coşkuyla kutlandığı şu günlerde, vatandaşlar da yaşananların kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Yaşananlar hakkında Türk Bayrağı Kanunu’nda ise şu ifadeler yer alıyor: “Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.