Türk Yoğun Bakım Derneği: Mutant virüs ana virüs haline geldi

SAĞLIK 06.04.2021 - 17:22, Güncelleme: 06.04.2021 - 17:22
 

Türk Yoğun Bakım Derneği: Mutant virüs ana virüs haline geldi

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, Türkiye’de mutant virüsün Covid-19 hastalarında görülme oranının yüzde 70’in üzerine çıktığını açıkladı.

haberimizvar.net-  Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, mutant virüsün Türkiye’deki ana virüs haline geldiğini söyledi. Cumhuriyet'in haberine göre Cinel, “Hastalığın 15 günde bir artma yüzdelerine bakarsak vefat sayısı da oldukça artmış durumda, yüzde 74 arttı. Mutant virüs şu anda sahada hakim. Yüzde 70’lerdeydi, belki 80’lere doğru gidiyor, mutant virüs ana virüs oldu ülkemizde” ifadelerini kullandı.  Mutant virüsün daha genç yaştaki kişileri etkilediğini ve kendinden önceki varyantlara göre daha öldürücü olduğunu kaydeden Cinel, “Birinci zirveyi gördüğümüz dönem 19 Nisan’da, 1980 ağır hasta olmuştu. İkinci zirveyi gördüğümüz aralık ayında 5 bin 970 oldu rakam. Şimdi 2 bin 300’lerde. Daha yoğun bakım doluluğunda yerimiz var görünüyor ama çok önemli bir farklılık var. O da total vaka sayısında 43 binleri bulduk, belki 45 binleri geçeceğiz. Artış ivmesi son 15 günde çok fazla. Bu ivme ile böyle gidersek herkes yer aramaya başlayacak” diye konuştu. '45-65 YAŞ ARASI ÇOK RİSKLİ' Virüsün sürekli mutasyonlar geçirdiğine ve daha genç kitleyi hedef aldığına dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Cinel, “45-65 yaş arası çok riskli döneme girdik. Gelen hastaların birdenbire organ fonksiyon bozuklukları, organ tahribatları gelişiyor. Servise aldığınız hasta, üç gün içinde yoğun bakım gereksinimi duyar hale geliyor, eskiden öyle değildi. Aşıdan başka hiçbir çaremiz yok” dedi. (Kaynak: Cumhuriyet)
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, Türkiye’de mutant virüsün Covid-19 hastalarında görülme oranının yüzde 70’in üzerine çıktığını açıkladı.

haberimizvar.net-   Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, mutant virüsün Türkiye’deki ana virüs haline geldiğini söyledi.

Cumhuriyet'in haberine göre Cinel, “Hastalığın 15 günde bir artma yüzdelerine bakarsak vefat sayısı da oldukça artmış durumda, yüzde 74 arttı. Mutant virüs şu anda sahada hakim. Yüzde 70’lerdeydi, belki 80’lere doğru gidiyor, mutant virüs ana virüs oldu ülkemizde” ifadelerini kullandı. 

Mutant virüsün daha genç yaştaki kişileri etkilediğini ve kendinden önceki varyantlara göre daha öldürücü olduğunu kaydeden Cinel, “Birinci zirveyi gördüğümüz dönem 19 Nisan’da, 1980 ağır hasta olmuştu. İkinci zirveyi gördüğümüz aralık ayında 5 bin 970 oldu rakam. Şimdi 2 bin 300’lerde. Daha yoğun bakım doluluğunda yerimiz var görünüyor ama çok önemli bir farklılık var. O da total vaka sayısında 43 binleri bulduk, belki 45 binleri geçeceğiz. Artış ivmesi son 15 günde çok fazla. Bu ivme ile böyle gidersek herkes yer aramaya başlayacak” diye konuştu.

'45-65 YAŞ ARASI ÇOK RİSKLİ'

Virüsün sürekli mutasyonlar geçirdiğine ve daha genç kitleyi hedef aldığına dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Cinel, “45-65 yaş arası çok riskli döneme girdik. Gelen hastaların birdenbire organ fonksiyon bozuklukları, organ tahribatları gelişiyor. Servise aldığınız hasta, üç gün içinde yoğun bakım gereksinimi duyar hale geliyor, eskiden öyle değildi. Aşıdan başka hiçbir çaremiz yok” dedi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.