Türk yargısına teslim olacağım

GÜNDEM 01.07.2021 - 00:52, Güncelleme: 01.07.2021 - 00:52
 

Türk yargısına teslim olacağım

Binlerce kişiyi dolandırdığı için kırmızı bültenle aranan ve kamuoyunda ‘Tosuncuk’ diye bilinen Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığıyla paylaştığı videoda, “Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için Türk yargısına teslim olacağım” dedi.

haberimizvar.net Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 2018 yılından bu kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığıyla videolu açıklama yaptı. Kendi hür iradesiyle teslim olacağını duyuran Aydın, “Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur” dedi.   HEDEFİM OYUNLA PARA KAZANMAKTI   Sözcü gazetesinin haberine göre Çiftlikbank dolandırıcısı Aydın şunları söyledi: “Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank’ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı”.   SİZLER GİBİ BEN DE MAĞDUR OLDUM   “Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye’nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık. Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum”.   ÇİFTLİKBANK DAVASINDA 48 SANIK   Kamuoyunda ‘Çiftlik Bank’ olarak bilinen sistemin kurucu ve yöneticilerine yönelik açılan dava kapsamında, 7’si firari, 11’i tutuklu 48 sanığın yargılanmasına 10 Mayıs 2019’da başlanmıştı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 11 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, ilgili sistem bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlere kayyum atandığı, örgütün para alışverişini sağlamak üzere kullandığı tüm banka hesaplarında yer alan paralara da el konulduğu kaydedilmişti. Yine iddianamede, 11’i tutuklu, 7’si firari toplam 48 kişi şüpheli, 3 bin 762 kişi de müşteki olarak yer alırken, şüphelilerden 18’inin örgüt yöneticisi, 23’ünün örgüt üyesi ve 7’sinin de örgüte yardım eden konumunda olduğu belirtilmişti.   18 KİŞİ İÇİN HAPİS CEZASI İSTENDİ   Aralarında firari Mehmet Aydın’ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisi hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ suçundan ikişer yıldan altışar yıla, ‘bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, ‘ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yine 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçundan da altışar yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istenmişti. 
Binlerce kişiyi dolandırdığı için kırmızı bültenle aranan ve kamuoyunda ‘Tosuncuk’ diye bilinen Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığıyla paylaştığı videoda, “Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için Türk yargısına teslim olacağım” dedi.

haberimizvar.net

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 2018 yılından bu kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığıyla videolu açıklama yaptı. Kendi hür iradesiyle teslim olacağını duyuran Aydın, “Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur” dedi.

 

HEDEFİM OYUNLA PARA KAZANMAKTI

 

Sözcü gazetesinin haberine göre Çiftlikbank dolandırıcısı Aydın şunları söyledi: “Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank’ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı”.

 

SİZLER GİBİ BEN DE MAĞDUR OLDUM

 

“Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye’nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık. Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum”.

 

ÇİFTLİKBANK DAVASINDA 48 SANIK

 

Kamuoyunda ‘Çiftlik Bank’ olarak bilinen sistemin kurucu ve yöneticilerine yönelik açılan dava kapsamında, 7’si firari, 11’i tutuklu 48 sanığın yargılanmasına 10 Mayıs 2019’da başlanmıştı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 11 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, ilgili sistem bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlere kayyum atandığı, örgütün para alışverişini sağlamak üzere kullandığı tüm banka hesaplarında yer alan paralara da el konulduğu kaydedilmişti. Yine iddianamede, 11’i tutuklu, 7’si firari toplam 48 kişi şüpheli, 3 bin 762 kişi de müşteki olarak yer alırken, şüphelilerden 18’inin örgüt yöneticisi, 23’ünün örgüt üyesi ve 7’sinin de örgüte yardım eden konumunda olduğu belirtilmişti.

 

18 KİŞİ İÇİN HAPİS CEZASI İSTENDİ

 

Aralarında firari Mehmet Aydın’ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisi hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ suçundan ikişer yıldan altışar yıla, ‘bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, ‘ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yine 3 bin 762 kez üçer yıldan onar yıla, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçundan da altışar yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istenmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.